Skip navigation.
Home

Suhteeton ylilyönti - kulkeeko maailma Israelin talutusnuorassa?

Tämän viikon keskiviikon ohjelma on uusinta.
On minun syytäni että se tulee uusintana.
Minä pyysin että ohjelma uusitaan juuri nyt.

Kutakuinkin jokainen meistä on selvillä siitä että Israel hyökkäsi aktivistien aluksia vastaan kansainvälisellä merialueella.

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen esimies Heikki Aittokoski kirjoitti näin: ”On vaikea nähdä, että maanantain veriorgiat olivat välttämättömiä, siis eivät vältettävissä.” (HS 1.6.2010)

Minä olen samaa mieltä: on mielettömän vaikeaa yrittää tajuta tapahtunutta.

Epäilemättä jotkut kuvittelevat osaavansa selittää – ja jopa kykenevänsä ymmärtää.
Minä en pysty kumpaankaan.

Siksi tämä ohjelma tulee uusintana juuri nyt.

Tässä ohjelmassa kerrotaan muista ylilyönneistä.

(YLE Radio 1 keskiviikkona 2.6.2010 klo 9.05-10.00)

Olet rehellinen

Hyvä, Kirsi! Mitään muuta tähän jaksoon ei ole tarpeen kommentoida.

Kiitos Kirsi!

Saat varmuudella taas monta likasankoa niskaasi, mutta tsemppiä! Pidät esillä tärkeää asiaa.

Markku

Lähi-itä putkessa

Kuuntelin 1.6 aamulla alkuosaa Kirsi Virtasen lähi-idän katsauksesta. En paljoa ohjelmalta odottanut,joten pettymykseni ohjelman yksipuolisesta luonteesta jäi vähäiseksi.

Kiteytän arvioni K.Virtasen informaatiosta siihen kuvaan, joka useimmilla historiaa lukeneilla on 1930-luvun 'totuudesta' eräässä isossa keski-eurooppalaisessa valtiossa:

Tuo 'totuus' on valettu kokoon yhdessä putkessa, johon on mahtunut vain yksi (1) näkökulma. Virtasen 'totuus' on valettu samanlaisessa putkessa; se edustaa aikamme "ein-reich-totuutta" alastoman pelkistetyllä ja historiallisella tavalla.

Kirsi Virtaselle lopputili Ylestä

On niin vastenmielistä ja inhottavaa kuunnella Kirsi Virtasta.

Kirsi! Hyvä juttu tuo

Kirsi!
Hyvä juttu tuo Israel-kriittisyys, vallankin Suomessa, jossa on suuri joukko fundamentaali-kristittyjä, joiden mielestä Israel, jumalan valittu kansa, ei voi tehdä mitään väärin. Samoin kuin toinen valittu kansa, suomalaiset. Yksi näkökulma lisää. Israelilaiset, Mooseksen uskoiset, ovat ottaneet sananmukaisesti Mooseksen jumalakuvan. Tämä on koston jumala, joka kostaa isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen. Nyt on ehkä vasta toinen polvi menossa. Ja kostaminen alkoi oikein tosissaan vasta vuoden 1967 kuuden päivän sodan jälkeen. Niin että kostamista kyllä piisaa. Ainoa, joka voisi sen ehkä lopettaa, ainakin hillitä sitä, on Yhdysvallat ja keino olisi aseiden myynnin lopettaminen Israelille. Luuletko että sitä tapahtuu? Edes rauhan nobelilla palkitun Barak Obaman aikana?
Aarni Tuominen

Terroristivaltiot Israel ja Amarikan Yhdysvallat

Kiitos,
sattuipa hyvään aikaan tämän päiväinen pakinasi uusinta kun Israel on taas näyttänyt kyntensä terroristivaltiona.
Kuten aina ennenkin, sitä tukee toinen terroristivaltio ja julma kiiduttaja USA, mutta nehän ovat maailman lyömätön sotilasmahti, ja voivat jättää ja jättävät muun maailman mielipiteet, jopa Kirsti Virtasen ja minun, omaan arvoonsa.
Se mitä Israel vedättää, ei mielestäni ole kenenkään huono omatunto vaan poliitikkojen ylenpalttinen naivius.

Erittäin tarpeellinen ohjelma - kiitos.

Kiitos!

Ohjelmasi oli todella tärkeä, toivottavasti riittävän moni meistä oli kuulolla. Puhuit asioista, joita ”ei saisi” ääneen lausua, leimautumatta antisemistiksi. Toivon, että esimerkkiäsi seuraisivat myös päättävissä elimissä olevat ihmiset. Liian kauan ovat Israelilaiset saaneet erivapauksia vetoamalla toisen maailmansodan tapahtumiin.

Ehdotan, että tämän ohjelman sisältöä käsiteltäisiin edelleen, ja miksi ei YLEn kanavilla TV:ssä. Tärkeä aihe tavoittaisi lisää kuulioita ja katselijoita.

Kiittäen,
Niilas Nordenswan

Imperiumin valtaa

luulen, että Israelissa on kyse siitä, että USA valvoo "turvallisuusetujaan" siellä. Puolustautuu niinkuin heillä on tapana sanoa. Kuka Israelia tukee taloudellisesti ja aseistaa maata?

Kiitos!

Kiitos ohjelman uusinnasta. Se oli toisen kerran kuultunakin puhutteleva ja järkyttävä. Esitän toivomuksen, että jatkat aiheesta käsittelemällä vesi- ja viljelysmaakysymyksiä. Olisi myös hyödyllistä kuulla Israelin valtion syntyhistoriasta - kollektiivisen syyllisyyden ratkaisuyrityksestä.

Kirsi, pysy rohkeasti tielläsi. Suomi tarvitsee toisinajattelijoita, ihmisiä, jotka eivät ole tukahduttaneet omaatuntoaan ja jotka eivät pelkää virallisen kaanonin pannaa. Kriittisten määrä kasvaa päivä päivältä.

Hölmöläisten maa

Puhutte asiaa, jälleen kerran. Itse aikoinaan rt-hommissa Libanonissa olleena näin valitettavan usein miten ylimielisesti ja järjettömän yliampuvasti Israelilaiset kohtelivat kaikkia muita ihmisiä. Ja nyt tarkoitan toisiaankin ihan myös sitä miten he kohtelivat meitäkin. He kostavat raskaimman kautta kaiken sen mitä heidän esi-isät joutuivat kokemaan yli 60 vuotta sitten. Se oli järkyttävää katseltavaa kun nurkkaan ahdistetut Israelin Palestiinalaiset yrittivät perätä oikeuksiaan ja Israelilaiset voimalla hiljensivät heidät. On tosiaankin eriasia tapella ulkopuolista hyökkääjää kohtaan kuin sorrettua oman maan kansalaista kohtaan. Siis kun joku sorrettu Palestiinalainen uskalsi heittää sen kuuluisan kiven, eli uskalsi olla erimieltä ja olla rohkea, niin Israelin urheat sotilaat ampuivat hänet. Täysin järjetöntä ja ihan suhteetonta. Miettikääpä jos Venäjä miehittäis Suomea ja valtaisi koko ajan jo kertaalleen sovituista alueista uusia siirtokuntia ja ilman mitään neuvotteluasemaa he ajaisivat puskutraktoreilla vain kotinne nurin. Mitä te tekisitte? Tuskin jaksaisitte olla vain kiltisti ja katsoa. Epäilen. Tällainen tilanne on Gazassa ja Länsi-Rannalla Israelissa tuhansilla ihmisillä kaiken aikaa.

Erikoisia kytkentöjä

Kirsti hyvä!
Olen kanssasi samaa mieltä, että Israel käyttää ylimitoitettua väkivaltaa suhteessa palestiinalaisiin

YK:n vastuu

Kiitos Kirsi!
Aamuinen ohjelma pysäytti ajattelemaan. Tällä viikolla Israelin valtion olemassaolon oikeutus on puhuttanut meitä kotona enemmänkin. En ole mikään aktiivinen maailmanpolitiikan seuraaja, mutta koko ikäni olen ihmetellyt sitä, millä oikeudella YK aikanaan antoi luvan perustaa Israelin valtion toisten ihmisten asuin- ja kotiseudeulle. Minun oikeustajuni ei ole koskaan sitä ymmärtänyt.
Koska YK historiallisesti on minusta perimmäisenä vastuussa Gazan tilanteesta, sen olisi myös otettava vastuu ja tuotava julki selkeä kanta Israelin mielettömiin tekoihin palestiinalaisia vastaan.
Eikö kukaan vielä ole luonut netissä mitään allekirjoitettavaa viestiä Israelin hallitukselle?
Tarja

Virtanen ja 'kommentointi'

Kirsi Virtasen yksipuolista demagogiaa arvostelevat kommentit perkataan näköjään siihen poistopinoon, jossa ne eivät häiritse ko. pakinoitsijan Israel-vihamielistä maailmankuvaa.

Boikottia

Voisiko aktiivisemmat pyytää kauppoja poistamaan valikoimistaan Israelilaiset hedelmät? Ainakin siihen asti että tutkinta ja anteeksipyyntö saadaa aikaan.

Kiitos tästä!

Hienoa että tästä asiasta mediassa kerrankin puhutaan.
Samanlainen tunne todella on tullut siitä ettei tästä asiasta mediassa saa/voi puhua totuudenmukaisest. Lisää tällaista kiitos!

OTAHAN SELVÄÄ......

...mitä on INTIFADA.Se on muslimien myös Palestiinalaisten päämäärä HÄVITTÄÄ Israel KOKONAAN maapallolta,siis kaikki juutalaiset.Siis on olemassa edelleen antisemitismiä.Lue intifadan sisältö,niin TIEDÄT jotain.!!!!!!

pistää miettimään

En ymmärrä miten 60 vuotta sitten tapahtuneet asiat liityvät tähän päivään! Eihän sillä ole mitään merkitystä kun rajan takaa ammutaan raketteja siviilien niskaan. En myöskään ymmärrä miksi saattueessa oli mukana useampia kuuluisuuden henkilöitä, siis miksi? Oliko tämäkin tapaus edeltä tarkkaan suunniteltu?
Ehkä jotkut ovat oppineet jotain aiemmista tapauksista, onhan tuolla alueella tapeltu iän kaiken, ei pelkästään nyt. Ehkä toinen osapuoli kokee epäoikeudenmukaisuutta siitä että heidän maalleen on rakennettu uusi "menestyvä" valtio, tuosta taitaa olla vähemmän kuin se 60 vuotta?

Aivopesua?

Aivan yllättäen kuulin

Aivan yllättäen kuulin työpäivän lomassa tämän Israel -uusinnan radiosta. Olipa harvinaisen virkistävää kuulla jonkun sanovan ääneen sen, miten itsekin asian on jo vuosikausia funtsinut. Israel ja israelilaiset tosiaan käyttävät äärimmäisyyksiin viedyn härskisti hyväkseen muun maailman kollektiivista omaatuntoa omiin tarkoitusperiinsä - samalla myös tehden hallaa omille lapsilleen itse sitä ilmeisesti tosiaan ymmärtämättä. Mutta ääneen tuota kaikkea ei tietenkään maailman yhteisillä foorumeilla voi kukaan sanoa, koska Israel lienee maailman ylivoimaisesti suurin tabu.

Ylilyönti

Inmettelen kuinka Israelilla on varaa pitää massiivista sotaorganisaaatiota? Maalla ei ole mitään luonnonvaroja eikä mitään merkittävää vientiäkään. Rahan hankinta täytyy perustua rahanpesuun rikollisjärjestöiltä ja Amerikan juutalaisrärjestöjen avustuksiin.
Minun mielestä lähi-idän rauha saadaan aikaiseksi vasta kun Yhdysvallat lopettaa Israelin aseisamisen. Painostus toimet tuleekin kohdistaa ensisijaisesti Yhdysvaltojen painostamiseen. Kauppasaarrot ovat Yhdysvaltojen idea joka on jatkunut esim. Kuubassa jo kuusikymmenluvulta asti.
Euroopan maiden tulee katkaista kaikki kaupankäynti Israelin kassa ja kutsua omat lähettiläät pois Israelista. Suomikin on saanut kokea Israelin sotilaiden verenhimon kun armeija ampui ohjuksen YK-tarkkailijoiden tarkkailupisteeseeen Libanonissa. Eli hyökkäys rajan yli jossa kuoli useita YK:n henkilöitä.
Rangaistukset tälläisistä rikoksista tulee olla tuntuvia ja niin merkittäviä, että niillä on todellista vaikutusta roistovaltion käytökseen!

OHO!

Enpä olisi uskonut että radiossa saa vielä sanoa asioita noin suoraan. Tuntuu että kaikki informaatio ja kritiikki on nykyään niin moneen kertaan suodatettua ja siloteltua, ettei vaan kukaan pahoittaisi mieltään. Sanat antisemitismi ja rasismi ovat nykyään kovin vesittyneitä, koska niitä käytetään niin kevyin perustein erilaisten poliittisten tarkoitusperien keppihevosena. Aivan kuten 70-luvulla,
jos piti Ladaa huonona autona, leimattiin neuvostovastaiseksi. En kuitenkaan jaksa uskoa että Arkadianmäen vellihousuilta löytyy montaakaan rohkeaa
kannanottoa, paitsi tuo "voi voi" ja "perin ikävää".
Helpommalla päästään taas kun piiloutaan EU:n selän taakse. Tärkeintähän kumminkin on ettei Suomen kauppasuhteet kärsi, inhimillisistä kärsimyksistä viis.

Terroristien sinänsä turha provokaatio

Tuossa laivassa minkä Israelin kommandot ottivat haltuunsa oli pelkkä terroristien provokaatio. On vielä epäselvää oliko siinä ollenkaan minkäänlaisia avustustarvikkeita kärsiville. Mutta siellä oli aseita, joilla sitten uuden tyylin mukaan on alettu rauhaa puolustamaan. Sinänsäkin on jotenkin arveluttavaa, että rauhaa aletaan nyt puolustamaan asein ja tappovälinein. Jos nämä olisivat tahtoneet viedä avustusta Gazan kärsiville, niin he olisivat pyytäneet lupaa Israelilta, missä tapauksessa lupa olisi tietenkin lastin tarkastuksen jälkeen myönnetty. Näinhän Israel jo nytkin menettelee. Mutta tässä tapauksessa tarkoitus ei ollutkaan viedä avustusta vaan järjestää provokaatio, jolla on sitten helppo manipuloida tietämättömiä ja siis sinänsä viattomia ihmisiä Israelia vastaan. Israel varoitti monta kertaa että Gazaa ei saa lähestyä laivoin, koska pelkäsi - kuten aina ennen on tapahtunut - että näissä laivoissa on aselasti Hamasin joukkojen tarpeisiin. Miksi nämä laivat olisivat nyt poikkeus ?

Miksi muuten nämä humaanit eivät halunneet viedä avustusta Gazaan aidosti ?

Koska kyse on propagandasta. Jos nämä maat alkaisivat Israelin luvalla viedä avustusta Gazaan, niin palestiinalaiset menettäisivät propaganda-arvon Israelia vastaan kun gazalaiset alkaisivatkin voida hyvin ja olisivat terveitä. Miten sitten kävisi taistelun Israelia vastaan jos palestiinalaiset alkaisivat olla tyytyväisiä ? Huonosti tietenkin. Olisi ihan pakko tehdä rauha jolloin he eivät voisikaan tämän rauhanteon jälkeen enää tuhotakaan Israelia. Eli ei tietenkään avustusta oikeasti - vain lume"avustus" rynnäköitä voidaan järjestää propagandatarkoituksiin. Ja ihan turhaa näihin laivoihin on siis myös ottaa mukaan ruokaa - nehän vain pilaantuisi.

Niin - miten rauha lähi-itään ?

Israel on esittänyt toimivan ja varman keinon. Taataan juutalisille elämä, että heitä ei tapetakakaan mereen heittämällä. Jos näin tehdään, niin Israel on valmis hetikohta rauhaan. Tämä olisi helppo saavuttaa ja jos olisin diktaattori, niin saisin päivässä aikaan rauhan lähi-itään. Tehtäisiin vaan arabeille selväksi YKn voimin, että juutalaisillakin on oikeus elää eikä heitä saa mereen hukuttaa - ei ainuttakaan. Ja sitten alettaisiin vaan elään rinnakkain Israelin teknisen ja tieteellisen osaamisen avulla vauraus lisääntyisi koko lähi-idässä muutamassa vuodessa.

Miksiköhän tämä ei käy arabeille ? Kysyn nyt vaan ja odotan asiallisia vastauksia.

Vastaan tamtamille

Onneksi suomalaiset sentään asuttivat karjalaiset eivätkä pakottaneet heitä asumaan teltoissa metsien siimeksessä vuosikymmenien ajan propaganda tarkoituksessa. Kyllähän se raja vihallakin on - eikö totta ?

Taitaa tamtam nyt vähän liioitella että israelilaiset olisivat ampuneet kivien heittäjiä kuoliaaksi. Kuinkahan monta prosenttia näistä heittäjistä on ammuttu ? Jokainen on katsonut teeveestä aikoinaan näitä kivenheitto juttuja eikä ketään ole ammuttu - taatusti olisi näytetty ainakin sataan eri kertaan per vuosi tämän ampumistapauksen.

Voisiko tamtam hieman valottaa miten espoolaiset suhtautuisivat jos turkulaiset ampuisivat tappavia raketteja 50 per päivä summittain Espoon alueelle ? Miten kävisi Espoossa olevien asuntojen ja tonttien hinnan ? Miten aikoisit järjestää espoolaisten lasten ja vanhusten terapian kun sielu ei kestäisikään jatkuvia räjähdyksiä ja sireenien huutoa joka ikinen päivä. Paljonko tällainen terapi muuten maksaisi Kelalle ? Olisiko muu Suomi valmis osallistumaan kustannuksiin kun turkulaiset vain vähän ...hmmm .... huvittelee.

Kirsille !

Kirjoitan tässä sinulle nyt ensimmäistä kertaa.

Selittelen tässä vaan vähän tuossa edeltävää kahta kärjekästä viestiäni.

Niiden kärjekäs ja ehkä hieman yliampuvakin tyyli tulee sinulta Kirsi. Vähän luotaan niissä sinun omaa tyyliäsi. Eikös muuten olekin purevaa ?

En tässä kuitenkaan kritisoi tyyliäsi. Tykkään siitä ja tykkään myös - karvoineen päivineen - myös asioista ja suhtautumistavastasi esiintuomiisi asioihin, vaikka en läheskään aina ole samaa mieltä. Kuuntelen aina pakanoitasi kun siihen vaan mahdollisuus koituu - ja joskus myös netin kautta sitten jos en ole millään päässyt radion ääreen.

Hyviä kommentteja

PetrusK kommentit osoittivat hienosti hänen ymmärtävän laajemmin Virtaskan käsittelemän aiheen. Valitettavasti Virtaskan kolumni käsittelee asian niin, että konfliktissa on vain yksi osapuoli, Israel. Ja se tekee julmuuksia mielivaltaisesti ja oma-aloitteisesti vain kostaakseen toisessa maailmansodassa juutalaisiin kohdistuneet raakuudet. Ja tietysti vainoharhaisuutensa johdosta.

Israel toistaa natsien menettelytapoja !

Näyttää siltä, että sorretut ovat valtaan päästyään yhtä julmia kuin muutkin sortajat. Natsit tuhosivat säälimättä juutalaisia ja vaikkapa Varsovassa saartoivat heidät ghettoon, jota sitten vähitellen kuristettiin kuoliaaksi.

Israelin nykypäivän toiminta toistaa samaa kaavaa. Arabeja kohdellaan kuin lutikoita ja tapetaan säälimättä. Gaza on nykajan getto. Länsirantaa rajoittaa korkea muuri ja arabien maita ryöstätetään säälittä. Ja kaikki vain sillä varjolla, että Israelin politiikka pohjaa mystiseen, jumalaiseen "oikeuteen" olla muita parempia, "Jumalan valittu kansa". Israelilla ei ole todellisuudessa mitään strategista merkitystä lähi-idässä. Sen sijaan Yhdysvalloissa on suuri määrä suunnattoman rikkaita kansalaisia, joiden poliittinen vaikutusvalta tämän roistovaltion, Israelin, tukemiseen näyttää edelleen murskaavan voimakkaalta. Mutta entäpä, kun juutalaisen blokin vaikutusvalta ei enää toimikaan, miten silloin muuttuu USA:n politiikka?

