Ti 07.09.2010 @ 00:16Tuija Aalto

Kehitys kehittyy - mutta mihin asti kymmenessä vuodessa?

Yle.fi tekee tulevaisuustyön kartoittaakseen, millaisia muutoksia toimintaympäristössä on näköpiirissä tulevina vuosina. Tässä blogikirjoituksessa on koottu eräitä merkittäviä muutostrendejä - ehdota lisäyksiä listalle. Aikaleima-blogissa on jo aloitettu keskustelu alla lainattujen ja muiden voimin.

"Teemme hakuja enemmän kännyköillä ja tabloid-tietokoneilla"

- Uskon, että erinäköiset aplikaatiot valloittavat netin, sanoo Aarne Ekström.

- Monet perinteiset nettisivut poistuvat. Surffailu ja tiedon hankinta tapahtuu liikkeessä, poissa kotikoneen näytön ääreltä. Internet tulee olemaan siellä missä ihminenkin on.

- Tulevaisuudessa yksi keskeinen muutos on netin reaaliaikaistuminen ja sisällön parempi jäsentyminen esim. yhteisöllisen luokittelun kautta, arvioi Ilkka Pirttimaa.

- Kymmenen vuoden kuluttua veikkaan, että kaikilla on aina mukana kulkevat laitteet, jotain älypuhelimen ja tabletin väliltä. Kosketusnäyttöisiä kumminkin. Ne ovat koko ajan yhteydessä nettiin ja niissä pyörii koko ajan facebook tai vastaava, joka kokoaa kasaan muiden ihmisten kiinnostukset, uutiset sun muut. Kotona ja työpaikalla on tietysti pöytäkoneita (tai sohvakoneita ent. "telkkari") tai läppäreitä ja käyttöjärjestelmä toimii niin, että kun loggautuu omilla tunnuksilla koneeseen, näkee samat jutut kuin puhelimesta, sanoo md.

"Pieksämäen mökillämme on kohtuuhintainen, nopea laajakaistayhteys"

- Uskon ja toivon, että Pieksämäen mökillämme on kohtuuhintainen, nopea laajakaistayhteys mitä nyt ei ole, sanoo Matti Laitinen. Hän uskoo lukevansa Hesarin mikrolta tai kevyeltä A3:n kokoiselta lukulaitteelta terassilla aamukahvia juodessa. Hesaria ei enää kanneta perille paperisena kuin kalliilla hinnalla.

Avoin yleisökeskustelu netissä pohjustaa Ylessä myöhemmin syksyllä käynnistyvää Ylen sisäistä pohdintaa tulevasta. Mihin meidän on syytä panostaa osaamisen kehittämisessä ja teknologioissa? Nyt on juuri oikea aika tuoda näkemyksesi esiin.

 Ks. myös Ylefi Slidesharessa: Tulevaisuustyön virikepaketti ja Näkökulmia nettiin 2020 -ryhmä.

0 kommenttia

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto