Skip navigation.
Home

Esityslista tammikuun 18 päivänä 2008

Pöytäkirja, laadittu tammikuun 18 päivänä 2008 talossa numero 1 Mannerheimintien varrella Helsingin kaupungissa, jolloin saapuvilla saattavat olla, sen mukaisesti kuin radiossa asianmukaisesti ilmoitetaan, muitten ohella, seuraavat henkilöt, nimittäin eläkeläiset Aulis Aarnio ja Olavi Heinonen, heistä ensin mainittu aikaisempi siviilioikeuden professori Helsingin yliopistosta ja viimeksi mainittu korkeimman oikeuden presidentti, tekniikan tohtori Martti Mäntylä, edustaen itsensä lisäksi Helsingin yliopiston ja Teknillisen korkeakoulun tietotekniikan tutkimukeskusta HIIT, ja teologian tohtori Juhani Forsberg, ensin mainittu Lauttasaaren hyvästä saaresta, ynnä filosofianmaisteri, kirjastonhoitaja Niina Into, sekä Jukka Kemppinen. Ja Heikki Kemppinen

Niin ikään paikalla on oikeustieteen tohtori Päivi Tiilikka.

* * *
Tästä jo arvaa, että puheena on, kuten luvattiin, median vastuu ja edesvastuu.

Viimeksi 4.1. lehdistön toiminnasta mainittu on aiheuttanut reaktioita, joista kuullaan yksityiskohtaisesti lähetyksessä. Vihjauksena mainittakoon, että iltapäivälehdistö kiistää jyrkästi.

Luvassa on myös uutsiarvoista tietoa siitä, mitä viranomaiset ovat tehneet ja aikovat tehdä.

Ongelma ei ole oikeastaan se, kuka toimittaja teki mitä.

Ongelma on tietosuoja, jonka takia on hyvin vaikea selvittää, mitä kaikkea on tapahtunut.

Rikosasiahan tulee julkiseksi oikeudenkäynnissä.

Mutta kun oikeudenkäyntiä ei tule?

Aivan ilmeisesti tarvitaan uudessa toimintaympäristössä uusia toimintatapoja, ja niistä on keskusteltava.

Niistä keskustelemme.

merkittiin,
että puheen aiheena on muun ohella joukkotiedotusvälineiden viheliäisyys, vallankin viimeiaikaisten tapahtumien valossa, minkä ohella puheeksi tulee useita muita, näennäisesti yhteen kuulumattomia asioita, joista muuan on kahvilakulttuuri, sekä sellainen, jota on tavattavissa lähetyspaikkana toimivassa Bulevardin kahvihuoneessa, että aikaisempi;
m:tty
Jukka Kemppinen

Väärä suomenkieltä.

Kuuntelen juuri nyt ohjelmaanne(18.01.07.), huomioni kiinnittyi välittömästi pariinkin asiaan. Kemppinen käyttää termiä "terroriteko" asiayhteydessä johon se ei millääntavalla sovi. Siis, jos jossakin koulussa yksittäinen, häiriintynyt henkilö surmaa ihmisiä, hän ei todellakaan ole terroristi eikä näinollen teko ole terroriteko. Jospa Kemppinen oikaisee virheensä, hänellä on siihen toki moraalinen vastuu.

Toinen epätoivottava asia ohjelmassanne on se että soitatte väliin musiikkia vaikka haastateltavilla varmasti riittäisi asiallista asiaa aivan puhuttavaksi saakka. Ei kuulijat oikeasti ole aivan niin vähämielisiä etteikö pidempääkin puhtetta voitaisi lähettää kerralla. Korjannette myös tämän epäkohdan.

Vastaus

Termiä "terroriteko" käytettiin lähetyksessä nimenomaan kontekstissa "tuleva terroriteko", eli sillä ei tarkoitettu millään tavalla esim. Jokelan tapahtumia.

Musiikkikappaleita on tarkoitus käyttää ohjelmassa etenkin keskustelynrytmittäjinä ja mahdollisten aiheenvaihdosten apuna. Ainakin tässä lähetyksessä musiikkipätkät olivat niin lyhyitä, etteivät ne vieneet kovinkaan monen puheenvuoron tilaa. Tarkoitus ei kuitenkaan missään nimessä ole aliarvioida kuulijoita, ja kommentti otetaan tietysti huomioon tulevia ohjelmia tehtäessä.

Runsauden pula

Jo pelkästään joukkoa OH, Aarnio ja Jukka Kemppinen (nimien tyypillisintä merkitsemistapaa käyttääkseni) kuuntelisi - oh, auliisti useita tunteja. Tässä jo aiemmissa ohjelmissa esiintynyt runsaudenpula aiheutti "odotusähkyn", jo etukäteen tiesi ettei näin isolla fiksujen joukolla millään ehditä kuulla kuin aivan alustavia ja suppeita puheenvuoroja kultakin.

Kemppisen ohjelman voisikin joko muuttaa teemaillaksi, tai luopua lähetyksen suoruudesta - kun tällainen porukka on koolla, nauha pyörimään kolmeksi tunniksi, siitä sitten saisi editoitua ainakin kaksi tiivistä lähetystä. Toisaalta voisi yhdistää nämä kaksi, eli suorassa lähetyksessä voisi olla pari vierasta ja nauhalta sitten kuultaisiin editoidut painavat sanat esim. erityisasiantuntijalta.

Tai sitten rimaa kannattaisi vähän alentaa.

Erityiskiitos musiikin sisällyttämisestä podcastiin. Tunnarikin kuului [edit 19.1. klo 21:32:] lopussa, mutta ei alussa. Radiossa toteutettavan vastineoikeuden suhteesta podcastiin en osaa sanoa.

Runsaus

Kiitos.

Kukaties yritän osoittaa, että maasta löytyy "think-tank".

Tulevalla viikolla esitetään muutama sana rangaistuksen mittaamisesta ja rangaistustason vertaamisesta. Paikalla vanhojen juristien lisäksi prof. Kimmo Nuotio. Sitten taas 1.2. ympäristön kulttuurihistoriaa.

./.J.K.

Rangaistuksista

Kimmo Nuotio on laajasti sivistynyt henkilö, opintojen ja sittemmin suvunkin kautta erityisesti kirjallisuudesta hyvin perillä. Uuden käännöksen saanut Raskolnikov-romaani lienee hänen kanssaan vasta ovi laajoihin maisemiin.

Osoite: Mannerheimintie 1

Talo numero 1 Mannerheimintien varrella saattaa takoittaa Stockmannin tavarataloa. Vinottain vastapäätä on toki tontti Mannerheimintie 2:ssa. Kadun ja tontin kulmarakennus on kuitenkin oikeammin Bulevardin varrella talossa numero 1 Riikonkukon korttelissa.