Islamistien provokaatio

Gazaan pyrkineen avustuslaivaston pysäyttäminen ei tullut operaation järjestäjille yllätyksenä. Näyttää siltä, että yhteen laivaan oli ryhmittynyt islamistijoukko, jonka tarkoitus oli järjestää provokaatio ja he toimivat kuten muutkin itsemurhapommittajat. Israelilaiset sotilaat tulivat yllätetyksi tässä yhdessä laivassa ja toimivat itsepuolustukseksi turhan voimakkaasti. Mutta tätähän tuo islamistijoukko juuri halusi.

Minäkin kuuntelen usein Kirsi Virtasen ärsyttävää pakinointia ja täytyy kyllä antaa hänelle tunnustusta siitä, että hän osaa kärjistää ja nähdä asian kun asian tolkuttoman yksisilmäisesti. Mutta muutenhan keskustelu ei syntyisi. Yleensä olen hänen kanssaan täydellisesi eri mieltä, mutta kuuntelen silti. Tosin joskus ne menevät niin överiksi, että en kestä sitä :).

Minä kyllä osaan selittää ja ymmärtääkin Israelin politiikkaa ja toimintaa. En usko, että Kirsikään ei osaisi,mutta hän ei halua, koska tarkoitus on provosoida. Joskus tuntuu, että hän ei tosiaankaan tiedä tosiasioita ja toisia näkökulmia. Juutalaisten ja Israelin kohdalla niitä kyllä riittää.

Tammtamille tiedoksi, että minäkin olen rt-hommissa ollut Suezilla ja tiedän myös Golanista jotain. Niissä on selkeät sopimukset ja Israel on ne pitänyt. Ja onhan saatu rauha aikaan myös Egyptin kanssa. Libanonista olen lukenut ja kuullut muilta rt-veljiltä ja tiedän, että siellä Yk-joukot olivat/ovat periaatteessa ilman Israelin hyväksyntää ja kohtelu on sen mukaista. Paljolti on aikaisemman PLO:n ansiota, että Libanon on mennyt ihan sekaisin. Ja PLO:han karkotettiin omien arabiveljien toimesta ensi Jordaniasta ja sitten myös Libanonista. Nyt kun PLO on tullut (tulevinaan) toisille linjoille, niin Hamas on ottanut vallan Gazassa ja sekin paikka on sekaisin. tätä voisi jatkaa enemmänkin...

Todellista tietoa konfliktin molemmilta puolilta

Kiitos Kirsi!

Kyllä tämä "luvattu kansa" pitäisi vihdoin! saada huomaamaan myös että se sota ei sotimalla lopu.
Aina on syytä molemmilla puolilla, ja tassä sodassa
on näin ateistin kuvakulmasta katsottuna uskontojen
varjolla tehty pahaa jälkeä. ....ja todennäköisesti niin
päin sensuroitu että paha on aina palestiinalaisten
puolella.

Uskonnoton

Israel ei kunnioita edes YK:n toimintaa

Arvoisa nimimerkki Islamistien provokaatio !

Miltä tuntuu syöttää lukijoille tietoja, mitkä itsekin tiedät valheeksi. Tekstistäsi voi heti päätellä, että se tulee "virallisesta" lähteestä. Ei ole vaikeaa päätellä, mistä lähteestä.

Et satu muistamaan, että Libanonissa tapettiin aikanaan Sabran ja Satilan leireissä Israelin armeijan suojeluksessa ja SLA:n ( South Libanon Army ) voimatoimin satoja, ehkä tuhansia puolustuskyvyttömiä arabeja? Taikka satutko muistamaan, kuka myöhempi Israelin pääministeri oli Irgun-terroristijärjestön pääpyöveli ? Taikka satutko muistamaan, kun Israelin tykistö tuhosi tahallisesti ja tietoisesti, varoituksista välittämättä YK:n tarkkailupisteen?

Ja tälle politiikalleko meidän muunmaalaisten pitäisi kumartaa ? Muistatko Raamatun sanan: näe ensin malka omassa silmässäsi ja vasta sitten roska naapurisi silmässä.

Miksi rauhanaktivisteilla oli teräsputkeja ja viidakkoveitsejä?

Nyt viimeistään selvisi, että Kirsi Virtanen haluaa monen muun suomalaisen tavoin voittaa kultamitalin kaksinaamaisuuden ja tekopyhyyden maailmanmestaruuskisoissa. Syyt:
- Hamas on ampunut vuosien aikana tuhansia ja tuhansia raketteja israelilaisten siviilien niskaan mutta Kirsi Virtanen ja ns. "kansainvälinen yhteisö" eivät ole koskaan protestoineet sen takia
- tuhansia venäläisiä lapsia ja naisia kuoli suomalaisten keskitysleireillä jatkosodan aikana
- Israel ja "palestinalaiset" (puhutaan mieluummin islamilaisista) ovat NYT sotatilassa
- Gazan ja Länsi-rannan eristäminen muurilla ovat estäneet itsemurha- ym. terrori-iskuja Israelin puolella; miksi muuri on sitten Kirsin mielestä huono asia? Haluaako Kirsi, että räjäytetään lisää busseja, ravintoloita, kouluja Israelin puolella jne...
- mitään palestinalaisvaltiota ei ole koskaan ollut olemassa
- Gaza oli Egyptin osa ja Länsiranta Jordanian osa. Arafat itse oli egyptiläinen
- "palestinalaisia" lapsia on käytetty itsemurhapommittajina (Child suicide bombers in the
Israeli–Palestinian conflict
http://en.wikipedia.org/wiki/Child_suicide_bombers_in_the_Israeli–Palestinian_conflict )
Lasten vanhemmat ovat ylpeitä siitä, että lapset haluavat räjäyttää itsensä; onko tämä sinusta OK, Kirsi?
- Israelin arabit kokevat rasismina sitä, ettei heihin luoteta ja että heitä tarkastetaan tarkemmin lentoasemilla; tosiasiassa vain muslimit ovat räjäyttäneet tai yrittäneet räjäyttää lentokoneita; eikö sitten heihin saisi suhtautua vähintäänkin epäilevästi?
- "palestinalaiset" ovat Israelissa toisen luokan kansalaisia, koska he ovat muslimeja, myönnetään; Mutta myöntääkö Kirsi ja kumpp. että ei-muslimit ovat muslimimaissa toisen luokan kansalaisia, joita vainotaan avoimesti ja usein tapetaan (Iran, Pakistan, Saudi-Arabia, Libya, Algeria jne...)
- miksi Kirsi vaatii korkeata moraalia Israelista (joka on sodassa Hizbollahn (eli Iranin) ja Hamasin kanssa (joka ampuu tuhansia raketteja vuodessa israelilaisiin kaupunkeihin) muttei vaadi mitään muslimimaista, joissa ihmisoikeudet ovat vähintäänkin retuperällä? Muslimimaissa
- teloitetaan alaikäisiä
- katkaistaan varkailta kädet
- kivitetään raiskatut naiset perheen ja suvun kunnian häpäisemisestä
- silvotaan lasten sukuelimet
- naitetaan pikkutyttöjä vanhoille miehille
- teloitetaan seksuaalivähemmistöjen edustajat
- heitetään happoa naisten kasvoille jotka haluavat oppia lukemaan
- poltetaan tyttökoulut
- tapetaan islamia arvostelleet tai siitä luopuneet
- kielletään muiden uskontojen harjoittaminen
- tukahdutetaan sananvapaus ja demokratia
- mitätöidään kaikki eläinten oikeudet
- kielletään naisilta oikeus valita oma puolisonsa, ottaa avioero, äänestää, opiskella, käydä työssä, hallita omaa omaisuuttaan, pukeutua niin kuin itse haluaa, matkustaa vapaasti, ajaa autoa jne.
- miksi Kirsi ei mitenkään reagoinut silloin kun Iranin presidentti uhkasi pyyhkiä Israelin kartalta? Kun kerran Iran pyrkii saamaan ydinaseita ja tuhoamaan juutalaiset, olisiko todella moraalitonta se, että Israel tuhoaisi itse Iranin ennen kuin joutuu tuhotuksi??
Kirsi, epärehellisyytesi on todella kuvottava. Israelilaisten reaktiot eivät ole seuraus siitä, että juutalaiset kärsivät 65 vuotta sitten vaan siitä, että sadat miljoonat muslimit haluat NYT hävittää Israelin ja tappaa kaikki juutalaiset, mm. Hamas. Ja syy on selvä.
Israelin alue oli ennen toista maailman sotaa ns. Dar-al-Islam eli islamilaista aluetta. Ja islamilaiseen doktriniin kuuluu se, että islamin pitää laajentua eikä menettää alueita.
Kirsi, kuvittelet olevasi kaikkitietävä vaikka pystyt ajattelemaan vain tunteiden pohjalta. Hankkisit tietoja ja esittäisit oikeita kysymyksiä.

Bravo rohkeudesta Kirsi

Bravo rohkeudesta Kirsi Virtanen!!!

Sopii sinulle

"Ja tälle politiikalleko meidän muunmaalaisten pitäisi kumartaa ? Muistatko Raamatun sanan: näe ensin malka omassa silmässäsi ja vasta sitten roska naapurisi silmässä."

Sopii myös sinulle kuin nyrkki suutarin silmään.

rautaputkia ja ydinpommeja ... ...

1.6.2010  Israel muistoissamme -mielipahamme lähde.

Keskuudessamme elää (suomalaisia) poliitikkoja, jotka vielä viikko sitten eivät nähneet Israelin toimissa mitään arvosteltavaa. Tänään he vaativat tapahtuman välitöntä ja puolueetonta tutkimista...
Jos halutaan tutkia jokin tapahtuma 'puolueettomasti' tarkoittaa se mahdottoman toteutumista. Tapahtuman puolueeton tutkinta vain johtaa seuraavaan tapahtumaan, lähtökohdiltaan   epätasa-arvoiset eivät koskaan kohtaa puolueettomuuden agendalla.
Puolueeton tutkinta palvelee murhaajan ja väärintekijän näkökulmaa.
EU -tuo Euroopan pienten kansallisvaltioiden musta surma- on pitänyt Hamasia -vapailla vaaleilla valittua hallintoa- terroristijärjestönä. EU on katsonut Israelin toimia esimerkiksi Gazassa, kuin katsotaan häiriintyneen lapsen tekemisiä: uskotaan loputtomasti, että luonnehäiriö paranee itsestään. Uskotellaan sairauden paranevan, jos muut mukautuvat siihen.
Vain yhdellä kolmen pääpuolueen poliitikoista on ollut 'munaa' asettua juutalaisterrorismia vastaan: Erkki Tuomioja. Stubb avaa suunsa vasta silloin, kun EU:n yhtenäisyys antaa siihen luvan. Tänään EU:n (ja YK:n) on ollut pakko vaatia 'puolueetonta tutkintaa' tapahtumasta. Nouseeko Stubb nyt Hamasin kannattajien eturiviin?  Näin loogisesti ajatellen tulisi käymään, koska Israel ei luovu Gazan saarrosta, ja sen seurauksena (logiikan mukaan) Israel myös tullaan asettamaan saartoon.
Tuskin Stubbista tulee Hamasin ymmärtäjää, sillä jos niin kävisi joutuisi Stubb ajattelemaan myös Naton Afganistan -toimet uudella ymmärryksellä. Stubb ei sano poikittaista sanaa natokäärmeen toimista Afganistanissa. Pitää ensin tapahtua 'kehitystä', että Stubb kehittyy ... Eräänä päivänä hän ehkä vaatii 'puolueetonta' tutkintaa myös Naton toimista Afganistanissa?
Asiasta toiseen:
Juuri äskettäin suomalaiset antoivat Euroviisuissa tunnustusta  Israelille  pisteiden muodossa. Suomalaisten ja israelilaisten musiikkimaku tuskin kohtaa kovinkaan hyvin, kyse on siis jostakin muusta. Suomalaiaiset tuntevat yhteenkuuluvaisuutta Israelin kanssa -musiikista ei pelkästään ole kysymys. Paha kyllä annetut pisteet menivät tavallaan hukkaan, sillä Israel antoi samaisissa laulukilpailuissa suomalaisilta saamansa  pisteet Venäjälle. Suomalaisten israelinystävien pitäisi ryhdistäytyä ja tuomita heti moinen pisteiden heittely väärään osoitteeseen. Vaatia myös puolueetonta tutkintaa Israelin toimista.
...ja kolmanteen:

Koska toimittaja Virtanen luultavasti lähtee kohta kesälomille -ehkäpä vesille veneilemään- pitää musiikinkin olla sen mukaista:
http://www.youtube.com/watch?v=rwhSQVY4HJw&feature=player_embedded

-pietroboy-

Hirvittävää keskustelua

Aivan ihmeellistä kuinka tämä aihe aiheuttaa näin näköalatonta ja epäasiallista keskustelua. Huomaa taas, että asialla on ihmisiä, joilla on mielessä vain yksi vaihtoehto ja se ei muutu ikinä. "Puhutaan mielummin islamilaisista" ehheh.
Ja Henning Mankelhan oli hampaisiin asti aseistautunut juu.

'Suomen virallisen ulkopolitiikka' toisi rauhan Lähi-itään

"Miettikääpä jos Venäjä miehittäis Suomea ...", kirjoittaa Tamtami. Mietitään.

Mutta, hyvä Tamtami, Venäjänhän miehittää meitä (Karjala, Itä-Lappi ja Petsamo) ja aiheutti meille samansuuruisen pakolaisongelman kuin arabimaiden yritys hävittää Israel 1948 sodassa niille itselleen! Lisäksi Neuvostoliitoksi itseään tituleerannut kommunisti-Venäjä miehitti meidät poliittisesti ja henkisesti, mikä näkyy tämänkin palstan kirjoituksissa ja mistä näyttää olevan vaikeampi vapautua kuin fyysisestä miehityksestä konsanaan.

Mutta, mitä me teimme alueittemme miehittäjälle ja pakolaisillemme? Toisin kuin arabit, asutimme pakolaisemme sen sijaan, että olisimme jättäneet heidät vuosikymmeniksi Venäjän rajanpintaan rettelöimään ja kiehumaan vihassaan, vihansa vangeiksi.

Kehitimme 'Suomen virallisen ulkopolitiikan' ja ryhdyimme 1) maksamaan Venäjälle sotakorvauksia, jotka Venäjän olisi pitänyt sodan aloittaneena hyökkääjänä maksaa meille, 2) aluksi vaikenemaan naapurimme sota- ja ihmisoikeusrikoksista ja 3) kohta kehumaan alueittemme ryövääjää, maailman suurinta kansojen ja oman kansansa sortajaa, Hitleriäkin 10 kertaa pahempaa kansanmurhaajaa kaiken edistyksen, demokratian ja rauhan tyyssijaksi.

Miksi, hyvät toverit ja rauhanpuolustajat, ette markkinoi tätä Suomen linjaa arabiystävillenne? Paasikiviläinen versio ilman rähmälleen menoa riittäisi Israelille ja rauhan luomiseksi Lähi-itään. Jos todella toivotte ja haluatte rauhaa, niin osoittakaa mieltä ja rettelöikää arabimaiden lähetystöjen edessä vaatien arabimaita noudattamaan Suomen 1960-80 -lukujen virallista ulkopolitiikkaa. Jo alkaisi rauhanlyyti kirjoittamaan Lähi-idässäkin.

Miten Gazan köyhillä on varaa käyttää varansa sotimiseen

Nimetön kirjoittaa “Inmettelen kuinka Israelilla on varaa pitää massiivista sotaorganisaaatiota?” ylilyönnissään 02/06/2010.

Samaan tapaan olisi syytä ihmetellä, miten porukka, jonka sanotaan kärsivän humanitaarisesta kriisistä, voi vuosikymmenestä toiseen aivopestä ja uhrata nuorensa ja varansa mielipuoliseen taisteluun naapuriaan vastaan haaveillen sen hävittämisestä lopullisesti Hitlerin tapaan?

Gazan ja länsirannan ns. pakolaisille on syydetty enemmän rahaa ja apua kuin koskaan kenellekään tunnetussa historiassa ja siitä huolimatta siellä valitetaan ja käytetään voimavarat vihanlietsontaan, revanshista haaveluun ja sen valmisteluun toistuvista naqboista huolimatta. Eli mikä on kriisin todellinen luonne?

Mikä kriisi vallitsee porukassa, joka Israelin alueelta vetäytymisen jälkeen tuhoaa heille jätetyt valtavat kasvitarhat, koulut ja hyvinvointia edistävän infrastruktuurin ja keskittyy terrori-iskujen tekoon naapurinsa alueelle, joka kotona, kouluissa ja mediassa indoktrinoi lapsiaan itsemurhaterroristeiksi, tappamaan ja tuhoamaan maksimaalisen määrän apinoiden ja sikojen jälkeläisiksi nimittämiensä naapuriensa ihmishenkiä ja omaisuutta.

Miten toimivat virolaiset ja muut kommunisti-Venäjän miehityksestä 20 vuotta sitten vapautuneet Baltian ja Itä-Euroopan maat? Ryhtyivätkö ne hävittämään miehityksen aikana rakennettuja kouluja, sairaaloita, voimaloita, asuinrakennuksia ja muuta infrastruktuuria, lähettämään itsemurhaterroristeja Venäjälle, indoktrinoimaan kansaa ja etenkin lapsia Venäjä-vihaan ja itsemurhaterroristeiksi?

Entä jos virolaiset, muut kommunisti-Venäjän miehityksestä vapautuneet Baltian ja Itä-Euroopan maat olisivat toimineet niin kuin Gazan ja Hizb’Allahin johtajat Libanonissa. Mitä 'maailman ensimmäinen tieteellisesti hallittu sosialistinen rauhanvaltio' olisi tehnyt niille? Tuskin heikentynytkään Venäjä olisi kauan sietänyt sitä menoa.

Arabit ovat olleet 60 vuotta älyllis-poliittisessa kriisissä. Nyt Gazassa vallitsee ennen muuta uskonnollis-poliittinen kriisi. Väkevän uskonnollisen eksytyksen vallassa olevat fanaatikot hallitsevat aluetta totalitaarisesti, käyttävät kaikkea valtaa: poliittista, kasvatuksellista, taloudellista, aseellista, sotilaallista ja median mielivaltaa. Ja kumma kyllä tämä meno kelpaa lännen punavihreille ‘rauhan'puolustajille, ateisteille ja ‘vapaa’-ajattelijoillekin!

Ylilyönti

Hei Kirsi, Etkö pysty selittämään? Kirjoittamastasi otsikosta kuitenkin löytyy vastaus! Kyseessä on ylilyönti. Ei hyväksyttävä ylilyönti, mutta ylilyönti kuitenkin. Tapahtuuko niitä muualla? Esim. Turkissa kurdien rajamailla? Miten ne uutisoidaan? Miksi tämä paha ylilyönti sitten tapahtui. Yksi syy on sotilaallisen johdon lepsu ote. Mutta jos pitää koko ajan on oltava valppaana etteivät tietyt maat saa aseita tarpeeksi pyyhkäistä oman maan pinnalta… Jom Kippur-sodassa v. 1973 Israel ei ollut valppaana, ja joutui tuhon partaalle. Vihollinen ei karta mitään keinoja. Esimerkiksi ydinaseiden käyttö tai siviilien ja aktivistien taakseen piiloutuminen. Israel on demokratia. Suomessakaan sellainen puolue ei olisi saanut kannatusta, joka ei haluaisi puolustaa maataan.

Ja militanttien osoite oli?

Lyhyt vastaukseni otsikkokysymykseen on EI. Koko valtamediahan idästä länteen kauhistelee Israelin tekemää "joukkomurhaa". Hieman toisenlaisia näkemyksiä mm omassa kirjoituksessani
“Gaza Flotilla – a successful manoeuvre with win-win changes”; ) josta pari otetta:

The Gaza Flotilla is a model example of successful PR action to gain political aims.Already now it is possible to size up the Islamist manoeuvre as tactical success. The question from the very beginning was not the humanitarian aid, if it were then the sponsors of the flotilla would have worked with Israel and Egypt to bring in the aid by land after a requested inspection of the goods.

