Lähetyksen musiikki oli toinen osa (Pantoum, assez vif) Maurice Ravelin pianotriosta a-molli. Soittajina Arthur Rubinstein, Jascha Heifetz ja Gregor Piatigorsky.
Leica-kamerasta ja sen historiasta on kirjoittanut ainakin Alessandro Pasi teoksessaan Leica: Witness to a Century (2004).
Lähetyksessä selailtu valokuvateos oli William Manchesterin In Our Time: The World as Seen by Magnum Photographers (1989)
Salman Rushdiesta puhuttaessa Mäntylän mainitsemasta kirjasta bloginpitäjällä ei ole täydellistä varmuutta, mutta veikkaus osuisi teokseen Maa hänen jalkojensa alla (The Ground Beneath Her Feet, 1999; suom. WSOY, 1999). Kemppisen kehuma teos on Saatanalliset säkeet (The Satanic Verses, 1988; suom. WSOY, 1989)
Esko Putus toi esiin W. G. Sebaldin romaanin Austerlitz (2001, suom. Tammi 2002). Sebald käytti muissakin teoksissaan paljon mustavalkovalokuvia. Toisin kuin ohjelmassa väitettiin, hänen neljästä romaanistaan vain kaksi on suomennettu (edellisen lisäksi Die Ausgewanderten, 1992 nimellä Vieraalla maalla, Tammi 2004).
Pekka Visuri mainitsi Erkki Palolammen Kollaa kestää -teoksen (1940) Talvisota-kuvat.
Jossain yhteydessä mainittu kuuluisa Robert Capa -kuva Espanjan sisällissodasta löytyy mm. täältä
http://www.arts.rpi.edu/~ruiz/Lessons/Photojournalism/Frank%20Capra.jpg
Mccainin "kielikuva" http://z.about.com/d/politicalhumor/1/0/I/O/2/senator-mctongue.jpg
Sebaldilla neljä suomennettua teosta?
Ehdin jo toivoa, että ohjelmantekijällä olisi ollut jotakin kätkettyä tietoa Sebaldin suomennetuista teoksista, Kun ohjelmassa väitettiin että kaikki neljä kirjaa olisi suomennettu. Mutta näköjään Fennican ja muiden kirjastojen ankara tieto kahdesta suomennoksesta pitää edelleen paikkansa.
Orvokki Tanttu