Skip navigation.
Home

Ruvetaanko uusnatseiksi?

Ei vaiteskaan. Kuka tahtoisi uusnatsiksi?

Vaikuttaa nimittäin vahvasti siltä että uusnatsismi perustuu yksinkertaisuuteen. Vastaanottajan yksinkertaisuuteen.

Minä tulkitsen sen niin että natsipropaganda suunnataan kaikkein tyhmimmille.

Perusperiaate on että natsipropagandasanoman on oltava niin yksinkertainen että kaikkein hidasjärkisin ymmärtää mistä puhutaan.

Vale on natsipropagandan peruskiviä. Ei haittaa että valehtelee - kunhan valehtelee aina ja johdonmukaisesti.

Minä vain ihmettelen...
Miksi kukaan haluaisi (haluaa) tunnustautua uusnatsiksi? Jos se kerran vaatii heikkoälyisyyttä ja valehtelua?
Ei anna kovin imartelevaa kuvaa uusnatseista tuo tuollainen.

(YLE Radio 1 keskiviikkona 19.5.2010 klo 9.05-10.00)

Muita yksinkertaisia

Entä kuka tahtoisi vihreäksi? Tai sosialistiksi?

Samat piirteet pätevät kaikkeen propagandaan. Kuulija kuulee sen yksinkertaisen viestin, jonka haluaa kuulla.

Siksi minä(kään) en hirveästi jaksa kuunnella esimerkiksi Ylen ykköstä, paitsi silloin kun se soittaa klassista musiikkia.

Onko Virtasella jo kesälomat päällimmäisenä mielessä?

Jännittävää tuo Virtasen ajatuksen kulku, joka toistuu ohjelmasta toiseen. Ensin hän esittää oman mielipiteensä asiasta. Sitten hän käyttää sitä päättelyketjunsa perusteena,ikäänkuin kyseessä olisi tosiasia. Eli tällä tavalla: natsipropaganda suunnataan tyhmille -> uusnatsius vaatii valehtelua -> miksi kukaan siis haluaisi uusnatsiksi.

Ottamatta kantaa itse aatteeseen, tällainen päättely on loogisesti virheellistä. Tästähän voisi myös päätellä, että uusnatsit ovat älykkäitä, koska pystyvät tiukkaan johdonmukaisuuteen. Ihmettelen, miksei joku haluaisi olla älykäs.

Ohjelma oli tällä kertaa, anteeksi vain, hieman irtonaisen heiton ja juosten kustusti tehdyn tuntuinen. Aihetta olisi voinut käsitellä ihan joltakin kunnolliselta näkökannalta. Ihan oikeita syitä ja seurauksia käsitellen.

Melkoista höpötystä!

Ihan lyhyesti vaan ajattelin kommentoida, kun en järin kovasti usko että tämä menisi läpi. Pääasia että itse luet.

"Vale on natsipropagandan peruskiviä. Ei haittaa että valehtelee - kunhan valehtelee aina ja johdonmukaisesti."

Kaiken muun panettelun ja jaarittelun ohella tämä yllä lainatttu tekstinpätkä iski erityisesti silmään. Ihan samaa voisi sanoa myös sinun "propagandastasi", sekä yleisesti ottaen nykyisen valtamedian suoltamasta joko piilo- tai ihan ilmiselvästä propagandasta.

Muutenkaan mitään kunnon perusteita selityksistäsi ei ilmennyt. Koita puhua p*skaa edes jotenkuten tasokkaammin.

Natsin tilalle

Varsin asiallista tekstiä taas kerran. Yhtä hyvin natsi-sanan tilalle olisi voinut vaihtaa feminismi-sanan. Kuuntelepa ohjelma sillä korvalla uudelleen ja hämmästy!

Itse asiassa jälkimmäisestä puhuminen olisi tärkeämpää, sillä natsismi on sentään marginaali-ilmiö, mutta feminismi on päässyt jo EU-pöytiin asti... Ihmislajilla on näköjään taipumus sortua rasistisiin liikkeisiin kerta toisensa perään.

-simpanssifilosofi-

Denialismia, joka suuntaan

Kirsi Virtanen kirjoittaa denialismista eli siitä miten jokin yleisesti hyväksytty asia kielletään jos se sotii omia uskomuksia vastaan.

Uusnatsien käyttäytyminen on tyylipuhdas esimerkki tästä. Natsien keskitysleirejä on säilytetty ja on vielä valtava määrä ihmisiä elossa jotka ovat omakohtaisesti kokeneet nuo juutalaisvainot ja voivat niistä todistaa. Asia on täysin kiistaton, todistusaineistoa on valtavat määrät.
Aika heikon kuvan tämä siis antaa uusnatsien kyvystä itsenäiseen ajatteluun ja tiedon etsimiseen.
Yllättävän helpolla kuitenkin syrjäytynyttä nuorisoa näköjään saa edelleen kiihotettua tämän väkivaltauskon taakse.

Uusnatsit eivät kuitenkaan ole yksin tuossa itselle ikävien asioiden kieltämisessä. Muutama viikko sitten Kirsi Virtanen pakinoi Israelin tilanteesta. Se herätti poikkeuksellisen paljon blogikeskustelua ja se keskustelu tarjosi lukuisia esimerkkejä aivan vastaavasta denialismista, monen kirjoittajan oli täysin mahdotonta hyväksyä ilmiselviä tosiasioita.

Uusnatsit eivät ole yksin

"Uusnatsit eivät kuitenkaan ole yksin tuossa itselle ikävien asioiden kieltämisessä."

He ovat "hyvässä" seurassa, mm. hengenheimolaisesi Iranissa on samaa mieltä Holocaustista. Ja itsekin esiinnyt täysin tietämättömänä Israelin vastaisten voimien väkivallanteoista.

Lyhyesti

Totuus on aina seurannut voittajan miekkaa.

kiitos

Natsismia tapahtuu vielä jokapäivä.Ihmisen muisti on liian lyhyt.On hienoa, että joku siitä muistuttaa, ihailen pohtivaa verkkaista tyyliä! vh,

Kirsi on natsi

Olipas surkea vasemmistouskovainen valheohjelma, jolla pyritään diktatuuriin ja sananvapauden lakkauttamiseen tiivistelmästä päätellen. Siis kaikki tiedemiehet, jotka pyrkivät totuuteen löytämiseen ja esiin tuomiseen keskitysleirien historiasta ja toisesta maailmansodasta ovatkin natseja tai siis uusnatseja? Miksi käin idioottimainen valhe? No siksi tietenkin, kunse on oman ryhmän ideologiaa. Todella röyhkeä valhe, joka ei toistamalla muuksi muutu. Miten ihminen, joka haluaa olla rehellinen, muuttuu rasitiksi tai uusnatsiksi?

Olet varmasti selvillä siitä, että historia on erittäin poliittinen tieteenala ja lisäksi vielä arkistoja salattu ym. Siten olet valehtelija, joka ajaa fasismia ja sananvapauden kieltömistä Euvostoliiton kärkinimien kanssa. Vastoin parempaa tietoasi. Muille suosittelen internetistä revisionistisia blogeja. Voitte aloittaa vaikkapa Vesa Lauriosta, Morasesta tai vaikkapa blogistani Toinen näkemys.