Hieman taustayhteisöstä seuraavassa:

The Foundation for Human Rights, Liberties and Humanitarian Relief (IHH) played a central role in organizing the flotilla to the Gaza Strip, is a Turkish humanitarian relief fund with a radical Islamic anti-Western orientation. Earlier the Turkish investigators concluded this "charity" was sending jihadists to Bosnia, Chechnya and Afghanistan. Now it has strong sympathy among Turkey's ruling party. Their charity work is described as "a type of cover-up" to infiltrate mujahideen into combat, get forged documents and smuggle weapons. More about IHH and similar Islamic organisations in "The role of Islamic Charities in international terrorist recruitment and financing";
by Evan F. Kohlmann – a publication of Danish Institute for International Studies

Ja lopulta arabikanavilla esitetty video ennen hyökkäystä aktivistien rauhantahtoisuudesta:

The peace activists especially on Mavi Marmaro vessel – the ship where violence took place - were more militant activists singing Islamic battle cry invoking killing of Jews. Video “Kill the Jews””; about Gaza flotilla can be found here here”;
(Palestinian media watch/Al-Jazeera, 29.5.2010)

Hei kaikki!

Mukavaa että uusinta saa näin paljon palautetta.

Kiitos kaikille nimettömille.

PetrusK: Minä pidän kärjekkäästä. Olet varmaan huomannut sen. Enkä ole kovin helposti loukkaantuvaa tyyppiä. Kiitos lauseesta: ”kirjoitan sinulle ensimmäistä kertaa” – muistoja kumpuilee ihan kouluajoilta!

tamtami: Suhteettomuus vaivaa minuakin. Mutta mistä johtuu että israelilaismieliset ovat sokeita tuolle suhteettomuudelle? Se on minulle täydellinen arvoitus.

arirusila: Mitä uhkia tai aseita siellä oli? Siis tuliaseita? Näin kuvia putkista, puukoista ja muusta sälästä. Nythän tiedetään, ettei siellä ollut pommeja yms.

Minulla on se ongelma, etten tiedä mitä sotilas tuossa tilanteessa ajattelee? Mitä sotilas ajattelee kun hän hyökkää avustuslaivojen kimppuun? Mitä ajattelee sotilaan esimies kun hän antaa käskyn hyökätä avustuslaivojen kimppuun?
Jos tiedät, kerro minulle ja meille muille. Muuten tämä jää arvoitukseksi.

MUTTA:
Näimme kaikki ne kuvat laivoilla olleiden ihmisten aseista: rautaputkia, puukkoja, tikareita – kammottavia ja haavoittavia aseita.

Entäs laivoille hyökänneiden sotilaitten varustus?
Oliko sotilailla kypäriä, kevlar-suojia, rynnäkkövarustuksia, pimeänäkökiikareita, suojakäsineitä, konetuliaseita, puukkoja, käsiaseita…ja mitä muuta?

Miltähän mahtaisi näyttää sellainen kuva jossa oikealla puolella olisivat kaikkien laivalla olijoiden aseet – ja vasemmalla puolella yhden israelilaissotilaan varusteet?

Kumpi puoli mahtaisi herättää enemmän pelkoa?

Minua vain ihmetyttää tämäkin suhteettomuus.

T. Kirsi

Vastapainoa Kirsi-tädin höpinöille

Word of Life Israelin raportti laivasaattueen tapahtumista
1. KUN RAUHANAKTIVISTIT PALVELEVAT TERRORISMIA
Paljon on kirjoitettu ja raportoitu laivueesta, joka pyrki päästä Gazaan maanantaina. Se johti yhdeksän aluksella olevien henkilön kuolemaan ja seitsemän Israelilaisen sotilaan loukkaantumiseen. Kritiikkiä Israelia vastaan on nyt kuultu kaikkialta eri puolilta maailmaa ja vaatimuksia tapahtuman riippumattomasta tutkimuksesta. Turkki, jossa laivue organisoitiin ja josta sadat osanottajat tulivat, on peruttanut sotaharjoitukset Israelin kanssa, kutsui suurlähettiläänsä kotiin neuvotteluja varten ja on huhuja, että kauppasopimuksia kahden maan välillä peruutetaan.

Mutta useimmat kansakunnat tuomitsivat Israelin kauan ennen kuin tapahtuman tosiasiat olivat vahvistettu. Niissä maissa, kuten Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Ranskassa, tosiasiat eivät merkitse niin kauan kuin on mahdollista arvostella ja tuomita Israelin. Valitettavasti, sama pätee moniin kristittyihin, jotka virheellisesti uskovat palvelevansa moraalin vaalijoina ja vastapainona "yksisilmäisille Israelin kannattajille", ja näin liittyvät kriitikoihin.

On helppo arvostella, ja paljon vaikeampi puolustaa Israelia. Mutta Israelin puolustaminen ei vaadi mitään moraalisia kompromisseja. Päinvastoin! Ihmiset, jotka arvostelevat Israelia ennen kuin tietävät tosiasiat toimivati typerästi. Mutta ihmiset, jotka tekevät niin sen jälkeen kun he tietävät tosiasiat, näyttävät menettäneensä moraalisen kompassinsa suunnan. Mieti seuraavia laivuetapauksen taustoja.

Hamasin taistelu Israelia vastaan

Gazaa hallitsee Hamas, järjestö, jonka Yhdysvallat, EU ja Israel muiden muassa ovat tunnustaneet terroristijärjestöksi. Vuosien 2001-2008 aikana Hamas ampui tai tuki 12 000 raketin ampumista, joista suurin osa oli Israelin siviilejä vastaan. Sota Gazassa puolitoista vuotta sitten ei päättynyt rauhansopimukseen (eikä se voi niin kauan kuin Hamas hallitsee), joten Hamasin tarkoituksena on edelleen tuhota juutalainen valtio.
Sodan jälkeen 164 rakettia ja 74 kranaattia on ammuttu Gazasta israelilaisiin kohteisiin, ja tämän vuoden maaliskuussa kaksi IDF sotilasta sai surmansa terroristien yrittäessä päästä Israeliin Gazasta. Kansainvälisen oikeuden vastaisesti Hamas pitää israelilaista sotilasta vankina kieltäen häneltä useimmat perusoikeudet, kuten Punaisen Ristin vierailun.

Hamas on jo vuosia salakuljettanut aseita ja materiaalia käytettäväksi aseiden ja puolustuslaitosten rakentamiseen Gazaan – Iranin halukkaasti rahoittamana ja tukemana. Hamasin ilmoituksen mukaan se valmistelee seuraavaa sotaa. Israel on velvollinen suojelemaan kansalaisiaan ja siksi säilytettävä Gazan saarto, estääkseen Hamasin uudelleen aseistautuminen. Saarto koskee vain tuotteita, joita voidaan käyttää sodankäynnissä Israelia vastaan. Israel katsoo, että sillä ei ole mitään velvollisuuksia antaa Hamasille välineitä, joilla se yrittää tappaa israelilaisia.

Saartoon eivät kuulu elintarvikkeet, lääkkeet ja vaatteet. Kuusi päivää viikossa, kuorma-autoja kulkee Gazaan Israelista mukanaan hedelmiä, vihanneksia, mausteita, juustoa, leipää, vehnää, riisiä, maitojauhetta, vauvanruokaa, lihaa, kalaa, lääkkeitä, vaatteita ja karjaa - mainitakseni muutamia tarvikkeita. Tämä tapahtuu osittain yhteistyössä humanitaaristen järjestöjen kanssa ja osittain Israelin aloitteesta. Näin ollen Gazassa ei ole humanitaarista kriisiä ja on olemassa järjestetty reitti avustusjärjestöille viedä tavarat alueelle. Paitsi rakennusmateriaaleja, Israel on jo lähettänyt Gazaan tavarat, jotka olivat laivueen aluksissa.

Laivaston organisoija

Nyt toiseen kysymykseen: Keitä ihmisiä oli Gazan laivueen takana? Laivueen järjesti turkkilainen islamilainen järjestö IHH (Humanitäärinen avustusrahasto). Tämä on jälleen yksi järjestöistä, joka käyttää humanitaarista työtä peittääkseen tukensa terrorismille. IHH on jo vuosia todettu aatteellisesti samaistuneen radikaalin Muslimiveljeskunnan kanssa, jonka sivuhaara Hamas on. IHH suorittaa varainkeruuta Hamasille ja järjestää mielenosoituksia terroristijärjestön tueksi. Mavi Marmara-aluksen omistaja on IHH.

Taistelu Mavi Marmaralla

On videoita, jotka osoittavat, että ennen kuin Israel otti haltuunsa Marmara aluksen, että jotkut osallistujista lauloivat lauluja arabiaksi juutalaisten tappamisesta. Eräs nainen sanoi myös, että marttyyrikuolema olisi "hyvä asia." Tämä on sopusoinnussa Hamasin TV- haastattelun kanssa päivää aikaisemmin, jossa tohtori Abd Al-Fatah Shayyeq Naaman totesi: "[Gazan] laivueen komentaja sanoi eilen:" Emme salli sionistien päästä lähelle meitä ja teemme vastarintaa heitä kohtaan". Miten he tekevät vastarintaa? He vastustavat kynsillään. He ovat ihmisiä, jotka pyrkivät Allahin marttyyreiksi, yhtä paljon kuin he haluavat päästä Gazaan, mutta ensimmäisenä on [marttyyrikuolema], joka on enemmän toivottavaa. "Vastarinta", kuten hyvin tiedetään, on Hamasin koodisana terrorismille.

Huolimatta siitä, että laivueen järjestäjät toistuvasti totesivat, että he eivät käytä väkivaltaa jos Israel nousee aluksiin, Israelin laivaston tekemä nauhoitus osoittaa 5-10 henkilön ryhmät heittäytyvät helikopterista laskeutuvien sotilaiden päälle. Sotilaita hakataan rautapatukoilla, puukoilla, veitsillä ja lopulta heitä tulitetaan aseilla. Yksi pahasti hakattu sotilas näytetään heitettävän yli laidan. Israelilaisia sotilaita on sairaalassa, heillä on kallon murtumia, puukotushaavoja vatsassa ja luodinreikiä selässä.

Israelin sotilaat, jotka saapuivat ensimmäisenä veneillä, oli aseistettu pääasiassa ihmisjoukon hajottamisessa käytettävillä aseilla. He eivät olleet valmistautuneita kohtaamaan murhanyrityksiä. Israelin television kommentaattorin mukaan kesti 40 minuuttia, ennen kuin sotilaat saivat vihreää valoa käyttää tuliaseita ja tämä oli vasta sen jälkeen kun laukauksia ammuttiin sotilaita kohti ja heidän elämänsä oli vakavasti uhattuna.

Laivalla olevat terroristit

Tapahtuman jälkeen kävi ilmi, että noin 50 osallistujaa Marmaralla olivat eri terroristijärjestöjen jäseninä. Heidän ensisijainen tavoite oli hyökätä IDF sotilaiden päälle. Aluksen tarkastus paljasti varaston aseita, kuten lukuisia veitsiä, ritsoja, kiviä, savupommeja, metallitankoja, improvisoituja teräviä metalliesineitä, nuijia 5 kg:n vasaroita, palopommeja ja kaasunaamareita.

Laivaston todellinen tarkoitus

Ottaen huomioon Israelin sotilaiden lynkkausyritykset ja ottaen huomioon tosiasian, että laivueen tuomilla varusteilla oli muita tapoja päästä Gazaan, voidaan huoletta todeta, että laivueen oletettu humanitaarinen luonne oli toisarvoista. Tätä näkemystä vahvistaa se, että järjestäjät kieltäytyivät tuomaan tervehdyksen ja ruokaa vankeudessa olevalle israelilaiselle sotilaalle Gilad Shalitille vanhemmiltaan. Laivueen tavoitteena oli luoda jotain, joka voisi esittää Israelin provokaationa ja yhdistää maailma tuomitsemaan juutalainen valtio. Se oli väitetyn humanitaarinen kriisin väärinkäyttö, jotta luotaisiin PR-näytös, joka vahvistaisi Hamasia ja heikentäisi Israelia.

"Hyödylliset idiootit"

Siellä on saattanut olla mukana laivalla niitä, jotka naiivisti uskoivat, että he olivat ihmisoikeustehtävässä. Vaikka suurimmalla osa näistä ei ehkä ollut mitään muuta kuin halveksuntaa Israelia kohtaan, eikä heillä ollut aikomustakaan hyökätä tai IDF sotilaita. Nämä ovat "hyödyllisiä idiootteja", Hamasista on tullut asiantuntija heidän hyväksikäytössään omia vääristyneitä tarkoituksiaan varten. Ja tämä ei pitäisi olla mikään yllätys, sillä se on juuri kaava, mitä Hamas ja muut terroristijärjestöjen ovat seuranneet vuosia: niiden "sankarilliset" terroristit piiloutuvat siviilien taakse vaatiessaan koskemattomuutta vastahyökkäyksiä varten. Mutta rauhan halu ja kuinka ihmisoikeuksien puolustajat antavat käyttää itseään tällä tavalla, on uskomatonta. Uhrata itsensä kilpenä terroristeille on erittäin moraalitonta toimintaa, mikä käytännössä heikentää ihmisoikeuksia, joita he väittävät edustavansa.

Onko Israel kritiikki hyväksytty?

Joten ei se saa arvostella Israelia? Se varmasti saa! Sokealla tuella ei ole uskottavuutta eikä se ole hyväksi millekään osapuolelle. On tapauksia silloin, kun Israel tekee virheitä. Kukaan ei voi tai ei kenenkään pitäisi kieltää tätä. Kuitenkin suurin ongelma Israelia koskien ei ole sokea tuki, vaan sokea kritiikkiä. Kun Israel tekee virheitä, sitä ne juuri ovat; virheitä. Israelin panettelijoille, Israel ei voi tehdä mitään oikein, ja kaikki mitä se tekee, kuvataan raa'alla ja suunnitellulla strategialla. Näille henkilöille, Israel käyttäytyy ylimielisesti ja polkee kansainvälistä oikeutta.

Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Israel tietää paremmin kuin kukaan, että kaikki silmät on suunnattu siihen mitä he tekevät ja eivät tee. Siksi, koska on tullut kaavaksi, myös tällä kertaa he kuulivat kansainvälisen oikeuden asiantuntijoita ennen toimintaa. He seurasivat kirjaa yksityiskohtaisesti ottaen yhteyttä aluksiin etukäteen, ja jopa tarjoten heille mahdollisuutta tuoda tavaransa Gazaan Israelin Ashdodin sataman kautta. Laivalla olevien henkeä vaarantavien varoituslaukausten ampumisten ja tai muulla tavoin aluksen kurssia kaukaa säätelevien toimenpiteiden sijasta, he nousivat laivaan rauhanomaisin keinoin ja vaarantaen omat sotilaansa. 40 pitkän minuutin ajan sotilaat taistelivat henkensä edestä ja päättivät vastata tuleen vasta sitten kuin heitä kohtaan ensin ammuttiin. On sanottu, että tämä oli verilöyly, ja sitä on kutsuttu "Turkin 9 / 11" - Tällaiset vaatimukset tekevät tyhjiksi sanojen merkityksen ja ovat halveksittavia yrityksiä panetella Israel.

Kaikille niille, jotka arvostelevat Israelia on yksi testi, joka niiden on läpäistävä välttääkseen antisemitismin leiman: Käytä samoja vaatimuksia arvioitaessa muita kansoja. Ei ole epäilystäkään siitä, että kun Israelin toimia mitataan muiden kansakuntien kanssa, Israelin armeijan korkeat moraalikäsitykset tulevat ilmi. Jos Israel sen tehden hyväksyisi tutkimuksen laivuetapahtumasta, joka paljastaisi oikeat olosuhteet tapahtuman ympärillä, se osoittaisi juutalaisen valtion olevan oikeassa. Mutta Israel ongelma on se, kokemukseen perustuen, että he eivät voi odottaa oikeudenmukaista kohtelua riippumattomasta tutkimuksesta. Kuten Goldstone raportti, totuus ei ole päämäärä – vaan keinojen löytäminen Israelin arvosteluun ja heikentämään sen olemassaolon oikeutta.

Tosiasiat ovat kaikkien nähtävissä, mutta monet eivät halua. Se haastaa sokean kritiikin, joka sopii niin hyvin heidän ideologiaansa.
2. IDF SOTILAS ANTAA TODISTUKSENSA
Tiistaina haavoittunut eliitti merijalkaväen yksikön kapteeni, joka oli mukana operaation suorittamisessa, antoi sairaalan sängystä todistuksensa siitä, mitä tapahtui Gazan avustus laivalla.. "Olin toinen köydellä laskettavista, sanoi kapteeni" R ". "Toverini ympärillä, joka oli jo laskettu alas, oli joukko ihmisiä. Alussa oli yksi-yhtä vastaan taistelua, mutta sitten enemmän ja enemmän ihmisiä hyökkäsi kimppuumme. Jouduin taistelemaan muutamia terroristeja vastaan, jotka olivat aseistautuneet veitsillä ja pampuilla."

Kapteeni sanoi, että hän oli ensimmäinen pakko nostaa aseensa ja ampua kerran, kun yksi aktivisteista tuli kohti häntä veitsellä. "Siinä vaiheessa, toiset parikymmentä ihmistä alkoi tulla minua kohti joka suunnasta”, sanoi kapteeni R." He hyökkäsivät päälleni ja heittivät minut alas komentosillan alla olevalle kannelle. Sitten tunsin vihlontaa vatsassani - se oli veitsi. Vedin sen ulos ja jotenkin onnistui pääsemään alemmalle tasolle. Siellä oli toinen joukkio ihmisiä. "Yksikkö oli saanut laivan hallintaansa siihen mennessä, lukuun ottamatta kaikkein alinta tasoa. "Eräs toinen sotilas ja minä onnistuimme päästä sieltä pois sieltä ja hypätä veteen." "Ajattelimme, että olisi passiivinen vastarinta, ehkä suullisesti, mutta ei niin voimalla", hän sanoi. Huolimatta traagisista seurauksista, kapteeni sanoi kokeneensa sotilaittensa toimineen oikeutetulla tavalla. "Olemme työskennelleet erinomaisella tavalla, jossa arvot olivat juurtuneet meihin", hän sanoi. "Me käänsimme aseemme vain niitä vastaan, jotka asettavat meidät vaaraan."

Mistä johtuu sokeus muslimi-/arabiväkivallan suhteettomuudelle?

Hyvä Kirsi,

... kirjoitat: “Minulla on se ongelma, etten tiedä mitä sotilas tuossa tilanteessa ajattelee? Mitä sotilas ajattelee kun hän hyökkää ‘avustus’laivojen kimppuun? Mitä ajattelee sotilaan esimies kun hän antaa käskyn hyökätä ‘avustus’laivojen kimppuun? (Sitaattilisäykset minun, koska kyseessä oli ennen muuta AgitProp-risteily, jossa avustukset olivat vain viikunanlehtenä)

Unohdit kysyä, miltä sotilaasta tuntuu, kun hänen kimppuunsa hyökätään, kun vaihtoehtona on puolustaudu tai tule tapetuksi tai invalidisoiduksi.

Edelleen:"Mutta mistä johtuu että israelilaismieliset ovat sokeita tuolle suhteettomuudelle?"

Ehkä se johtuu siitä, että palestiinalaismieliset ovat sokeita arabiväkivallan suhteettomuudelle. Mitä suhteellisuutta on ollut arabimaiden yrityksissä pyyhkäistä Israel kartalta, juutalaiset mereen - näin he ovat itse aikeitaan kuvanneet - 1948, 1956 (avoimeen sotaan päättynyt arabien terrori- eli näännytyssota), 1967, 1973, PLO-terrori Libanonin puolelta 1973-1982, jatkuva terrori, siis iskut siviiliväestöä vastaan, busseihin, lentoasemalle, baareihin, hotelleihin, basaareihin ja viime aikoina raketeilla Sderotin ja Asdodin kaupunkeihin, mikä oli syynä Gazan sotaan 2008-09 vaihteessa.

Mikä tuossa arabiaggressiossa ja -väkivallassa on niin suhteellista ja somaa, että sitä ei esim. YK ole kertaakaan ennen Israelin vastatoimia kokenut tuomitsemisen arvoiseksi eikä yleensä sen jälkeenkään.

Tunnet sotilaiden varustuksen hyvin. Sitä ei tarvitse pelätä sellaisen, joka ei aio rettelöidä ja hyökätä heidän kimppuunsa. Sen pitäisi olla selvää ilman krokotiilin kyyneleitä, että jos menet paikkaan, jossa taistellaan, voit saada kivestä, puukosta, luodista, rautatangosta - jopa kuolettavasti. Mutta näin tehdään marttyyreja ja siitähän ko. propagandaristeilyllä mukana olleet Turkin islamistit olivatkin riemuissaan! Yhdeksän pääsi paratiisiin. Jos kaikki olisi sujunut ilman väkivaltaa, koko risteily olisi mennyt hukkaan.

