Skip navigation.
Home

Suomi on koomassa!

Suomalaisen identiteetin etsintä vaihtuu ihmisoikeuskeskusteluun

Lauantaina 29.8.2009 Suoraa puhetta -ohjelmapaikalla alkaa keskustelu ihmisoikeusasioista. Suoria Oikeutta ihmisille! -lähetyksiä juontaa Jussi Förbom. Lähetykset lauantaisin 29.8. - 24.10.2009 klo 12.15 - 13.57.

Ruben Stillerin ja Riku Siivosen kansallisten Suomi on koomassa! -identiteettitalkoiden ohjelmia on vielä netissä kuunneltavissa, viimeinen ohjelma 22.10.2009 asti.

Tulevaisuus on uhka

Tiedämme tulevaisuudesta ainakin yhden asian. Tuho on varma. Maailmanloppua tarjotaan nykyään joka toinen viikko. Siksi suomalaisten tulee olla jatkuvassa kriisissä ja valmiustilassa.

Ensin ilmasto. Vuoteen 2080 mennessä Suomen keskilämpötila nousee 2-7 astetta.

Oletko optimisti? Anteeksi, mutta meidän on kerta kaikkiaan pakko häiritä mielenrauhaasi: vaikka hiilidioksidipäästöt nollattaisiin välittömästi, jäätiköt sulavat silti.

Rukoile siis jo tänään, että kiinalaiset kieltäytyvät elintaso noususta ja jättävät auton ostamatta.

Rukoile, että vältymme massiivisilta kansainvaelluksilta, kun elinolosuhteet eri puolilla maailmaa tulevat sietämättömiksi. Rukoile, etteivät kulkutaudit kantaudu tänne pohjolaan.

Tosin Golf-virta saattaa kääntyä ja meitä odottaa pieni jääkausi. Golf-virran kääntyessä suosittelemme positiivista ajattelua – ainakaan ilmasto ei lämmennyt.

Emme halua pelotella sinua. Haluamme vain muistuttaa, että ilmaston lämmetessä Suomella on muita vakavia ongelmia.

Suomessa on jo vuonna 2020 EU-maiden huonoin huoltosuhde. Toisin sanoen meillä on aivan liian vähän työssä käyviä ihmisiä suhteessa vanhusten ja lasten määrään. Rukoile jo nyt hyvinvointipalveluiden puolesta, rukoile tuottavuutta, koska hyvinvointivaltion natisee liitoksissaan.

Ai niin, unohdimme öljyn hintapiikin. Öljyn hintapiikki on mahtava elämys!

Tule näkemään markkinahäiriköitä, joihin verrattuna nykyinen finanssikriisi on lasten leikkiä. Kolmenkymmenen vuoden kuluttua et enää lennä löhöämään kaukaiseen maahan. Sen sijaan saatat nauttia kaikkien aikojen talousspektaakkelista, joka asettaa koko elämäntapasi kyseenalaiseksi.

Pelottaako?

Ota iisisti. Elimistössäsi tapahtuu juuri tälläkin hetkellä hyvänlaatuisia ja pahanlaatuisia solumutaatioita, joiden seuraukset ovat joka tapauksessa epävarmoja.

Kellukaamme toverit. Kellukaamme!

Tuomion aikoja

Aluksi varoituksen sana ateisteille, jumalankieltäjille.

Oletteko todella miettineet, mitä tapahtuu, jos olettekin väärässä? Tuomion päivänä eivät ateisti Richard Dawkinsin kirjoitukset auta.

Miettikää siis vielä kerran. Vielä on aikaa pelastua, tämän ohjelman aikanakin voitte vielä tehdä parannuksen.

Jos otatte uskon vastaan, ette voi hävitä mitään. Jos elämä todella loppuu kuolemaanne, eikä Korkeampaa voimaa ole olemassa, te vain katoatte tuntematta minkäänlaista krapulaa uskostanne.

Mutta miettikää mitä tapahtuu, jos Korkeampi Voima on sittenkin olemassa ja te joudutte tuomiolle.

Pyydämme teiltä ateistiset synnintekijät vain yhtä: älkää ottako turhia riskejä.

Syntiset ateistit!

Te nauratte ihmisten uskonnollisille tarpeille. Te leijutte oman järkenne hybriksessä ja teette itsestänne Jumalan.

Me tuomitsemme teidän rationaalisen ylimielisyytenne. Te elätte valheessa. Myöntäkää valhe ja tehkää parannus.

Mutta te ette ole ainoita, kenet me tuomitsemme. Pasuunamme soivat myös niille urbaaneille uusporvareille, joiden mielestä uskonnon pitäisi olla tosi kivaa.

Ei uskonto ole syntynyt cityihmisten puuhamaaksi. Uskonnossa puhutaan synnistä.

Meneekö espresso jo väärään kurkkuun city-uskovainen?

