Skip navigation.
Home

Ennalta-arvaamattomaisettomuudesta

On elämässä 2 mielenkiintoisaa, jotka voivat olla sekä ilo että kiro. Ensimmäinen on se, että tietää etukäteen, mitä tapahtuu. Ja toinen on se, että ei tiedä etukäteen, mitä elämässä tapahtuu. Ottakaa nyt paperi ja vetäkää sen halki pystyviiva. Vasemmalle puolelle kirjoitatte asioita, joista toivoisitte tietävänne etukäteen. Ja oikealle päin vastoin. Yläpuolelle kirjoitatte: "Jos saisin tietää nämä etukäteen" ja "Nämä tulevat yllätyksenä", ikäänkuin otsikoiksi. Sitten tutkikaa listaa, ja sitten kuvitelkaa, että kohtalo vaihtaa otsikot - ja vain otsikot - päikseen! Kannattaa miettiä, mikä on hyvä tietää etukäteen, mikä ei! Ja silti ei voi aina valita. Pitää vain kärvistellä. Iloa syyssinnittelyynne! Kyllä se siitä! Radio tarjoaa iloisia yllätyksiä, kunhan ei yritä korjata sitä itse. Sähköllä ei ole huumorintajua!

Laatokan tarinaa

Tervehdys Markus!

Kuuntelen ohjelmasi säännöllisesti jos en suoranan, niin sitten lataan sen MP3:na kuunneltavaksi samaan aikaan kun koodaan softaa eräässä monikansallisessa yrityksessä. On näet hyvää vastapainoa yksitoikkoiselle koodaamiselle.

Saisinko esittää toiveen, että ajaisit erään Martti Silvennoisen Laatokkaa käsittelevän ohjelman, joka tuli radiosta vuosia, vuosia sitten. Se oli erittäin vaikuttava ohjelma, josta jäi mieleeni kaikumaan lauseen loppu: "...ja niin Laatokka vei ryskyen omansa" kohdassa, jossa eräs kalastaja hukkui jäälautan petettyä hänen allaan.

Terveisin,
Kuuntelija Oulusta

2

Hei,
en nyt kommentoi tätä, vaan tänään (19.10.) kuulemaani pohdiskeluasi täiongelmista kouluissa ja päiväkodeissa. Minulla on se käsitys, että 50-luvulta lähtien ja kenties vähän aikaisemminkin) täit saatiin kertakaikkiaan häviämään DDT:llä. Sillähän lähtivät kaikki: muurahaispesästäkään ei jäänyt muuta kuin pölyä jäljelle. DDT:tä oli joka kodissa oiva varasto. Ei tarvinnut tukkaan paljon ripotella... Nyt on toisin, täit ovat kuulemma jo tottuneet näihin kevyisiin EU-myrkkyihin.

terveisin
Matti Salmenperä (66 v.)

Kowalski

Eipä olisi mukavaa arvata mitään ennakolta. Kirjoista ja mietteistä kiitollisena toivotan lajitoverille iloa ja riemua tulevaisuuteen !