Kysyt: “Miltähän mahtaisi näyttää sellainen kuva jossa oikealla puolella olisivat kaikkien laivalla olijoiden aseet – ja vasemmalla puolella yhden israelilaissotilaan varusteet?”

Olet, Kirsi, demagogian mestari. Jälleen ‘unohdit’ kysyä, miten ko. sotilaille olisi käynyt, jos heillä olisi ollut huonompi varustus kuin oli. Totta kai lopputulos olisi ollut Sinulle ja Hamasille mieluinen, mutta onneksi niin ei käynyt. Tasan ei käy onnen lahjat. Joillakin on jopa varjelusta enemmän kuin toisilla. - Joskus itse terroristi tyrii, kuten Hesarin otsikoija murehti NYC:n Times Square -iskun epäonnistuttua joku aika sitten. Eikö ollutkin harmi, kun tuo suhteellinen, hieno yritys epäonnistui?

Hyvää sapattia Sinulle ja kaikille lukijoille.

Uhista

Minusta vertailu sotilaiden ja siviilien aseiden välillä on sivuseikka. Parempi aseistus korvaa luonnollisesti määrää.

Ymmärsin että esim. päälaivalle meni aluksi vain 13 sotilasta ja heilläkin käsiaseen lisäksi vain värikuulakiväärit ym kevyttä aseistusta. Kun nämä sitten jäivät alakynteen agressiivisen joukon keskellä niin saivat pyynnöstä luvan käyttää oikeita luoteja.

Kysyit mitä sotilas ajattelee. Yleisesti erityisjoukkojen sotilaat ajattelenevat tehtävänsä täyttämistä ja ehkä selviytymistä siitä hengissä - ei sen laajempia perspektiivejä.

Nähdäkseni uhka ei ollut ns. avustuslaivan lasti vaan Israel kokenee uhkana vapaan kulkureitin avaamisen aselähetyksille. Määräthän meritse on mahdollisuus kohottaa aivan uusiin mittaluokkiin vertaamalla Egyptistä tunneleiden kautta kuljetettaviin määriin. Puolisen vuotta sitten Francop alukselta purettiin yli 200 tonnia ohjuksia ja muita pienempiä Gazaan matkalla olleita aseita. Kirjoituksessani Gaza Flotilla – a successful manoeuvre with win-win changes; linkki asiasta tehtyyn slideshowhun.

Ydinpointti mielestäni on se, ettei alunalkaenkaan kyse ollut humanitaarisesta avusta (vanhentuneita lääkkeitä ja muuta sekalaista tavaraa) vaan poliittisesta provokaatiosta saarron murtamiseksi. Sitä paitsi näyttää ettei avulle suurempaa tarvettakaan ole koska Hamas ei ko Asdodissa purettua kuormaa ollut lopulta järin innostunut vastaanottamaan kun se rekoilla Gazaan tuotiin.

Seuraavat "avustuslaivat"

Hamas laskelmoi, että kansainvälinen yhteisö onnistuu tuomitsemaan Israelin toiminnan niin, ettei se enää tutki seuraavien "avustuslaivojen" lasteja. Toivottavasti tutkii.

Israelin vastainen propaganda nostaa uskonnon erittäin ratkaisevaan asemaan, josta johtuen tässäkin kolumnissa Virtaskan johdolla ja monen muun toimesta sen toiminnat tuomitaan sen enempää logiikkaa käyttämättä ja sen tukijoita ja heidän uskoaan pilkaamalla. Muuten, tuttavani Umayya Abu-Hanna, Israelin palestiinalainen, sanoo, etta juutalaisista vain noin 3% on uskovaisia.

Yleisesti tunnutaan hyväksyttävän palestiinalaisten oikeus ajaa israelilaiset pois islamilaiselta maaperältä vieläpä tappamalla. Kaiken lisäksi, onhan Jerusalem Palestiinan pääkaupunki, nousihan profeetta Mohammed sieltä taivaaseen. Tämä sopii myös ateistien ajatusmaailmaan ihan historiallisena tosiasiana.

Israel kuolemanlinjalla ...

Alla YLE:n uutinen 5.6.2010

'Lähes kaikkia Israelin iskussa kuolleita turkkilaisaktivisteja oli ammuttu useita kertoja lähietäisyydeltä, kertoo brittilehti The Guardian. Lehden haltuunsa saamien ruumiinavaustietojen mukaan yhdeksää kuollutta aktivistia oli ammuttu yhteensä 30 kertaa. Viittä kuolleista oli ammuttu päähän.

The Guardian kertoo, että esimerkiksi 19-vuotiaan turkkilais-amerikkalaisen Fulkan Doganin ruumiista löytyi viisi luodinreikää - kasvoista, takaraivosta, säärestä ja selästä. Ruumiinavausraportin mukaan kaikki laukaukset oli ammuttu alle 45 senttimetrin etäisyydeltä.

Lehti on saanut tietonsa Turkin oikeuslääketieteelliseltä neuvostolta, joka on tutkinut maanantaisessa iskussa kuolleiden ruumiit. Kaikki yhdeksän kuollutta olivat turkkilaisia.

Lisäksi 48 muuta ihmistä sai vammoja luodeista. Kuusi aktivistia on yhä kateissa.

Israelin joukot tunkeutuivat avustustarvikkeita kuljettaneen kansainvälisen saattueen laivoille Gazan edustalla. Tarkoituksena oli estää alusten pääseminen Gazaan, jonka Israel on asettanut kauppasaartoon.

Israel sanoo sotilaiden ampuneen itsepuolustukseksi, kun aktivistit hyökkäsivät heidän kimppuunsa.'

Mitä tuo yllä oleva YLE:n välittämä uutinen kertoo: Israelinystävälle(sokealle?) se kertoo vain israelilaissotilaiden 'isänmaallisesta' toiminnasta kansainvälisillä vesillä.

Uutisessa kerrotaan myös mm. nuorukaisesta, jota oli lähietäisyydeltä ammuttu viisi kertaa. Kasvoihin, takaraivoon, selkään, jalkaan ...uutinen kertoo siis sen, että israelilaissotilas tekee perusteellista työtä.

Toisaalta se voi kertoa myöskin epätoivosta. Teon tekijä ei ole enää ihminen, vaan hän tuntee itsensä hirviöksi; siitä kertoo tosiasia, että nuorukainen oli ammuttu reikiä täyteen: kyseessä on tappamisvietti: kiihko..

Se, että tappajat tulivat laivaan merirosvojen tapaan kansainvälisillä vesialueilla on luku sinänsä. Se, että Israel on omaksunut terroristien menettelytapoja, ei liene myöskään uutinen ...

Sittenkin oleellista koko asiassa on se, miten lukkiutuneissa asemissa ovat -eivät ainoastaan konfliktin osapuolet- vaan myös ihmiset (koskien tätä asiaa) ympäri maailman. Se, kumman puolen on valinnut määrittää lähestymisen koko asiaan. 'Kyllähän me, mutta kun nuo toiset' -kuvastaa kehitystasoltaan tietynlaisten ihmisten ajattelua.
...
Kun Obama tuli presidentiksi itse henkilökohtaisesti odotin häneltä paljon. Vaalihuumassaan hän antoi ymmärtää toimivansa konfliktien ratkaisuissa ennakkoluulottomasti, tavalla, jollaista ei aikaisemmin oltu kokeiltu. Ajattelin silloin: on jo aikakin ajatella 'terrorismia' vaihtoehtoisella tavalla. Ottaa heidän mukaan prosessiin, mikä koituu kaikkien eduksi. Kysyä mitä he haluavat, ottaa myös heidän toiveitaan huomioon, vaatia näin mukaan ongelman ratkaisuun.

Obaman retoriikka jäi puheiden tasolle. Ensi töikseen hän laajensi mm. Afganistanin sotaa.

Miten kolmannet tahot sitten voisivat auttaa (tässä tapauksessa) Israelia, ettei Israelin tarvitsisi langeta(tuhoutua) itse kaivamaansa kuoppaan? Israel näyttää ymmärtävän vain tiukkaa asennetta. Se on tiukka omissa tekemisissään, suhteessa alistamiinsa ihmisiin Gazassa ja länsirannalla.

Uskon, että Israel ymmärtää vain sitä kieltä, mitä se itse käyttää: Kun USA saadaan mukaan, EU on siihen valmis ja YK toimii arvonsa mukaisesti -lopputulos on se, että Israel ottaa lusikan kauniiseen käteen.

Oletko ajatellut,, että

Oletko Kirsi ajatellut,että islamilaisessa maailmassa nainen kun raiskataan-hänet lopuksi kivitetään kuoliaaksi.Se siitä islamilaisesta moraalista!
Siksi toisekseen oletko yhtään huomioinut,että muutamaa miljoonaa israelialaista ympäröi yli miljardi arabia-johan se on jo potentiaalinen sotilaalinen uhka ja kun ottaa vielä huimioon,että islamilaiset eivät sattumoisin ole niin rauhantahtoista väkeä-ymmärtää juutalaisten pelon.

ja siitä älynvoimasta-kuinka paljon Nobel-palkittuja löytyy arabi-maailmasta.Meidän raamatussakin kys.joukkoa sanotaan villeisi aaseiksi jne.Kyllähän kokemus jo osoittaa sen...

Mielestäni arabi -maailma yksinkertaisesti pitää juutalaisia ukkosenjohdattimenaan ja jos juutalaiset tuhotaan,ei arabi -maailma impulsiivisesta luonteestaan mihinkään pääse,vaan seuraava kohde on kenties sitten eurooppalaiset....

Ei hätää arabit lisääntyvät ja täyttävät maailman-arabien lisääntyminen on valtapoliittinen päämäärä jo ennekuin huomaammekaan se on täyttä totta.

-

Israelin terrorismi.

Aika raskasta kuunnella Kirsin raporttia, koska se on ikävä kyllä totta.
Järjestelmällinen valtioterrorismi siviilejä ja lapsia kohtaan on todella hirveää.
Kiitos Kirsille, että asia tulee esille, vaikka en keksi mitä minä voisin tehdä valtioterrorismin estämiseksi.
Historiassa Tsingis-kaani ja roomalaiset olivat yhtä julmia kuin tänä päivänä Israelin johto.
Mitähän Israelilaiset tekisivät jos osat vaihdettaisiin nyt palestiinalaisten kanssa,

Yksipuolisuutta

Hyvä Kirsi,

Et voi käsittää, etkä näe antisemitismiä, koska asut Suomessa, jossa ei antisemitismillä ole suuria perinteitä. Juutalaisia täällä on ollut 1000-1200. Antisemitismi on kuitenkin tosiasia, niin nykyään kuin ennenkin. Unohdat, että Palestiinan alueella on sotatila ja sodassa ei kaikki suju taiteen sääntöjen mukaan. Israel ei ole perustamisestaan lähtien saanut kokea rauhan tilaa, ja se varmasti vaikuttaa ihmisten mieliin kummankin puolen.

Sodassa tapahtuu aina ihmisoikeusrikkomuksia, mutta ohjelmassasi annat ymmärtää, että israelilaissotilaiden vastapuoli olisi 10-vuotiaat kivenheittäjät. Toivoisin, ettet johtaisi kuulijoitasi tahallasi harhaan. Siviiliuhreja oli ennen helpompi välttää, kuin nykyään, kun palestiinalaismilitantit tieten tahtoen piiloutuvat siviilien joukkoon saadakseen siviiliuhrit maksimoitua. Tärkeintä olisi saada rauha aikaan alueelle, ja ainoa keino siihen olisi tässä tilanteessa two state solution. Hamas ja muut islamistiryhmät eivät toistaiseksi ole luopunut peruskirjansa tavoitteista tuhota Israel.

Et ole reilu sitä enemmistöä kohtaan israelilaisista, jotka haluaisivat elää rauhassa arkeaan ilman jatkuvaa pelkoa tahoista, joiden tärkein päämäärä on tuhota heidät. Ja näitä tahoja alueella riittää. Jatkuva pelko on saanut osan Isrealilaisita äänestämään kovan linjan oikeistoa, mikä on sinänsä valitettavaa.

Tasapuolisuutta Kirsi

Kuulin tämän ohjelman ja mieleeni tuli, että toimittaja oli hukannut objektiivisuutensa asioiden suhteen. Eniten hämmästytti asioiden rajaaminen Israelin vastaiseksi. Jätettiin syyt pois miksi Israel joutuu toimimaan näin. Olisiko syynä se, että arabit haluavat tuhotta koko juutalaisvaltion. Israel on käynyt oman olemassa olon varmistamiseksi kolme kovaa sotaa ympäröiviä arabimaita vastaa ja voittanut ne miesalivoimasta huolimatta murskaavasti. Gaasan saarron jälkeen hamasin kyky ampua ohjuksia Israeliin on hävinnyt. Tässä on kyse Israelista vihollismaat ympärillä, joiden tavoite on tuhota Israel. Nyt kaiken huipuksi Turkin päämistelistä on tullut hamasin tukija ja tällainen yrittää EU:hun. Toivottavasti me EU:ssa sanotaan Turkin jäsenyydelle selkeästi EI.

Hienoa Kirsi

Pakinasi ovat kuin vastavirtaan uivan hain selkäevä. Valitettavasti se hai on pieni muikku Niilissä.

Hyvää työtä!!!!!

Uskonnotko kehoittavat ihmisiä riitelemään

Ihminen on vallan käyttäjä. Uskonnotkin valjastetaan tähän tarkoitukseen.
Juutalaisuuden , kristinuskon ja islamilaisuuden alkujuuret ovat samat.
Kristinuskon ydin on Universaalisen Isän rakkaus kaikkia luotuja kohtaan. Ihmisten keskinäinen veljeys. Sen verran olen tutkinut myöskin kahta muuta mainitsemaani uskontoa, että saman ytimen olen löytänyt niistäkin.
Uskonnolla on kautta aikojen perusteltu omia näkökantoja. Tämä on juuri sitä mainitsemaani uskontojen väärinkäyttöä.
Vasta, kun riitelevät ihmiset alkavat etsiä sovintoa ja oppivat elämään sovussa, uskonnon merkitys on sisäistetty.
Tällä foorumilla saa sen käsityksen mielipiteistä, että oma uskonnollinen näkemys pimittää ajattelun ja tuloksena on vihan lietsominen uskonnon avulla.
Tämä on oman tietoisuuden ja oman egon ylivaltaa, ei todellista henkistä ja hengellistä kasvua mihin nämäkin mainitsemani kolme uskontoa tähtäävät.

Tappaminen moraalitonta?

Uutisfilmeissä on nähty israelilaissotilaiden "hyökkäys" avustustarvikkeita kuljettavalle alukselle. Köyttä pitkin tulee yksi sotilas kerrallaan laivan kannelle, jossa hänet otetaan kepiniskuin vastaan. Ilmeistä on, että he tulivat tarkistamaan laivan lastia, kuten on mainittu. Todellinen hyökkäys on aivan toisenlainen tapahtuma.

Kvirtasen mielestä tappaminen ei ole missään tilanteessa perusteltua ja mainitsee esimerkkejä ainoastaan Israelin toimista. Samoin hän tuomitsee suomalaissotilaiden perusteettomat tappamiset Talvi- ja Jatkosodassa. Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen alkaa soimaan ja jättää hänen kommenttinsa omaan arvoonsa.

Rakas Kirsi!

Toivottavasti saat tämän viestin. En muista tavanneeni mediassa rakastettavampaa ihmistä!

Kuulin minäkin ihmeen kaupalla tarinasi Israelista. Olet aivan loistava poikkeus koko mediamaailmassa. Älä katoa!

Jo lähtökohtaisesti olet miellyttävä, hyvännäköinen, loistavan radioäänen omaava nainen.

En vaivaudu kirjoittamaan juutalaisista.

Pertti Oinonen, Helsinki

Vastaus PetrusKlle

Pointini onkin siinä, että kun palestiinalainen heittää kiven, israelilainen ampuu, kohti tai viereen ei asiaa paljoa muuta. Israel siis on tolkuttoman ylimielinen ja armotin sekä ylimitoittaa kaiken kohtuuttomasti kun joku palestiinalainen uskaltaa vähän nostaa sormeaan. Toki tiedän, ettei palestiinalaiset ole kokoaikaa kilttejä, mutta kenen maille Israelilaiset Euroopalaisten voittajien päätöksellä, hyvitykseksi heidän kärsimyksistään, tiedän, tungettiin? Eikös vain Palestiinalaisten maille? He olivat asuttanee lähes koko nykyistä Israelin aluetta, koska siellä asunut kovin paljoa juutalaisia. 60 vuotta sitten sinne yhtäkkiä ilmestyi muutama satatuhatta juutalaista ja valtasi alueet, yllättäen hiukan väkivaltaisestikin. Joten kyllä se kenen pitää aloittaa rauhanneuvottelut kunnolla ja lopettaa siirtokuntien tunkeminen on nimenomaan Israelin tehtävä. Tottakai palestiinalaiset yrittävät puolustaa omaisuuttaan, onko se väärin? Israelilaiset ja juutalaiset eivät omista niitä siirtokuntien maa-alueita mihin he ovat tunkeutuneet ja omineet.

Media

Tänä kolumni jos mikä todistaa vääräksi väitteet siitä, etta Israelilla on maailman media hallussaan. Tai vaikka sen nyt jotenkin eri kiemuroin voisi esittää todeksikin, niin ainakin se osoittaa sen, etteivät he väärinkäytä sitä.

tamtam: Se alue, mihin israelilaiset sijoitettiin YK:n päätöslauselman perusteella ei ollut palestiinalaisia nähnyt vuosisatoihin. Se oli maa-aluetta, joka ei kelvannut edes paimentolaisille. Se alkoi kiinnostamaan vasta sen jälkeen, kun israelilaiset olivat saaneet sen kukoistmaan.

Uutisen kommentointia

"Alla YLE:n uutinen 5.6.2010

'Lähes kaikkia Israelin iskussa kuolleita turkkilaisaktivisteja oli ammuttu useita kertoja lähietäisyydeltä, kertoo brittilehti The Guardian. Lehden haltuunsa saamien ruumiinavaustietojen mukaan yhdeksää kuollutta aktivistia oli ammuttu yhteensä 30 kertaa. Viittä kuolleista oli ammuttu päähän.

The Guardian kertoo, että esimerkiksi 19-vuotiaan turkkilais-amerikkalaisen Fulkan Doganin ruumiista löytyi viisi luodinreikää - kasvoista, takaraivosta, säärestä ja selästä. Ruumiinavausraportin mukaan kaikki laukaukset oli ammuttu alle 45 senttimetrin etäisyydeltä. "

Tuossa yllä kysyttiin, että mistä tällainen ampuminen lähietäisyydeltä kertoo ?

Vastaan, että se kertoo siitä raivosta millä haavoittuneen israelilaissotilaan kimppuun käytiin tarkoituksena saattaa loppuun aloitettu tappotyö. Raivon todistaa se, että tätä hyökkääjää piti ampua useita kertoja ennenkin kuin rauhoittui. Yleensä normaalitaistelija rauhoittuu yhdestä luodista, mutta silmittömän raivon vallassa oleva ei rauhoitu millään - tarvitaan monta laukausta.

Lähietäisyys kertoo kuinka lähelle tämä terroristi pääsi kuolettavasti haavoittunutta israelilaista sotilasta, joka oli siinä suuressa hengen vaarassa ja hädässä.

Näin hyökkääjien raivo todistaa sen minkä on jo saatu selville, että siinä laivassa oli noin 60 islamistitaistelijaa, jotka oli koulutettu tappamaan käsin ja kykenevät myös improvisoimaan aseita mistä tahansa esineestä. Kyse oli siis ammattitappajista jotka oli ujutettu näiden "rauhanlähettiläiden" sekaan.

IHH ei ole rauhanjärjestö

Avustuslaivaston organisoinut turkkilainen IHH ei ole mikään marttajärjestö. Vuonna 1997 Turkin turvallisuuspalvelu takavarikoi IHH:n Istanbulin toimistosta aseita ja räjähteitä. Gazassa IHH tukee Hamasia. Länsimaiset avustusryhmät koettavat kanavoida avustukset Hamasin ohi, koska Hamas on EU:n mukaan terroristijärjestö. IHH kanavoi avustukset Hamasin kautta, koska se haluaa tukea Hamasin terroripyrkimyksiä. IHH ei voi suostua avun kuljettamiseen muuten kuin suoraan meriteitse, koska muuten apu ei kulje Hamasin käsien kautta.

IHH:n kotisivut, Hamasin poliittinen ohjelma ja IHH:n johtajan puheita löytyy netistä englanninkielisinä. Niistä selviää erittäin hyvin näiden järjestöjen tavoitteet. IHH ja Hamas ovat islamistisia järjestöjä ja ne vastustavat uskonnon- ja sananvapautta, tasa-arvoa ja kansanvaltaa. Ne kannattavat Islamin rauhanomaista tai väkivaltaista levittämistä ympäri maailmaa.

Turkkilaisissa sanomalehdissä ja TV:ssä on haastateltu turkkilaisia IHH-aktivisteja ja aktivistien omaisia. Monet aktivistit määrittelevät itsensä uskonsotureiksi. Laivoilla oli myös länsimaisia rauhanaktivisteja, mutta he eivät osallistuneet väkivaltaan, eikä heitä myöskään ammuttu. Jos henkilö määrittelee itsensä ”jihadistiksi” ja hyökkää rautaputken kanssa vastapuolen sotilaan kimppuun, onko hän silloin rauhanaktivisti ?

Kuva murhanhimoisten juutalaisten hyökkäyksestä humanitaarista apua jakavia rauhanaktivisteja vastaan on yksipuolinen. Tämän vääristellyn kuvan levittäjät ovat sodan, ei rauhan asialla.

Nämä hommat menevät aina näin, vai mitä?

Kukaan väkivaltaa puolustava ihminen ei kykene/osaa/jaksa/viitsi kehittyä?
Voitte valita itsellenne sopivan vaihtoehdon; yksikään niistä ei imartele.

En puolusta väkivaltaa millään tasolla, missään. Mutta Israel harjoittaa sellaista väkivaltaa jota ei voi perustella.

Suhteettomuus. Aivan sama, mutta Israel on vallanhimossaaan ja suhteettomuudessaan noussut käsittämättöihin sfääreihin.

Ja muuten: jos Israel olisi yhdenkään kerran TODELLA tahtonut rauhaa - eiköhän sellainen olisi jo saavutettu?

Koska todellisuudessa Israel on alueella ainoa todellinen, suuri ja pelottava asevaltio.
Jos sellainen tahtoisi rauhaa, luulisi rauhan syntyvän.

Tai sitten minä olen vain typerä pasifisti-idiootti.
*virn*
T. Kirsi

Israel on ainut instanssi joka haluaa rauhaa

"Tai sitten minä olen vain typerä pasifisti-idiootti.
*virn*
T. Kirsi "

En sano mitään :))) - huom! en siis sanonut mitään ...

Mutta vielä tuosta Kirsin viimeisestä viestistä sen verran, että Israel on ainut valtio joka haluaa rauhaa ja samalla turvalliset rajat. Arabit ei halua rauhaa muuta kuin sillä ehdolla että Israel katoaa maailman kartalta. Ja tähän taas juutalaiset ei kaiketi enää ikinä suostu. He ovat aivan liian monta kertaa olleet uhrilampaita ja jokaikinen kerta heidät on yritetty tappaa sukupuuttoon.

Tuossa edellä oli äärimmäisen vaarallinen kirjoitus Israelista johon vastasin osittain muutama viesti takaperin. Tuo nimetön viesti sisälti ohjelmajulistuksen jossa lopussa todettiin suunnilleen että Israelia tulisi varjella itseltään (= tuhoutumiselta). Siis tuhoutumiselta - tässä se on taas sanottu. Nimittäin termi "tuhoutuminen" on vielä vaaraton, mutta jos ymmärretään, että ei mikään kansanryhmä tuhoudu jossei joku ole sitä TUHOAMASSA, niin viesti muuttuu uhkaukseksi. Tässä on se ydin ! Israel ei saa ainoastaan tällaisia epäsuoria uhkauksia tuhoutumisesta, mikä käytännössä merkitsee että tapetaan noin viisi miljoonaa ihmistä meidän silmiemme edessä, vaan Israel saa myös suoria uhkauksia sekä valtioilta että militaarijärjestöiltä. Tässä on se realiteetti minkä alaisuudessa Israelin tulee elää. Israel taistelee elämästä ja kuolemasta.

Rauhantahto

"Ja muuten: jos Israel olisi yhdenkään kerran TODELLA tahtonut rauhaa - eiköhän sellainen olisi jo saavutettu?"

Onhan se tehnyt paljonkin myönnytyksiä ja osoittanut rauhantahtoa ihan lähihistoriassakin. Niihin kannattaisi tutustua hieman tarkemmin.

Jos se TODELLA haluaa rauhaa eli toimisi tavalla, mikä olisi Virtaskalle, Hamasille ja muille sen vihollisille hyväksyttävä, tarkoittaisi sitä, että se lähtisi pois islamilaiselta maaperältä tai antautuisi tapettavaksi. Mikään muu vaihtoehto ei tule kysymykseen. Ja sellaisia lausuntoja löytyy kyllä pilvin pimein.

Ilmeisesti Talvi- ja Jatkosotakin olisi ratkennut kuin itsestään pelkästään sillä, että suomalaissotilaat eivät olisi syyllistyneet vihollistensa perusteettomaan tappamiseen (tappaminenhan ei ole koskaan, missään tilanteessa perusteltua aikaisemmin kuulemamme perusteella). Tai eihän sitä Jatkosotaa sitten enää olisi ollutkaan. Virolaisethan eivät syyllistyneet perusteettomiin tappamisiin sillä seurauksella, että siellä menetettiin (ilmeisesti kuitenkin perustellusti) enemmän ihmishenkiä kuin Suomi kummassakin sodassa.

tasapuolista?

Täällä esitetyistä kirjavista kommenteista pilkistää silmään ainakin yksi yhdenmukaisuus: kaikki ovat poteroissaan.
Tosin en ole nähnyt paljonkaan Israelin toimia kritisoivien puolustavan väkivaltaa puolin tai toisin. Israelin "tukijat" sen sijaan käyttävät kaiken energiansa selittääkseen suu vaahdossa kaikki Israelin tekemiset oikeutetuiksi riippumatta siitä, mitä Israel on tehnyt, onko kansainvälinen yhteisö (muutkin kuin siis esim. Virtanen) tuominnut kyseisen toiminnan, onko kyseessä siviileihin kohdistunut joukkomurha tai kansainvälisen oikeuden määrittelemä rikos ihmisyyttä vastaan kuten esim. Gazan siviilien näännyttäminen jne.
Nämä vaahtoajat tekevät itsestään uskottavuudessaan täyden nollan. Jos maailman pitää tuomita kaikki terroriteot, niin miksei sitten Israelin? Jos pitää tuomita väkivalta arabien taholta, pitää tuomita myös väkivalta Israelin taholta. Vai eikö Israelia saisi jostain syystä lainkaan arvostella sai se sitten päähänsä tehdä mitä tahansa? Syy? Israelin kritisoiminen ei tarkoita sitä, että kritisoija hyväksyisi siviileihin kohdistuvan väkivallan arabienkaan taholta, si, capisco?
Kun täällä Virtasta kovasti moititaan, kannattaisi ehkä seurata muutakin mediaa, se ei ole viime aikoina Israelia juuri silitellyt, median kotimaasta riippumatta. Mutta ilmeisesti kaikki ovat väärässä?
Tänään oli Hesarissa hyvä kolumni (Kivinen), jossa tiivistettiin tilanne varsin hyvin. Siinä todettiin mm., että mikään mahti maailmassa ei voi vahingoittaa Israelia enempää kuin mitä Israel itse on tehnyt. Naulan kantaan.
Israelia fanaattisesti puolustavien vaahtoajien kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Syitä, perusteluja ja selittelyjä Isarelin järjettömälle väkivallalle nämä tyypit löytävät maailman tappiin saakka riippumatta siitä, mitä muut sanovat ja tosiasiat puhuvat. Mustakin käännetään valkoiseksi, joten mihinkään sivistyneeseen väittelyyn ei kannata näiden kanssa edes ryhtyä. Tehkööt itsestään rauhassa naurettavia.

Puutaheinää

Hyvä Kirsi! Jonkun on sanottava ääneen se, että eihän keisarilla ole vaatteita ensinkään... (vaikka osa ihmisistä kuvittelee ne näkevänsä)
Ei ole kukaan vastannut kysymykseen, miksi Israelia ei saa arvostella, vaikka sokea reettakikn näkee, että se toimii väärin, mutta kaikkia muita tahoja sitten saa, ja vielä paljon herkemmällä korvalla ja kovemmalla kädellä. Tämähän on Kirsin jutun keskeisin kysymys. Järjellinen vastaus on tietysti vaikeaa ellei mahdotonta keksiä...
Asian vierestä sitten löytyy näköjään sitäkin enemmän juttua ja mitä erilaisimpia mielikuvitusleikkejä, aina talvisotaa myöden (heh)...

Entäs Reutersin piilotettu kommandoveitsi, Kirsi??

"Kun täällä Virtasta kovasti moititaan, kannattaisi ehkä seurata muutakin mediaa, se ei ole viime aikoina Israelia juuri silitellyt, median kotimaasta riippumatta. Mutta ilmeisesti kaikki ovat väärässä?"

Sekä maailman media että poliitikot ovat islamilaisten maiden talutusnuorassa. YK:n suorittama tutkimus tapahtumista olisi sen takia täyttä pelleilyä, koska YK:ssa on kymmeniä islamilaisia maita ja mm. Saudi-Arabia levittää islamia maailmalle öljyrahoilla.

Eilisillan uutisissa näytettiin, kuinka Reuters oli väärentänyt photoshopilla kuvia haavoitetusta israelilaisesta sotilaasta siten, että "rauhanaktivistien" kommandoveitsi piilotettiin.

Alkuperäiset ja retusoidut kuvat löytyvät tästä:
http://trueslant.com/charlesjohnson/2010/06/06/another-cropped-reuters-photo-deletes-another-knife-and-a-pool-of-blood/
Myöntääkö Kirsi V. että joutui narutetuksi islamilaisten toimesta? Tuskin? Ruotsalainen Henning Mankell sanoi, ettei ollut aseita laivoilla eikä tietenkään voinut myöntää tekopyhyyden mallimaan edustajana, että hän on kuten moni muu "hyödyllinen idiotti" islamilaisten terroristijohtajien silmissä.
Muutenkin Ruotsi on aina ollut Israelin arvostelija. Syyt ovat selviä. Toisen maailmansodan aikana Ruotsi oli de facto natsien liittolainen toimittamalla niitä raaka-aineita, joita Hitlerin Saksa kipeästi tarvitsi. Siihen aikaan natsi-ideologia oli erittäin suosittu Ruotsissa. Tilanne ei ole muuttunut sillä Ruotsi on ottanut vastaan satoja tuhansia islamilaisia, joiden tavoite on sama kuin natsien.

Viimeisessä vastauksessaan Kirsi V. Puhuu uudestaan "suhteettomuudesta", siksi haluaisin häneltä suoran vastauksen. Oletetaan, että Kirsi istuu Helsingin metrossa ja käsilaukussa on pistooli. Oletetaan edelleen, että joku mielenvikainen hyökkää Kirsin päälle kirveen kanssa (tällaista tapahtui muutama vuosi sitten ja eräs opiskelija kuoli kun sai kirveen iskun päähänsä). Ajatteleeko Kirsi, ettei pidä käyttää tuliasetta, koska silloin olisi suhteetonta voimankäyttöä, KOSKA toisella on VAIN KIRVES?

Kirsi, anna suora vastaus, älä kierrä kuin kissa kuuman puuron ympärillä, pliis.

Kivinen väärässä ?

"Tänään oli Hesarissa hyvä kolumni (Kivinen), jossa tiivistettiin tilanne varsin hyvin. Siinä todettiin mm., että mikään mahti maailmassa ei voi vahingoittaa Israelia enempää kuin mitä Israel itse on tehnyt. Naulan kantaan."

Tuskin koskaan tuo Hesarin Kivinen on ollut niin väärässä kuin kirjoituksessaan Hesarissa, jos tuollaista on tietämättömyyttään erehtynyt sanomaan.

Nimittäin Israelia voi vahingoittaa ne piirit jotka tämän provokaatio organisoivat paljon pahemmin. Hehän pyrkivät keinolla millä hyvänsä tuhoamaan tappamalla reilut viisi miljoonaa ihmistä eikä siis Israelin itse tarvitsisi tätä tuhoamistyötä tehdä.

Muuten Reuters palasi tuossa laivaprovokaatiossa tosiasioiden tielle kun suostui julkaisemaan aidosti kuvan jossa terroristilla oli puukko kädessä jolla juuri oli iskenyt maassa makaavaa haavoittunutta Israelin taistelijaa. Surullista tässä on se, että länsilehdistökin vasta painostettu haluaa tuoda tosiasioita esiin Israeliin liittyen. Tähän saakka länsilehdistö on systemaattisesti tuonut esiin manipuloivaa tietoa suhteessa Israeliin tyyliin Pravda.

puusilmäisyys vaivaa?

Petruska on nähnyt peräti puukon jonkun kädessä. Liikuttavaa. Onko hän kenties sulkenut silmänsä sarjatuliaseelta hyökkäävän israelilaissotilaan kädessä? Israelilaissotilaat eivät yleensäkään kysele, onko puukkoja tai muuta kättä pidempää matkassa, vaan ampuvat ensin ja katsovat vasta sitten, kenen lapsi tänään oli kyseessä.
Tällä kertaa sarjatuliasetta käytettiin hyökkäyksessä kansainvälisellä alueella Gazaan (ei siis Israeliin) matkalla olleeseen siviililaivaan. Onko edes jokin keskustelunaihe olevinaan se, että miksi laivaa puolustaneella oli kädessään puukko tai vaikka keppi? Israelin armeijan tiedossa olevien toimintatapojen perusteella kukaan laivalla olleista ei ole voinut etukäteen tietää, ammutaanko kyselemättä vai vasta kyselyjen jälkeen. Petruska ei varmaan itse puolustaisi itseään tässä(kään) tilanteessa, vaan asettuisi nöyrästi maalitauluksi.
Se on tietysti selvää, että Kivinen ja kaikki muutkin ihmiset ja tiedotusvälineet ovat väärässä (paitsi tietysti Petruska ja Israelin propagandakoneisto). Israel on itse itsensä pahin vihollinen. Samoin Israelia kritiikittä puolustavat saavat aikaan vahinkoa lähinnä Israelille. Onneksi näistä pelleistä ei (useimmiten) ole vaaraa tavalliselle kadun ihmiselle. Kunhan uhoavat itsetuntovajeessaan.

veitsiä ja kirveitä

Ohhoh, onpa mennyt kauaksi itse aiheesta tämä keskustelu, kun vääntöä käydään siitä, oliko laivan puolustajilla käsissään veitsiä tai patukoita vaiko yhtään mitään. Mitä merkitystä sillä on? On kai ymmärrettävää, että ihminen puolustautuu, jos joutuu hyökkäyksen kohteeksi.
Tosin tämä on tietysti paras tapa kääntää huomio toisaalle itse asiasta.
Noin niin kuin jatkoa ajatellen: historiassa on lukuisia esimerkkejä miten käy, kun kaikkia muita saa arvostella mutta ei yhtä, joka on kaiken arvostelun yläpuolella...

Nimettömälle

Kannattaisi lukea nota kommentteja hieman tarkemmin ja mahdollisesti todeta kuka puolustaa ja mitä. Minusta ainakin näyttää siltä, että niissä halutaan vaan osoittaa, että myös Arabit ovat mukana juonessa. Senhän kvirtanen täysin jättää sanomatta, samoin kuin hän yksipuolisesti tuomitsi suomalaissotilaiden toimet sodissamme, joten heh heh vaan itselles.

Oppi-isänä Hitler

"Nimittäin Israelia voi vahingoittaa ne piirit jotka tämän provokaatio organisoivat paljon pahemmin. Hehän pyrkivät keinolla millä hyvänsä tuhoamaan tappamalla reilut viisi miljoonaa ihmistä eikä siis Israelin itse tarvitsisi tätä tuhoamistyötä tehdä."

Voi tietämätöntä. Israelin sotilaallinen ylivoima ja USA:n tuki tekevät mahdottomaksi sen, että jokin toinen valtio tai ryhmä voisi vahingoittaa Israelia enemmän kuin se itse. Iran on myös kovan politiikan valtio, mutta eivät sen johtajat sentään hulluja ole, laskelmoivia kylläkin. Iran ei kovista puheista huolimatta varmasti hyökkää Israeliin puhumattakaan potentiaalisen ydinaseen käytöstä, ellei se itse ole uhattuna / hyökkäyksen kohteena niin pahasti, että se voi laskea varmuudella katoavansa joka tapauksessa maailmankartalta savuna ilmaan.
Israel toimii jatkuvasti oman etunsa vastaisesti ja siten se itse vahingoittaa itseänsä eniten. Negatiivinen maine maailmalla sataa suoraan vastustajien laariin. Ei myöskään käy kateeksi israelilaisia siviilejä, jotka vuodesta toiseen elävät vainoharhaisessa kyttäysyhteiskunnassa, jossa äärijuutalaisuus jyllää. Ilman USA:n miljardeja talous olisi jatkuvassa selvitystilassa, kun suurin osa rahoista menee militarismin ylläpitoon. Maine maailmalla on pohjamudissa, mikä aiheuttaa myös suunnattomat taloudelliset menetykset boikottien ja turismin romahtamisen myötä. Pelko on jatkuvasti läsnä. Voi vain ällistellä, miten ihmiset valitsevat kerta toisensa jälkeen näitä idioottihallituksia, jotka vain pahentavat noidankehää eivätkä edes yritä luovia pois umpikujasta. Luulisi elämän tuossa yhteiskunnassa olevan sen verran epämiellyttävää, että muutosta haluttaisiin enemmän kuin mitään muuta. Mutta näköjään Israel jatkaa viitoittamallaan tiellä, jonka se taatusti on itse valinnut. Ilmeisesti tavoitteena murhata ympärillä olevat ihmiset (enemmän kuin viisi miljoonaa?). Kas kun ei samoin tein julistaudu maailman valtiaaksi. Sen verran aatumaiset ovat otteet.

Ja sitten vastaus :))

"Petruska ei varmaan itse puolustaisi itseään tässä(kään) tilanteessa, vaan asettuisi nöyrästi maalitauluksi."

No en tietenkään puolustautuisi mitenkään muuten kuin ehkä sanan säilää heiluttamalla, jos olisin ollut siinä laivassa rauhan ja avustustarkoituksissa.

Israelin kommandothan tuli tähän laivaan luullen että siellä on rauhanaktivisteja vain eivätkä mitenkään olleet varautuneet muuta kuin verbaali protestointiin ja korkeintaan mellakkaan. Heillä oli mukana vain ilma-aseet värikuulineen ja sitten heillä on vyöllä suljetussa kotelessa käsiaseet. Tilanne muuttui kun huomattiin, että laivalla onkin ammattitappajia, jotka osaavat tappaa jopa käsin mutta silti käyttivät teräaseita ja rautaputkia Israelin sotilaiden värikuula-aseita vastaan. Kesti 40 minuuttia ennenkuin Israelin kommandot sai upseereilta luvan käyttää näitä mukana olleita käsiaseita. Ja koko sen ajan näitä sotilaita yritettiin silmittömän raivon vallassa tappaa. Siinä olisi jäänyt monta alaikäistä lasta orvoiksi jos oma iskä olisi tapettu siinä laivassa.

Länsilehdistö puhui totta !!!

"Se on tietysti selvää, että Kivinen ja kaikki muutkin ihmiset ja tiedotusvälineet ovat väärässä (paitsi tietysti Petruska ja Israelin propagandakoneisto)."

Kivinen on vain tietämätön - tyhmä hän ei voi olla.

Mutta mitä tulee länsilehdistöön, niin todennäköisesti eka kertaa Reuters uskalsi puhua totta ...hmmmmm ... vaikkakin pitkän epäröinnin jälkeen. Reuters nimittäin ensin yritti luoda mielikuvaa ettei terroristeilla ollut asetta ja näin pimitti valokuvasta puukon pois, joka oli terroristin kädessä ja maassa makasi verinen israealilaissotilas. Viimeksi tällä tavalla manipuloitiin Stalinin neuvostoliitossa. Mutta jostain syystä Reuters perui tämän kuvamanipulaation ja uskalsi julkaista aidon kuvan, jossa myös puukko näkyy.

Miksi Reuters uskalsi julkaista tosiasian ? Tätä en tiedä, mutta myös Aamulehti julkaisi nämä kuvat - oikean ja väärän. Jotain on nyt täytynyt muuttua kun länsilehdistö uskaltaa puhua TOTTA !!

Ohhoh tosiaan

"Ohhoh, onpa mennyt kauaksi itse aiheesta tämä keskustelu, kun vääntöä käydään siitä, oliko laivan puolustajilla käsissään veitsiä tai patukoita vaiko yhtään mitään. Mitä merkitystä sillä on? On kai ymmärrettävää, että ihminen puolustautuu, jos joutuu hyökkäyksen kohteeksi."

Minkä hyökkäyksen? Uutisfilmeissä näkyy, kuinka yksi sotilas kerrallaan laskeutuu laivan kannelle, jota sitten aletaan pamputtamaan. Eri asia olisi, jos hän ampuisi rynkyllä sarjaa kannella olevia kohti. Ja tosiaankin, tottakai ihminen puolustautuu jne. kuten viimeisessä lauseessasi sanot.

höpsistä

"Israelin kommandothan tuli tähän laivaan luullen että siellä on rauhanaktivisteja vain eivätkä mitenkään olleet varautuneet muuta kuin verbaali protestointiin ja korkeintaan mellakkaan. Heillä oli mukana vain ilma-aseet värikuulineen ja sitten heillä on vyöllä suljetussa kotelessa käsiaseet. Tilanne muuttui kun huomattiin, että laivalla onkin ammattitappajia, jotka osaavat tappaa jopa käsin mutta silti käyttivät teräaseita ja rautaputkia Israelin sotilaiden värikuula-aseita vastaan."

Se on hyvä, että edes jollakulla on varmaa tietoa asioiden kulusta. Vaan olisiko se peräisin suoraan sylttytehtaalta? Etenkin on hyvä, että Petruska tietää tarkasti, mitä israelilaissotilaat ovat "luulleet". Voisi kuitenkin kuvitella, että ammattisotilaat eivät paljoa luuleskele tai jätä sattuman varaan.
Ja montako israelilaissotilasta laivalla kuolikaan? (Viitaten kommenttiin, että laivalla oli ammattitappajia, jotka osaavat tappaa jopa käsin: ei tainnutkaan olla niin "ammattitaitoista" porukkaa...)
Kommandot eivät vain "tulleet" laivaan, vaan hyökkäsivät sinne. Onko laivalla olijoiden syytä olettaa jotain muuta kuin henkensä olevansa vaarassa, jos keskellä yötä sinne rynnäköi aseistettu kommando? Olisi varmaan ensi kerta maailmanhistoriassa, kun Israel käy sotaa värikuulilla, joten on aika vaikeaa nähdä syytä, miksi tyypit olettaisivat hyökkääjien olevan liikkeellä "rauhanomaisin aikein" ja eivät puolustautuisi.
Kansainvälinen media on parempi kuin ei mitään, vaikka siihenkin on suhtauduttava kriittisesti. Israel jos kuka on kopsannut propaganda- ja sensuurimenetelmänsä Stalinilta ja Aatulta. Vai uskooko Petruska tosissaan, että totuus löytyy Israelin armeijan "tiedotteista", valikoiduista ja "käsittelemättömistä" filminpätkistä ja valokuvista, sotilaiden "kertomuksista" jne.
Ja: on se vaan hyvä sekin, että Petruska tietää varmasti, mitä Kivinen ja monet muut toimittajat tietävät ja pystyvät omilla aivoillaan päättelemään. Mutta tietääköhän Petruska itsekään, mitä kaikkea hän tietääkään.

heikomman puolella

Kuka on heikko ja kuka on vahva lähi-idässä ? Kuka on sortaja ja kuka on sorrettu ? Jos on kiihkeän vakuuttunut siitä, että juutalaiset on se vahva ja uhkaava osapuoli, kannattaa tsekata tosiasiat tavallista huolellisemmin. Historiallisesti 99.9% juutalaisten rikoksista on jälkikäteen osoittautunut kuvitelluiksi. Ei ne levittäneetkään ruttoa. Ei ne kaapannetkaan lapsia uhrimenoja varten. Dreyfus olikin syytön. Talouslama 1930-luvulla ei sittenkään ollut rabbien masinoima.
Onko nyt ihan varma, että juuri nyt on se historiallisesti poikkeuksellinen kerta, että syytöksissä onkin perää ?

Antisemitistit ovat aina kuvitelleet olevansa hyvän asialla pahaa vastaan. Heikomman puolella vahvempaa vastaan. Vasta jälkikäteen asetelma näyttääkin toiselta ja syytökset mielettömiltä.

Israel on maailman rauhantahtoisin kansa. Missään ei olla niin kyrpiinnytty jatkuvaan sodan ja väkivallan uhkaan ja armeijoihin ja aseisiin kuin Israelissa. Miehillä varusmiespalvelus kestää kolme vuotta, naisilla kaksi ja kertausta on kuukausi vähintään joka toinen vuosi. Se estää normaalin elämän ja hatuttaa erittäin vahvasti kaikkia. Työpaikoilla milloin kukakin avainhenkilö on poissa. Pikku-Taavetti roudataan mummolaan tai ryhmikseen kun isä lähtee kertaamaan. Saara-sulamitin naistutkimusgradu jää kesken kun ohjelmaan tulee 2 vuotta pakollista marssimista autiomaassa ja sukkahien haistelua kuppaisissa parakeissa. Paljon mieluummin Israelilaiset grillaavat, surffaavat ja käyvät puuhamaassa. Israelin armeija on tavallisten mattimeikäläisten uhrauksia ja sinnittelyä oman ja läheisten hengen säilyttämiseksi.

Israelin armeijan eettiset säännöt ja Hamasin peruskirja löytyvät netistä. Kumpikohan antaa luvan siviilien tappamiseen ?

JONON JATKOKSI

Kerrankin joku puhuu asioista niiden oikeilla nimillä!

Israel taloussaartoon Iranin, Pohjois-Korean ja muiden kaltaistensa jatkoksi!
Itse en ole ostanut israelilaisia tuotteita yli kymmeneen vuoteen.

Goljat sai takkiinsa

"Minusta ainakin näyttää siltä, että niissä halutaan vaan osoittaa, että myös Arabit ovat mukana juonessa."
Jos kansainvälisen avustusporukan mukana on arabeja, niin mitä sitten? Arabeilla on yhtä lailla oikeus yrittää auttaa Israelin sorron ja saarron aiheuttaman Gazan humanitäärisen katastrofin keskellä eläviä palestiinalaisia siinä kuin moniin muihinkin kansallisuuksiin kuuluneilla saattueeseen osallistuneilla. Ei ole ihme, jos arabit ovat mukana avustuslaivojen varustamisessa, miksi eivät olisi, kun ollaan arabialueella ja avustuksen kohteena on arabeja. On hienoa, että saattueessa oli satoja muidenkin kansallisuuksien edustajia, jotka ovat huolissaan Gazan siviilien kärsimyksistä.
Jos Israel provosoituu siitä, että Gazaan (jonka asioihin Israelin armeijalla ei ole mitään oikeutta puuttua) yritetään viedä avustustarvikkeita laivalla, kun Israel ensin on itse Gazan vastoin kansainvälistä lakia saartanut ja kriisin aiheuttanut, niin vastuu tapahtuneesta on israelilaisilla eikä niillä, jotka yrittävät auttaa.
On muuten uskomatonta, että jotkut ilmeisen tosissaan ovat sitä mieltä, että avustussaattueen jäsenet olisivat syypäitä siihen, että israelilaissotilaat hyökkäsivät heidän laivaansa ja tappoivat ihmisiä.
Samalla ajatusmallilla vaikkapa sitten israelilaiset avustustyöntekijät olisivat syyllisiä, jos heidän laivaansa hyökättäisiin ja heitä tapettaisiin kansainvälisellä merialueella.
Kun täällä puhuttiin ammattitappajista, niin ammattitappajia olivat israelilaissotilaat, jotka hyökkäsivät laivaan.
Avustusoperaation tarkoituksena oli viedä tarvikkeita, mutta myös kiinnittää maailman huomio unohdettuun kurjuudessa elävään Gazaan. Israel mokasi mahdollisuutensa propagandavoittoon, jonka se olisi helposti saanut, jos olisi päästänyt laivat perille. Mutta nyt se voi syyttää vain itseään tappiostaan. Ainoa hyvä puoli tilanteessa on se, että Gaza pysyy asialistalla eikä sitä tulla enää unohtamaan, kunnes saarto puretaan ennen pitkää kansainvälisen painostuksen ansiosta.

kuka aasilla ratsastaa?

Nimim. heikomman puolella:
Lähes kaikki kuvittelevat olevansa aina hyvällä asialla pahaa vastaan. Historiasta löytyy tosiaan kaikenlaista mielenkiintoista, mm. se fakta, että Israelilla on lyhyt mutta sitäkin väkivaltaisempi historia. Israel on kunnostautunut lähinnä hyökkäyssotien aloittajana. Siinä sitä sionismia. Ja kuten taas nähtiin, antisemitismillahan sitä ratsastetaan, kun kaikki arvostelu kuitataan juutalaisvastaisuudeksi. Kaikki arvostelu on aina siis jonkin vastaisuutta? Kukaan ei saa arvostella ketään? Ja omiin silmiin ja korviinhan ei kannata luottaa, vaan tutkia ensisijaisesti historiankirjoja, josko ne selittäisivät järjettömyyden?
Tosin varsinaisella juutalaisuudella ja Israelin sotilasvaltiolla ei ole paljoa yhteistä. Fundamentalismi kyllä voi hyvin. On tosiaan ihme juttu, että oloihinsa kyllästyneet israelilaiset kuitenkin kerta toisensa jälkeen valitsevat itselleen päättäjät, jotka milloin rakentavat laittomia siirtokuntia, milloin käyvät sotaa alueen siviiliväestöä vastaan ja siinä sivussa kaappaavat vielä avustuslaivojakin.
Ainoan suuren poikkeuksen sääntöön tehneen ja neronleimauksen saaneen ja tosissaan rauhaa yrittäneen pääministerinkin (Rabin) murhasi äärijuutalainen 15 vuotta sitten. Todennäköisesti eniten maailmanhistoriaa muuttanut yksittäinen valtionpäämiehen murha, rauha oli todella lähellä. Puikkoihin astui sitten kovan linjan Netanjahu, sitten Sharon, sitten Barak, sitten Netanjahu, ja lopputuloksenhan me tiedämmekin.
Israelin armeijan "eettiset säännöt" ovat yhtä tyhjän kanssa ja lähinnä surkuhupaisa näyte siitä, kuinka paljon itseään voi kusettaa. Sanoisivat nyt edes suoraan, että heihin eivät mitkään säännöt päde, eivätkä yrittäisi esittää lammasta suden vaatteissa, yök.

Pasifistikansa

"Israel on maailman rauhantahtoisin kansa."

Jepp. Näin varmasti on. Osoituksena siitä tuo yhteiskunta elää jatkuvassa väkivallan kierteessä yhdessä naapuriensa kanssa.

Arabit vastuussa

"Jos Israel provosoituu siitä, että Gazaan (jonka asioihin Israelin armeijalla ei ole mitään oikeutta puuttua) yritetään viedä avustustarvikkeita laivalla, kun Israel ensin on itse Gazan vastoin kansainvälistä lakia saartanut ja kriisin aiheuttanut, niin vastuu tapahtuneesta on israelilaisilla eikä niillä, jotka yrittävät auttaa."

Tässä on heti kärkeen monta virhettä.

Hamas on syypää saartoon kun ei suostu rauhaan vaan ampuu yhä raketteja Israelin lasten kauhuksi. Jo pelkästää sireenin ääni saa viattomat lapset hysteeriksiksi ja tätä länsi haluaa - - aivan kauheaa.

Laivassa olleita avustustarvikkeita Hamas ei lopulta suostunut vastaanottamaan, koska niissä oli tavaraa joita ei kukaan tarvi.

Laivassa oli tarvikkeita kaiken lisäksi niin vähän, että Israel pelkästään toimittaa Gazaan monikertaisesti päivittäin saarrosta huolimatta ja kaikenlisäksi toimittaa Gazaan juomavettä. Gazaan ruokitaan päivittäin noin miljoona ihmistä.

Avustussaattueen jäsenet olivat yksinomaan syypäitä kun hyökkäsivät rauhanomaisia sotilaista vastaan jotka eivät ollenkaan voineet käsittää että rauhaa puolustetaan nykyään asein.

Laivassa olleet 60 hyökkääjää oli islamistitaistelijoita jotka jo ennen lähtöä vannoivat että Gaza tai marttyyriys.

Israel ei olisi saanut propaganda voittoa koska länsilehdistö aina vaikenee kaikesta siitä avusta mitä jo nyt viedään Gazaan päivittäin - ilmaiseksi, koska Hamas ei suostu mitään maksamaan.

Saarto puretaan heti kun Hamas haluaa rauhaa ja lopettaa ampumisen Israelin puolelle. Saarto koskee vain sotilastarvikkeita.

Unohdus !

"Arabeilla on yhtä lailla oikeus yrittää auttaa Israelin sorron ja saarron aiheuttaman Gazan humanitäärisen katastrofin keskellä eläviä palestiinalaisia siinä kuin moniin muihinkin kansallisuuksiin kuuluneilla saattueeseen osallistuneilla."

Jotenkin nyt unohdit että arabit eivät ole auttaneet palestiinalaisia mitenkään - toisin kuin suomalaiset asutti heti karjalaiset eikä pakottanut heitä asumaan maakuopissa itäsuomen metsissä propagandasyistä.

Arabit ovat juonessa mukana

Lukutaidoton nimetön ei ymmärtänyt kirjoitustani, joka ei liittynyt Israelin avustuslaivantarkistusoperaatioon vaan siihen, että on melkoista yksisilmäisyyttä uskoa, että Israel ilman syytä suorittaa operaatioitaan, ikäänkuin ajankuluksi ja vihansa innoittamana. Ellei se näin tekisi, rauha muka tulisi alueelle välittömästi. Samoin on aivan turha alkaa tekemään (vääriä) johtopäätöksiä henkilöistä jotka näkevät, että asiassa tosiaankin on kaksi aseita käyttävää osapuolta. Se, että näkee asiat laajemmin ei tarkoita, että on...niin, Israelin yksipuolisen, mielivaltaisen väkivallan kannattaja (joka ei siis ole edes totta).
Samoin kannattaisi käyttää pollaansa kun katselee Israelin "hyökkäystä" avustussaattueen kimppuun. Näyttääkö se tosiaan sellaiselta, vai haluatko vain uskoa että se on sellainen, kun viisaammat niin sanovat? Jos olet suorittanut asepalveluksen, tiedät mistä puhun.

Mikä on

Mikähän tosiaankin on syynä siihen, etteivät arabivaltiot halua asuttaa palestiinalaisia? He eivät voi lähteä minnekään turvaan edes väliaikaisesti, kun kukaan ei anna muuttolupaa. Paitsi tietysti länsimaat, mutta sekin on propagandan johdosta melko vähäistä muuttoliikettä. Diktatuurimaissahan on valtaapitävillä tapana kansalleen syyttää länsimaita, yleensä Yhdysvaltoja maassa vallitsevasta kurjuudesta. Näin huomio kääntyy pois siitä että nämä diktaattorit itse hallitsevat 95% maan varannoista näin kusettaen omaa kansaansa.

Mistä tiedot?

Ari Rusila kirjoitti: "Minusta vertailu sotilaiden ja siviilien aseiden välillä on sivuseikka. Parempi aseistus korvaa luonnollisesti määrää."
Noin varmaan voi kirjoittaa jos kyse on sodankäynnistä. Mutta voiko noin kirjoittaa kun Israelin sotilaat tekevät "laivastovierailun" turkkilaiseen alukseen. Tarkoitus ei varmaan ollut että laivan lasti tarkastetaan paremman aseistuksen ja kovemman voiman käytöllä.

Lisäksi Ari Rusila kirjoitti: "Ymmärsin että esim. päälaivalle meni aluksi vain 13 sotilasta ja heilläkin käsiaseen lisäksi vain värikuulakiväärit ym kevyttä aseistusta. Kun nämä sitten jäivät alakynteen agressiivisen joukon keskellä niin saivat pyynnöstä luvan käyttää oikeita luoteja."

Pitäisi vain tietää että minkälaisen tiedon pohjalta Ari ymmärsi noin, ja kuka antoi luvan ampua kovilla.

Aivan vastaavaahan oli jo aiemmin nimettömän kirjoittajan viestissä:
Aluksen tarkastus paljasti varaston aseita, kuten lukuisia veitsiä, ritsoja, kiviä, savupommeja, metallitankoja, improvisoituja teräviä metalliesineitä, nuijia 5 kg:n vasaroita, palopommeja ja kaasunaamareita.

Tuostakin olisi syytä tietää että mistä lähteestä tieto on. Kuka tarkasti, onko tarkastuksesta luotettavaa dokumentointia ja tehtiinkö se kuten kunnon rikostutkinta tulee tehdä.

Normaalistihan kun on tapahtunut jotain jossa on syytä epäillä rikosta tai väärää toimintaa niin asia tutkitaan. Perinteisissä länsimaisissa demokratioissa tutkinnan suorittaa puolueeton ja ulkopuolinen taho. Diktatuureissa taas tutkinnan suorittaa teosta epäilty taho itse, kuin myös tuomaroinnin. Israel näkyy ottavan toimintamallinsa sieltä diktatuurien puolelta kun se aina kieltäytyy puolueettomasta tutkinnasta ja sen sijaan pistää oman tiedotuskoneistonsa ylikierroksilla toimittamaan omia "tutkimustuloksiaan".

Eilispäivän uutinen oli että Helsingissä marssittiin ja osoitettiin mieltä, vaadittiin Lähi-idän kriisin tasapuolista käsittelyä tiedotusvälineissä.
Oikein hyvä vaatimus, sääli vain että tasapuolista tiedottamista ei voi harjoittaa jos tapahtumaa ei tutkita kunnolla ja tarjolla on vain väärinkäytöksestä epäillyn osapuolen versio tapahtuneesta.

Korjataas taas !

" Tarkoitus ei varmaan ollut että laivan lasti tarkastetaan paremman aseistuksen ja kovemman voiman käytöllä. "

Tarkoitus oli että laiva johdetaan Israelin satamaan rauhanomaisesti, mutta tuo rauhanomainen vuorovaikutus ei sopinutkaan islamistitaistelijoille, joita laivassa oli noin 60 sotilasta. Ensimmäisen kerran muuten rauhaa puolustettiin asein - tähän Israelin sotilaat eivät olleet varautuneet.

Miten muuten nyt käy yleensäkin rauhanjärjestöille kun on tällainen ennakkotapaus - puolustetaaanko nyt myös jatkossa rauhaa asein ?

"Pitäisi vain tietää että minkälaisen tiedon pohjalta Ari ymmärsi noin, ja kuka antoi luvan ampua kovilla."

Tapahtumien kulun pohjalta mitä tukee ne monet videot joita olemme nyt katselleet. Kommandot nousi laivaan olettaen että siellä on vain rauhallisia rauhanaktivisteja, mutta siellä olikin myös islamistitaistelijoita. 40 minuutin ajan nämä islamistit sai hakata ja haavoittaa Israelin sotilaista ennenkuin hengenvaaran jo uhatessa sotilaat saivat operaation johdolta luvan käyttää pieniä 9 millin aseita puolustaakseen itseään.

"Aivan vastaavaahan oli jo aiemmin nimettömän kirjoittajan viestissä:
Aluksen tarkastus paljasti varaston aseita, kuten lukuisia veitsiä, ritsoja, kiviä, savupommeja, metallitankoja, improvisoituja teräviä metalliesineitä, nuijia 5 kg:n vasaroita, palopommeja ja kaasunaamareita.

Tuostakin olisi syytä tietää että mistä lähteestä tieto on. Kuka tarkasti, onko tarkastuksesta luotettavaa dokumentointia ja tehtiinkö se kuten kunnon rikostutkinta tulee tehdä."

Valokuvista joita on julkaistu nähdään että esim. teräaseita pelkästään laskin olevan ainakin 20 ja kaikkia muita aseita kuten teräspukia saman verran. Lisäksi tulee ottaa huomioon että nämä islamistitaistelijat osaavat myös tappaa ilman minkäänlaisia aseita.

Eikö muuten tosiasiat oikein kiinnosta tässä tapauksessa ?

"Normaalistihan kun on tapahtunut jotain jossa on syytä epäillä rikosta tai väärää toimintaa niin asia tutkitaan. Perinteisissä länsimaisissa demokratioissa tutkinnan suorittaa puolueeton ja ulkopuolinen taho. "

Ja näin on jo meneteltykin. Alustava tutkin on jo suoritettu ja jatkotutkimus on paraikaa menossa. Unohdit näköjään, että demokratioissa tutkimuksen suorittaa aina ko. valtion viranomaiset. Vieraan vallan ei tule puuttua maan sisäisiin asioihin - näin siis demokratiassa.

Kelpaako muuten nyt tämä länsimainen demokratia ollenkaan ? :))

"Eilispäivän uutinen oli että Helsingissä marssittiin ja osoitettiin mieltä, vaadittiin Lähi-idän kriisin tasapuolista käsittelyä tiedotusvälineissä.
Oikein hyvä vaatimus, sääli vain että tasapuolista tiedottamista ei voi harjoittaa jos tapahtumaa ei tutkita kunnolla ja tarjolla on vain väärinkäytöksestä epäillyn osapuolen versio tapahtuneesta."

Tämä on oleellinen asia.

Nimittäin pelkästään tosiasioiden ulostulo myös tässä tapauksessa kuten kaikissa muissakin Israeliin liittyvissä asioissa, riittää. Meidän, jotka Israelia puolustamme, on helppo toimia. Meidän tulee vain tuoda tosiasiat esiin, niin siinä meidän argumenttimme jotka purevat joka kerta. Tyytyisimme siis tosiasioihin perustuvaan ja puolueettomaan tiedottamiseen.

Miksi muuten on tarjolla vain Israelin versio tapahtuneesta ?

Siitä yksinkertaisesta syystä, että nämä laivalla olijat, joita oli paljon enemmän kuin israelilaisia, eivät ole kertoneet ainuttakaan faktaa tapahtuneesta.

Miksi eivät ?

Siksi kun kaikki tapahtunut tukisi vain Israelin kertomusta tapahtuneesta. He eivät suinpäin uskalla lähteä valehtelemaan muuta kuin Mankell epähuomiossa erehtyi väittämään, että israelilaiset ampuivat nukkuvia. Näinhän Mankell sanoi vaikkei itse edes ollut siinä laivassa mikä vallattiin.

Tarkennusta kaivataan

Muutamia kysymyksiä ja kommentteja Petrukselle, ja muillekin.

Mistä Petrus tietää että kyseisellä laivalla oli 60 sotilasta? Mistä tuollainen tieto on tullut, kuka on taustat selvittanyt. Aiemminhan Petrus kirjoitti:
"Kyse oli siis ammattitappajista jotka oli ujutettu näiden "rauhanlähettiläiden" sekaan."

Mistä on tullut tieto ammattitappajista, miten sen voi todentaa?

Petrus sitten kirjoittaa noista aseista:
"Valokuvista joita on julkaistu nähdään että esim. teräaseita pelkästään laskin olevan ainakin 20 ja kaikkia muita aseita kuten teräspukia saman verran. Lisäksi tulee ottaa huomioon että nämä islamistitaistelijat osaavat myös tappaa ilman minkäänlaisia aseita."

Ne kauhistuttavat ritsat Petrus unohti. Myöskään ei tullut mitään selvyyttä nimettöämän aiemmin mainitsemista kivistä, savupommeista, metallitangoista, improvisoiduista terävistä metalliesineistä, nuijista, 5 kg:n vasaroista, palopommeista ja kaasunaamareista.
Jokin ajatuksellinen ristiriitakin tuossa sitten on, Petruksen mukaan islamistitaistelija osaa tappaa ilman aseitakin. Kun kuolonuhrikisa päättyi lukuihin 9-0 niin ilmeisesti paikalla ei sitten ollut niitä islamistitaistelijoita.

Seuraavaksi Petrus sitten kirjoittaa:
"Alustava tutkin on jo suoritettu ja jatkotutkimus on paraikaa menossa. Unohdit näköjään, että demokratioissa tutkimuksen suorittaa aina ko. valtion viranomaiset. Vieraan vallan ei tule puuttua maan sisäisiin asioihin - näin siis demokratiassa."

Mikä tässä sitten on se kyseessä oleva valtio? Israel hyökkää kansainvälisilla vesillä turkkilaisen laivan kimppuun ja surmaa laivaväkeä. Tällaista ei millään muotoa voi pitää Israelin sisäisenä asiana ja on täysin kestämätön ajatus että syytetty osapuoli saisi omin nokkinensa tutkia asian, siitä ei seuraa muuta kuin mustan asian valkaisu.

Petrus kirjoittaa sitten niistä tosiasioista:
"Meidän, jotka Israelia puolustamme, on helppo toimia. Meidän tulee vain tuoda tosiasiat esiin, niin siinä meidän argumenttimme jotka purevat joka kerta."

Varmaan onkin helppo toimia kun jostain keskitetysti syötetään sitä omaa totuutta johon kritiikittömästi uskotaan. Sellaiset argumentit eivät koskaan pure jotka perustuvat vain toisen osapuolen tietoihin, niiden ainoa teho onkin vain se että ne rauhoittavat joidenkin mieltä. Vertailukohteeksi voisi ottaa vuoden Israelin vuoden 2006 täsmäiskun YK:n tarkkailuasemaan, jossa kuoli myös suomalainen upseeri. Tätäkään tapausta Israel ei suostunut tutkimaan yhdessä muiden osapuolien kanssa ja niinpä valtioneuvoston raportti asiasta onkin täynnä avoimeksi jääneitä asioita jotka eivät oikein tunnu sopivan Israelin antamiin selvityksiin.

Lopuksi Petrus vielä kysyykin:
"Siitä yksinkertaisesta syystä, että nämä laivalla olijat, joita oli paljon enemmän kuin israelilaisia, eivät ole kertoneet ainuttakaan faktaa tapahtuneesta.
Miksi eivät ?"

Seurasin myöskin Ruotsin uutisointia asiasta. Siellä asiaa käsiteltiin hyvin laajalti koska mukana oli niin monta tunnettua ruotsalaista. Siellä uutisoitiin että Israel takavarikoi laivoilla olleilta kamerat ja kännykät. Lisäksi myös luottokortit ja ylipäätään kaiken tavaran. Siitä varmaan sitten johtuukin se että vain toisen osapuolen materiaalia on käytössä.

Pieni kommentti myös tähän Petruksen aiemmin kirjoittamaan juttuun:
"Lähietäisyys kertoo kuinka lähelle tämä terroristi pääsi kuolettavasti haavoittunutta israelilaista sotilasta,"
Tämä Petruksen viesti viittaa turkkilais-amerikkalaiseen nuorukaiseen, jota oli ammuttu viiteen kertaan.
Se tässä on epäselvää että miten Petrus on tuon nuorukaisen luokitellut terroristiksi. Onko hänellä tietoa vai luokitteleeko hän automaattisesti terroristeiksi kaikki jotka eivät toimi kuten hän haluaisi.
Sekin on täysin epäselvää että mistä Petrus tietää ampujan olleen haavoittuneen.
Mutta se sitten on täysin selvää että Petruksen käyttämä ilmaisu "kuolettavasti haavoittunut" on hyvin vakiintunut ilmaisu ja se edellyttää aina sitä että haavoittunut myös kuolee.
Nyt se kuolettavasti haavoittunut ei kuollut eikä edes ole tietoa haavoittumisesta. Ehkäpä siis Petruksen kirjoituksia ohjaavat tunteet ja halu vedota tunteisiin, eivät tosiasiat.

Tätä lisää!

PetrusK kirjoittaa hulvattomia esseitä. Aika monet hyvät naurut olen jo saanut. Kiitos!
Välillä ei tosin tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Meinaan, jos vaikka ihan tosissaan kirjoittaa skitsofreenistä ja sekavaa löpinää. Mutta ei kai kukaan sentään noin. Oletankin, että kyseessä on hyvä vitsi.

NOAN ARKKI

Turkkilaislaiva oli tosiaan täynnä ammattitappajia.
Kun laivalla oli kymmeniä / satoja ihmisiä, niin on se kumma, että sellainen ylivoima ammattitappajia - sanotaan nyt sitten vaikka 30-60 kpl - ei saanut yhtäkään israelilaissotilasta hengiltä, vaikka olivat vielä hampaisiin asti aseistautuneita. Ihme juttu. Taitavat olla aika ammattitaidotonta porukkaa, toisin kuin Israelin sotilaat, jotka sentään päästivät monta turkkilaista hengiltä, ja vielä moneen kertaan.

Mistäkö tiedän ?

Tuossa edellä toistuu usein kysymys, että mistä tiedän ?

Tiedän kun olen kuunnellut kaikkia lähteitä mitä on ollut käytettävissä - myös näiden "rauhanaktivistien" viestit asiasta. Jos Israelin raportit eivät pidäkään paikkaansa niin heillä on ollut aivan riittävästi aikaa korjata ja kertoa se oma näkemys. Mutta eivät ole kertoneet, koska ne vain vahvistaisi Israelin ja uutistoimistojen antamat raportit. Uutistoimistot eivät ole antaneet kaikkia tietoja - ne ovat pimittäneet ne joissa "rauhanaktivistien" toiminta näkyy todella epäilyttävässä valossa. Tapaus on jo nyt kattavasti raportoitu eikä kiistämisiä ole tullut vastaan. Esim. Al-Jazeerankin on pakko kertoa ainakin osatotuutta, koska uskottavuus menisi eikä sekään ole kieltänyt Israelin antamia raportteja tapahtuneesta. Lisäksi kuvamateriaali on annettu kansainväliseen levitykseen koko tapahtumasarjasta mikä sekin vahvistaa Israelin antamat raportit.

"Jokin ajatuksellinen ristiriitakin tuossa sitten on, Petruksen mukaan islamistitaistelija osaa tappaa ilman aseitakin. Kun kuolonuhrikisa päättyi lukuihin 9-0 niin ilmeisesti paikalla ei sitten ollut niitä islamistitaistelijoita."

Israelin taistelijat osasivat kyllä hyvin puolustaa henkeään. Tiedät kyllä, että hengenhädässä oleva saa joskus moninkertaiset voimat, vaikka makaakin haavoittuneena ja verissään maassa usean islamistitaistelijan hakatessa ympäriinsä. Lisäksi Israelin sotilaat panivat kaikki haavoittuneet yhteen paikkaan ja ympäröivät ja suojasivat heitä ottaen tietenkin koko nämä pitkät 40 minuuttia vastaan puukoniskuja ja lyöntejä rautaputkesta ja anoivat esimiehiltään lupaa saada käyttää käsiaseita. He olivat koko ajan puolustuskannalla kun islamisteja oli niin suuri ylivoima.

"Seuraavaksi Petrus sitten kirjoittaa:
"Alustava tutkin on jo suoritettu ja jatkotutkimus on paraikaa menossa. Unohdit näköjään, että demokratioissa tutkimuksen suorittaa aina ko. valtion viranomaiset. Vieraan vallan ei tule puuttua maan sisäisiin asioihin - näin siis demokratiassa."

Mikä tässä sitten on se kyseessä oleva valtio? Israel hyökkää kansainvälisilla vesillä turkkilaisen laivan kimppuun ja surmaa laivaväkeä. Tällaista ei millään muotoa voi pitää Israelin sisäisenä asiana ja on täysin kestämätön ajatus että syytetty osapuoli saisi omin nokkinensa tutkia asian, siitä ei seuraa muuta kuin mustan asian valkaisu."

Valtio on Israel. Israel kyllä varoitti, että laivan käännytetään hyvissä ajoin ennenkuin saavutetaan Gazan merialueelle. Jos laivat olisivat päässeet Gazan merialueelle, niin ne laivan valtaus olisi pitänyt suorittaa Palestiinalaisalueella, jolloin syytökset arabien alueelle tunkeutumisesta olisivat olleet vielä suuremmat. Israelin pitää tässä asiassa valita se pienempi paha.

Et muuten varmaankaan tiedä, että myös USA ja kaikki muut maat pysäyttävät aina laivat kansainvälisillä merialueilla jos mahdollista. Meksikon lahdella näin menetellään satoja kertoja vuodessa. Eikä kukaan nosta meteliä.

"Vertailukohteeksi voisi ottaa vuoden Israelin vuoden 2006 täsmäiskun YK:n tarkkailuasemaan, jossa kuoli myös suomalainen upseeri. Tätäkään tapausta Israel ei suostunut tutkimaan yhdessä muiden osapuolien kanssa ja niinpä valtioneuvoston raportti asiasta onkin täynnä avoimeksi jääneitä asioita jotka eivät oikein tunnu sopivan Israelin antamiin selvityksiin."

Tutkittiin kyllä ja vaiettiin, koska tässäkin totuus oli Suomelle ja sen toiminnalle ko. tilanteessa epäedullinen. Suomen YK-sotilaat antoivat paikan hispollan taistelijoille suosista ja menivät itse lähellä olevaan bunkkeriin suojaan vaikka eivätkä siis poistuneet alueelta vaikka Israel antoi jopa kellonajan koska isku tulee. Se bunkkeri oli muuten aivan liian heiveröinen ilmaiskun kannalta, minkä suomalaiset kyllä hyvin tiesivät ja aivan liian lähellä. Suomalaiset töppäsivät siinä perusteellisesti ja samalla ihan turhaan tapattivat yhden sotilaistaan.

"Seurasin myöskin Ruotsin uutisointia asiasta. Siellä asiaa käsiteltiin hyvin laajalti koska mukana oli niin monta tunnettua ruotsalaista. Siellä uutisoitiin että Israel takavarikoi laivoilla olleilta kamerat ja kännykät. Lisäksi myös luottokortit ja ylipäätään kaiken tavaran. Siitä varmaan sitten johtuukin se että vain toisen osapuolen materiaalia on käytössä."

Näin on menetellyt rikostutkinnassa viranomaiset kautta aikojen jokaikisessä maassa.

Olisihan näillä sadoilla rauhanaktivisteilla mahdollisuus kertoa oma versionsa tapahtuneesta. Mutta eivät kerro, koska se vain tukisi Israelin raportteja eivätkä voi lähteä suinpäin valehtelemaankaan - ei onnistuisi täällä lännessä - arabian kielellä kyllä voivat puhua ihan mitä sylki suuhun tuo, mutta eivät täällä lännessä.

"Mutta se sitten on täysin selvää että Petruksen käyttämä ilmaisu "kuolettavasti haavoittunut" on hyvin vakiintunut ilmaisu ja se edellyttää aina sitä että haavoittunut myös kuolee.
Nyt se kuolettavasti haavoittunut ei kuollut eikä edes ole tietoa haavoittumisesta. Ehkäpä siis Petruksen kirjoituksia ohjaavat tunteet ja halu vedota tunteisiin, eivät tosiasiat."

Israelilaisia haavoittui 10 sotilasta, joista kolme vakavasti. Tämän kapteenin saama puukonisku vatsaan oli kuolettava ilman hoitoa. Ja kaiken lisäksi hän on se joka nähdään myös videoissa heitettävän verissään alakannelle, jossa oli taas uusi porukka valmiina hakkaamaan. Onneksi kuitenkin muut sotilaat jo tiesivät että tässä ei olekaan kyse rauhanaktivisteista ja osasivat jo puolustaa näitä haavoittuneita ja puolustaa itseään, vaikkeivat vielä siinä vaiheessa saaneetkaan käyttää käsiaseita. Eikös muuten ole ihailtavaa kurinlalaisuutta, että tottelivat ylimpiään ja sitten vasta käyttivät aseita kun olivat saaneet siihen luvan.

Koulutusta

"Ensimmäisen kerran muuten rauhaa puolustettiin asein"

Väärin. Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinenkään kerta. Rauhaa, etenkin kotirauhaa, josta tässäkin oli kysymys (hyökkääjät tunkeutuivat siviililaivaan), on puolustettu asein aiemminkin maailman sivu. Ja siinä ei ole mitään kovin kummallista, se kun kuuluu ns. ihmisen primitiiviseen taistele tai pakene- reaktioon, joka on peräisin ajalta kun oltiin vielä kaloja. Voihan sitä toki jättäytyä ammuttavaksikin, vaihtoehto sekin. Tai kokeilla onneansa ja katsoa, pääseekö pälkähästä tekemättä mitään. Siinä on tosin myös iso riski tulla ammutuksi, kun vastassa on israelilaissotilas, joka tunnetusti ei yleensä kysele, tai kyselee vasta jälkeen päin. Ja sittenhän vasta harmittaisi kun ei pistänyt edes kampoihin...

Kyseessä muuten ei ollut rauhansaattue vaan avustuslaiva.

Ei vieläkään tiedetä mistä Petrus tietää

Paljon sai Petrus tekstiä aikaseksi, mutta ei oikein vieläkään todellista tietoa.
Kaikkia lähteitä on kuulemma Petrus kuunnellut ja sieltä tietonsa saanut.
Kuunnellut olen minäkin ja myös lukenut. Itse en ole kuitenkaan törmännyt tietoon että laivalla olisi ollut 60 sotilasta, ja vielä ammattitappajia. Mistä lie Petrus nuo tietonsa saanut.

Kännyköiden, kameroiden, luottokortien ynnä muun tavaran takavarikosta Petrus kirjoittaa:
"Näin on menetellyt rikostutkinnassa viranomaiset kautta aikojen jokaikisessä maassa."
On se aika outoa rikostutkintaa kun hyökkäyksen kohteilta viedään omaisuus, ja juuri vaikka ne kamerat joissa olisi voinut olla todistusaineistoa. Ja mikähän mahtaa Petruksen mielestä olla se tutkittava rikos. Tuskin mukanaolo laivalla kansainvälisillä vesillä mikään rikos on.

Petrus näkyy myös tietävän että Meksikon lahdella USA pysäyttää satoja laivoja vuodessa eikä meteliä tule. Varmaan tulisi meteliä sieltäkin jos USA alkaisi tappaa tarkistamiensa laivojen väkeä.

Sitä vakiintunutta sanontaa "kuolettavasti haavoittunut" ei Petruksen olisi kannattanut alkaa selitellä. Sanonta on niin vakiintunut ja niin selkeä että tulkinnan varaa ei ole. Jos on kuolettavasti haavoittunut niin silloin myös kuolee. Jos ei kuole ja kuitenkin tuota ilmaisua käytetään niin kyse on silloin harhaanjohtavasta ilmaisusta ja säälin kerjäämisestä.

Edellisessä viestissään Petrus kirjoitti:
"Meidän, jotka Israelia puolustamme, on helppo toimia. Meidän tulee vain tuoda tosiasiat esiin, niin siinä meidän argumenttimme jotka purevat joka kerta."
Noin kirjoitti ja sitten pilasi koko jutun kirjoittamalla jatkoksi näin:
"Tutkittiin kyllä ja vaiettiin, koska tässäkin totuus oli Suomelle ja sen toiminnalle ko. tilanteessa epäedullinen. Suomen YK-sotilaat antoivat paikan hispollan taistelijoille suosista ja menivät itse lähellä olevaan bunkkeriin suojaan vaikka eivätkä siis poistuneet alueelta vaikka Israel antoi jopa kellonajan koska isku tulee. Se bunkkeri oli muuten aivan liian heiveröinen ilmaiskun kannalta, minkä suomalaiset kyllä hyvin tiesivät ja aivan liian lähellä. Suomalaiset töppäsivät siinä perusteellisesti ja samalla ihan turhaan tapattivat yhden sotilaistaan."

Tuollaista sitten syntyy kun sinisilmäisesti luottaa vieraan valtion juttuihin. Tuohan jo melkein viittaa siihen että surmattu suomalaisupseeri olisi tehnyt itsemurhan tai joutunut omien tapattamaksi.
Mutta mikään ei tuossa Petruksen versiossa pidä paikkaansa, se on silkaa soopaa alusta loppuun.
Mieluummin kannattaa lukea Valtioneuvoston selvitys asiasta, ja ihmetellä.
Khiamin partiotukikohdan tuhoutuminen

Edistystä?

"Eilispäivän uutinen oli että Helsingissä marssittiin ja osoitettiin mieltä, vaadittiin Lähi-idän kriisin tasapuolista käsittelyä tiedotusvälineissä."

Tuo ylläoleva olisikin tervetullutta. Sen seurauksena monelle voisi tulla yllätyksenä, että tilanne ei olekaan aivan niin yksiselitteinen, kuin mitä kolumnisti ja muut Israelin viholliset esittävät. Virtaskan aikaisemmista kolumneistahan on jo käytännössä vääräksi osoittautunut se, että Israel kontrolloi maailman mediaa. Ehkä seuraavaksi se, missä tuomittiin (israelilaissotilaiden suorittama) tappaminen tilanteesta riippumatta.

Lukutaidottomille: en kannata tappamista minäkään, mutta Virtaskan kolumnissa se tuomittiin tosiaankin hieman liian yksipuolisesti koskemaan käytännössä vain länsimaiden sotilaita.

Cogito se tietää

Mistä cogito tietää, että PetrusK ei tiedä. Kylvät vaan epäluuloa hänen lausuntojaan kohtaan kuitenkaan selvittämättä sitä mistä tiedät asioiden olevan toisin.

Juuri näin !

Hyvin oivalsit että eihän meillä muuta olekaan kuin ne kaikki tietolähteet mitkä ovat kertoneet tästä laiva välikohtauksesta. Noissa viime viesteissäni on se tieto mikä myös koko maailmalla on käytössä.

Oleellista tässä on että Israelin vastustajat eivät ole esittäneet ainuttakaan faktaa propagandansa tueksi.

Miksi ?

Koska kaikki faktat tukee Israelia. Yksinkertaista - eikö totta ?

Kirsi taas, hei!

Huomaatteko itse minkälaisia olette?

Jos tätä Gazan tilannetta ajatellaan vain ja ainoastaan inhimillisin perustein, ei voi tulla kuin yhteen tulokseen: Israel ei edes tahdo/halua rauhaa.

Kaikissa puheenvuoroissa käy ilmi se että tavalla tai toisella Israel on tilanteesta vastuussa: hyvässä tai pahassa.

On tekopyhyyttä ajatella/kuvitella että tilanne ratkaistaisiin muulla tavoin kuin Israelin todellisella halulla saavuttaa rauha.

Minä en tiedä mikä Israelia riivaa, enkä osaa sitä edes kuvitella. Israelin puolustajat taas ovat - no - jollakin tavoin sotkeutuneet omiin sanoihinsa - tajuamatta sitä.

Minä en ole arabimyönteinen - vaikka vietimmekin häämatkamme Syyriassa aikoinaan. En ole israelvastainen - vaikken ole siellä koskaan käynytkään.

Minä puhun vain ja ainoastaan inhimillisyydestä. Israelilla olisi mahdollisuus olla se Suuri Inhimillinen - mutta sellaiselle tielle Israel ei tahdo.

Verta kentälle - se on molempien osapuolten iskulause. Ja sillähän ei kukaan pitkälle pötki.

T. Kirsi

Itsetilitystä :))

Niin - millaisia olemme, niin sen tiedämme kukin itsetykönään.

Toinen asia on sitten millaisena näyttäydymme tässä ketjussa. Itse en tässä tee muuta kuin luotaan niitä tosiasioita joita olen kaikesta mediasta saanut tietää ja uskallan katsoa tosiasioita silmästä silmään.

Siinä se !

Kolmas asia on sitten tuo moraalinen puoli minkä Kirsi tuo tähän keskusteluun.

Inhimmillinen puoli on tärkeä. Siksi en hyväksy lännen arabimyönteistä linjaa missään tapauksessa, koska se vain rohkaisee arabeja käyttämään kaikkea mahdollisia keinoja Israelin vastaiseen propagandaansa, joista ihmiskilpi taktiikka on se kauhein propagandakeino. Tapatetaan viattomia naisia ja lapsia ja joskus myös vammaisia jotta saadaan propaganda-aineistoa Israelia vastaan. Toiseksi en hyväksy sitäkään, ettei Israelin tarjoama apu aina kelpaa Hamasille ja näin saa taas viattomat kärsiä, kun tarjottu apu ei meekään tarvitseville (osa jää vain raja-asemien terminaaleihin mätänemään ja lääkkeet pilaantumaan). Enkä hyväksy Hamasin raketteja kun Israelin naiset ja lapset jo nyt kärsii sotapsykoosista ihan tarpeeksi.

Ainut vaihtoehto on rauha ja Israel kyllä hyväksyy rauhan, jossa turvataan sen olemassaolo, mutta tämä ei kelpaa arabeille joiden tavoite on että mereen vaan kaikki viisi miljoonaa juutalaista.

Mutta miten rauha voitaisiin saavuttaa ?

Itse suosittelisin Martti Ahtisaaren käyttöä tässä sovittelija, sillä hän ymmärtää ytimen (ei ole Israelin vastaisen propagandan uhri). Sen yksinkertaisen tosiasian, että lännen ei tule enää millään tavoin tukea arabien provokaatioita jolloin ne loppuu kuin seinään. Senjälkeen turvataan Israelin olemassa olo ja elämä juutalaisille ja siinä se !! Valjastetaan arabit työhön rakentamaan maataan ja kansaansa Israelin valtavan henkisen panostuksen myötä ja turvataan lähi-idän vesivarat ja rajat. Rauhan tekeminen on näin yksinkertaista ja Martti Ahtisaari tämän tietää lähes ainoana USAn ulkopuolisena vaikuttajana lännessä. Olen kyllä tästä rauhansuunnitelmasta esittänyt sen pitemmänkin version, mutta tässä nyt ydinasiat. Tietenkin tässä täytyy ylittää aivan valtava ennakkoluulojen ja myös psykologinen muuri, mutta mikään ei ole mahdotonta jos vain näin halutaan.

Israel janoaa rauhaa !

"Minä puhun vain ja ainoastaan inhimillisyydestä. Israelilla olisi mahdollisuus olla se Suuri Inhimillinen - mutta sellaiselle tielle Israel ei tahdo. "

Tähän lauseeseen vielä puutun !

Katsopas Kirsi vaikka Simon Peresin lausuntoja joskus - vaikka netistä.

Siinä huomaat väsyneen miehen, joka puhuu alistuneella, väsyneellä, hyväksyntää anovalla tavalla silmissä suuri suru. Hän puhuu tavalla millä ihminen aina puhuu kun häntä ollaan viemässä holokaustin kaasukammioihin.

Siinä puhuu ihminen joka janoaa rauhaa, mutta hän myös haluaa elää ja haluaa, että hänen kansansa saa luvan elää.

Tuossa edellä kirjoittamassani lauseessa kiteytyy kaikki se mitä koko Israelin kansa tuntee.

Mutta auttaako tämä ?

Ei auta, koska maailmassa on suuri paholaismainen voima, joka riivaa nykyihmiset lännessä ja muuallakin ja jonka ainut tavoite on tuhota koko juutalainen kansa.

Ja tätä nimenomaista viestiäni seuraavat viestit tämän seikan myös tulee tuomaan esiin. Jäädääs seuraamaan ...

"Molemmat osapuolet"

"Verta kentälle - se on molempien osapuolten iskulause. Ja sillähän ei kukaan pitkälle pötki."

Hyvä, Virtaska! Nyt päästään hieman eteenpäin. Sana "molemmat" tulee varmaan monelle yllätyksenä.

Kuka muuten on vetänyt rauhantahtoisesti sotilaansa ja siirtokuntansa pois Gazasta? Gazasta, jossa ei ole elintarvikepulaa (YLE - "Maailman Politiikan Arkipäivää" -lähetys viime viikolla). Kaikki on tietysti suhteellista. Kannattaa muistaa, että H. Hurstikin näkee myös Suomen ruokajonoissa huonosti toimeentulevia (osa on hyvin toimeentulevia, jotka ahneuksissaan käyvät ottamassa osansa elintarvikkeista niitä todella tarvitsevien suista).

Kuka ampuu rauhan ja aselevon aikana raketteja toisen maaperälle väittaen, ettei syntisten kanssa tehtyjä sopimuksia tarvitse noudattaa ("kirja" sanoo rehellisyydestä, että samaa uskontoa oleville tehtyjä lupauksia pitää kunnioittaa. Muiden kanssa kannattaa tehdä sopimuksia vain taktisista syistä ja sitten sopivalla hetkellä rikkoa ne. Lupauksen pitäminen tällaisessa tapauksessa olisi rikos omaa uskontoa kohtaan ja siis jopa kuolemalla rangaistava teko)?

Kirsi, Mitä muslimimaita riivaa??

"Jos tätä Gazan tilannetta ajatellaan vain ja ainoastaan inhimillisin perustein, ei voi tulla kuin yhteen tulokseen: Israel ei edes tahdo/halua rauhaa.
Kaikissa puheenvuoroissa käy ilmi se että tavalla tai toisella Israel on tilanteesta vastuussa: hyvässä tai pahassa.
On tekopyhyyttä ajatella/kuvitella että tilanne ratkaistaisiin muulla tavoin kuin Israelin todellisella halulla saavuttaa rauha.
Minä en tiedä mikä Israelia riivaa, enkä osaa sitä edes kuvitella."

Kirsi, Mikset vaihteeksi mieti, mitä muslimeja riivaa, miksi Hamas ym. islamilaisten järjestöjen peruskirjassa päätavoite on tuhota Israel ja sen juutalaiset asukkaat? Miksi Iran on ilmoittanut, että Israel on tuhottava? Miksi Saudi-Arabia levittää ympäri maailmaa sadoilla miljardeilla wahhabilaista propagandaa mm. lähettämällä oman version koraanista, jossa sanotaan, että "vääräuskoisia" vastaan on taisteltava kaikilla aseilla?
Rauhaan täytyy olla 2 osapuolta, yksi ei riitä, ja jos et ole sitä ymmärtänyt, en voi kuin ihmetellä.
Jos haluat olla jonkun toisen ihmisen ystävä ja se toinen haluaa olla sinun vihollinen, silloin sinä itse et voi asialle mitään.
Koska et ilmeisesti tiedä islamista paljon mitään neuvoisin sinua lukemaan seuraavaa:
http://www.inri.fi/islam/jihad-ja-valhe.htm
Silloin tietäisit edes mitä islamilainen käsite "taqiyya" merkitsee.
Lukisit myös http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel
Silloin näkisit kumpi osapuoli on ollut vastuussa käydyistä sodista.

Asiat päälaellaan

Aika ajoin sitä hieraisee silmiään, katsoo että lukiko siinä tosiaan niin. Lukee sitten uudelleen ja toteaa että kyllä siinä niin lukee.
Tällä kertaa tuo tilanne tuli eteen kun luin Petruksen kirjoittaneen:
"Inhimmillinen puoli on tärkeä. Siksi en hyväksy lännen arabimyönteistä linjaa missään tapauksessa, koska se vain rohkaisee arabeja käyttämään kaikkea mahdollisia keinoja Israelin vastaiseen propagandaansa, joista ihmiskilpi taktiikka on se kauhein propagandakeino."

Noinhan siinä tosiaan luki ja kun nyt on muutamakin Petruksen viesti luettu niin ei siinä taida olla kyse lipsahduksesta vaan tarkoituksellisesti on noin kirjoitettu.

Varmaankin sitten muusta väestöstä 99 prosenttia on päinvastaisella kannalla, että länsi on hyvin Israel-myöteinen ja usein hyvin arabi- ja islamkielteinen.
Tästä voisi esimerkeiksi ottaa vaikka nuo Irakin sodat, USA:ssa ja muissa maissa lisääntynyt islaminuskoisten valvonta ja voimakas islaminvastainen propaganda. Ennen USA:n presidentinvaalejahan kiihkokristityt "todistivat" Obaman olevan kiihkomuslimi.
Aina kannattaa myös muistaa YK:n turvallisuusneuvosto, se ei ole tainnut koskaan antaa päätöslauselmaa jossa olisi Israelin toimia tuomittu.

Näyttää vahvasti siltä että kiihkeät Israelin ystävät ovat vajonneet syvälle itsesäälin valtaan. He ovat itse vimmanneet itsensä johonkin pysyvään säälitilaan jossa koko maailma on kääntynyt heitä vastaan. Näin sitten tulee noita täysin päälaellaan olevia juttuja lännen arabimyönteisyydestä.

Tulee myös mieleen vanha sanonta; paavillisempi kuin paavi itse.
Asiahan on niin että jos vertaa täällä kiihkeimpien Israelin tukijoiden mielipiteitä Israelissa esitettyihin mielipiteisiin niin ne kuuluisivat sielläkin hyvin pieneen ääriryhmään. Todellisuudessahan Israelissa on laajalti pidetty tuota laivastoiskua pahimman laatuisena töppäyksenä joka ei muuta kuin heikensi Israelin asemaa ja mainetta maailmalla.

Petruksen toisessa viestissä oli myös hyvin mielenkiintoinen ehdotus rauhansovittelijasta:
"Itse suosittelisin Martti Ahtisaaren käyttöä tässä sovittelija, sillä hän ymmärtää ytimen (ei ole Israelin vastaisen propagandan uhri)."

Ahtisaari on tunnettu ja tunnustettu rauhanneuvottelija. Tässä tapauksessa kuitenkin saattaa olla melkoista menneisyyden painolastia, lähtökohta ei ole paras mahdollinen.
Nythän olemme tilanteessa, jossa Israel kiivaasti vastustaa kansainvälistä, puolueetonta, tutkintaa asiasta.
Samanlaista on tapahtunut ennenkin, vuonna 2002 tapahtui se tunnettu Jeninin selkkaus jossa sai kymmeniä ihmisiä surmansa ja jossa osa Jeniniä jyrättiin maan tasalle. Tapahtumat herättivät suurta tyrmistystä maailmalla ja Israel sillä kertaa suostui siihen että YK:n korkean tason selvitysryhmä selvittää asiaa paikanpäällä.
Ryhmän johtajaksi oli nimetty juuri Martti Ahtisaari. Ryhmä oli Genevessä lähtövalmiina kun Israel käänsikin kelkkansa ja kielsi ryhmää saapumaan maahan.
Israel siis pahemman kerran nolasi sekä Ahtisaaren että YK:n perusteellisesti. Olettaisin ettei Ahtisaari aivan helpolla suostu uudelleen nolattavaksi vaan tulisi etukäteen vaatimaan selvät vakuudet vapaista työskentelyvaltuuksista.

Mistäköhän johtuu?

"USA:ssa ja muissa maissa lisääntynyt islaminuskoisten valvonta ja voimakas islaminvastainen propaganda."

Mikäköhän on ylläolevan ilmiön aiheuttanut?

"Aina kannattaa myös muistaa YK:n turvallisuusneuvosto, se ei ole tainnut koskaan antaa päätöslauselmaa jossa olisi Israelin toimia tuomittu."

Niin, ehkä heillä on parempi käsitys todellisesta tilanteesta kuin tiedotusvälineistä riippuvaisilla.

Oikein luit !

"Tällä kertaa tuo tilanne tuli eteen kun luin Petruksen kirjoittaneen:
"Inhimmillinen puoli on tärkeä. Siksi en hyväksy lännen arabimyönteistä linjaa missään tapauksessa, koska se vain rohkaisee arabeja käyttämään kaikkea mahdollisia keinoja Israelin vastaiseen propagandaansa, joista ihmiskilpi taktiikka on se kauhein propagandakeino."

Noinhan siinä tosiaan luki ja kun nyt on muutamakin Petruksen viesti luettu niin ei siinä taida olla kyse lipsahduksesta vaan tarkoituksellisesti on noin kirjoitettu. "

Hyvin osaat lukea :))

Lännen arabimyöneisyys ja Israelin vastaisuus on suurin rauhan este. Tämä rohkaisee arabi mitä kummillisimpiin provokaatioihin, joista tosiaan kauhein on ihmiskilpitaktiikka. Kyllä lännen medialla ja poliitikoilla on paljon palestiinan lasten verta käsissään, sillä niinkauan kuin länsi menee näihin provokaatioihin mukaan, niin kauan täytyy myös palestiinan lasten kuolla esim. ihmiskilpinä. Tämä on surullisimpia asioita lännen historiassa.

Mutta tulkintasi itsesäälistä on väärä. Säälimme länsimaissa olevia ihmisiä, jotka joutuvat kantamaan vastuun tästä arabimyönteisyydestä, joka on rauhan esteenä. Tehän sen vastuun kannatte - emme me.

Jumala on sanonut että Hän panee Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille. Tämähän käytäntöön sovellettuna merkitsee sitä, että lännessä ja muualla Israelin vihaajat käyttäytyvät tässä asiassa kuten juopuneet. He eivät siis halliste ajatuksiaan eikä sanojaan ja sitten kun "pää taas selviää" niin kaikki on jo myöhäistä ja aivan varmasti ihmettelevät että "miksi menin hyväksymään palestiinalaisten lasten, vanhusten ja vammaisten murhat" kun heitä käytettiin propaganda-aseena Israelia vastaan. Ymmärrät varmaan että kristittynä olen varma että tämä on edessä - sillä mehän uskomme vakaasti että kaikki mitä Jumala sanoo niin toteutuu. Miksi siis säälisimme itseämme - säälimme kaikkia kansoja jotka tähän ansaan ovat nyt lankeamassa. Ja kaikki ihan turhaan, sillä lopputulema jokatapauksessa on se, että Israel säilyy mutta sen vihaaja kaatujat. Näin ei olisi pakko mennä, sillä jokaisella yksityisellä ihmisellä on aina mahdollisuus selvittää päänsä ja alkaa taas ajatella kuten normaalisti. Tähän kehoitan jokaista lukijaa - Jeesuksen nimessä. Amen

Ja sitten vasta maailma tyrmistyikin

"Samanlaista on tapahtunut ennenkin, vuonna 2002 tapahtui se tunnettu Jeninin selkkaus jossa sai kymmeniä ihmisiä surmansa ja jossa osa Jeniniä jyrättiin maan tasalle. Tapahtumat herättivät suurta tyrmistystä maailmalla ja Israel sillä kertaa suostui siihen että YK:n korkean tason selvitysryhmä selvittää asiaa paikanpäällä."

Ja sitten vasta maailma tyrmistyikin ja vaikeni koko Jeninin operaation.

Miksi ?

Koska selvisi että siinä ei saanutkaan surmansa siviilejä kuin muutama. Surmansa sai muutama kymmenen islamistitaistelijaa ja lisätyrmistyksen aiheutti kun selvisi, että Jeninin rakennukset räjäytti pääasiassa palestiinalaiset itse - osa taisteluissa ja osa siksi, että yritettiin panna Israelin kontolle, mutta sekin meni pieleen kun hoksasivat ettei bluffi meni lännessä läpi enää :))) Eli ei ne provokaatiotkaan aina onnistu.

Oikessa olet !

"Todellisuudessahan Israelissa on laajalti pidetty tuota laivastoiskua pahimman laatuisena töppäyksenä joka ei muuta kuin heikensi Israelin asemaa ja mainetta maailmalla."

Tässä olet oikeassa - töppäyshän se oli.

Olisi pitänyt tietää, että siinä laivassa on islamistitaistelijoita ja mennä heti sillä asenteella. Israel meni tässä ansaan, kun luuli että siellä on vain verbaalisesti erittäin lahjakkaita rauhanaktivisteja ja tähän olivat vain varautuneet.

Yksi osapuoli ei voi saada rauhaa aikaan

"Jos tätä Gazan tilannetta ajatellaan vain ja ainoastaan inhimillisin perustein, ei voi tulla kuin yhteen tulokseen: Israel ei edes tahdo/halua rauhaa.
Kaikissa puheenvuoroissa käy ilmi se että tavalla tai toisella Israel on tilanteesta vastuussa: hyvässä tai pahassa.
On tekopyhyyttä ajatella/kuvitella että tilanne ratkaistaisiin muulla tavoin kuin Israelin todellisella halulla saavuttaa rauha.
Minä en tiedä mikä Israelia riivaa, enkä osaa sitä edes kuvitella."

Kirsi, mikset mieti samalla tavalla, mitä muslimeja riivaa, miksi Hamas ym. islamilaisten järjestöjen peruskirjassa tavoite on tuhota Israel ja sen juutalaiset asukkaat? Miksi Iran on ilmoittanut, että Israel on tuhottava? Miksi Saudi-Arabia levittää sadoilla miljardeilla wahhabilaista propagandaa mm. lähettämällä oman version koraanista, jossa sanotaan, että "vääräuskoisia" vastaan on taisteltava kaikilla aseilla?
Rauhaan täytyy olla 2 osapuolta, yksi ei riitä, ja jos et ole sitä ymmärtänyt, en voi kuin ihmetellä.
Jos haluat olla jonkun toisen ihmisen ystävä ja se toinen haluaa olla sinun vihollinen, silloin sinä itse et voi asialle mitään.