Tehdään siis muutama asia selväksi. Jumala ei ole kevytlevite, vaan oikeaa voita – jossa ei tosin ole yhtään kolesterolia. (Ja ei, jumala ei ole benecolia.)

Eivätkä kaikki pääse taivaaseen, vaikka se olisi teidän mielestänne kauhean mukavaa. Jos haluatte tehdä yksilöllisiä ja kivoja valintoja, menkää supermarkettiin.

Pahinta on, että nyt kirkkokin on alkanut liehitellä teitä. Se on tehnyt itsestään armoautomaatin. Me vastustamme loputtoman rakkauden ja armon maireaa kaupittelua ja vaadimme kirkolta ryhtiä.

Me kysymme: mihin helvettiin helvetti katosi?

Kansalaiset, toverit ja aseveljet

J’accuse! Minä syytän!

Minä syytän suuria ikäluokkia siitä, että ne ovat kahmineet itselleen hyvinvointivaltion maukkaimmat hedelmät, isoimmat edut ja pienimmän vastuun.

Minä syytän suuria ikäluokkia siitä, että ne ovat tuhonneet Suomesta demokratian. Vähä vähältä suurten ikäluokkien poliitikot ovat myyneet meidän valtamme työmarkkinajärjestöille ja poliittiselle eliitille.

Suuret ikäluokat ovat pyyhkineet parlamentarismilla pepun puolikkaansa ja luoneet hyvinvointivaltioiden frankensteinin.

Minä syytän suuria ikäluokkia siitä, että kansan vaurauden jakopelissä voittaja on pysyvissä työsuhteissa oleva, asuntolainansa inflaatiolla maksanut keski-ikäinen keskiluokka. Siksi meillä köyhät kurjistuvat, siksi nuorilla on kurjat eläkkeet.

Kansalaiset! Minä syytän suuria ikäluokkia myös toisesta, vielä kauheammasta asiasta. Suuret ikäluokat ovat luoneet rock-nostalgian.

Minä syytän heitä siitä, että me nuoret joudumme väistelemään harva se viikonloppu valtavia suurten ikäluokkien massoja, jotka puolidementoituneina hortoilevat nostalgiakonserttien liepeillä. Sinne jäävät jalkojen alle pienet ikäluokat, kun suuret ikäluokat marssivat kohti konserttialueen A-katsomoa, jossa he elävät hetken nuoruuttaan, sitä nuoruuttaan, joka jäi kokematta, kun perhe tuli perustettua ihan liian nuorena.

J’accuse! Minä syytän!

Minä syytän edellistä puhujaa kiittämättömyydestä ja historiatajun puutteesta. Suuri ikäluokka rakensi sen hyvinvointivaltion, jonka hedelmistä nuori sukupolvi nyt nauttii.

Suuri ikäluokka on tehnyt parhaansa taatakseen yhteiskuntarauhan ja rakentaakseen siltoja ideologisten juoksuhautojen yli. Mitä pahaa on tylsässä työmarkkinajärjestöjen ja poliittisen eliitin konsensuksessa, jos se estää hallitsemattomat ristiriidat ja lääkitsee yhteiskunnallisia konflikteja?

Minä syytän nuoren sukupolven edustajaa ääri-individualismista ja itsekkyydestä. Te istutte hyvinvointivaltion katetun pöydän ääressä ja pidätte oikeuksianne itsestäänselvyyksinä. Te tunnette oikeutenne, mutta velvollisuuksistanne olette ilmeisen tietämättömiä.

Kuinka te kehtaatte syyttää suurta ikäluokkaa, joka on kattanut teille pöydän? Ja millä oikeudella sukupolvi, jolle jo 90-luku on mahtavaa retroa, pilkkaa suuren ikäluokan rock-nostalgiaa?

Hankkikaa nuoret historiantaju, hankkikaa elämä. Kokemus rules, chillaajat!

Käsi sydämelle suomalaiset!

Milloin tunsitte viimeksi luokkakateutta?

Älkää valehdelko! Muistatte varmasti hetken, jolloin lähimmäisen valtava omakotitalo ja hänen plasma-tv:sä myrkyttivät mielenne kaunalla. Illan pimeinä hetkinä kysytte itseltänne, miksi ahneet ja pinnalliset ihmiset saavat optioita ja matkustavat useammin kuin te?

Tervetuloa luokkakokemusten maailmaan!

Oletteko muuten etsinyt hyväksyntää niin sanotuissa paremmissa piireissä? Kuinka monta kertaa te olette teitä varakkaampien ja menestyvämpien ihmisten kalsean , ylimielisen katseen?

Te vannoitte kostoa, mutta häpeänne voitti. Olitte hiljaa, mielistelitte nöyryyttäjäänne. Skoolasitte kohteliaasti jäykkä hymy huulillanne.

Tämän ohjelman tekijät ymmärtävät teitä. Olemme tunteneet kirvelevää alemmuutta meitä hienommissa piireissä ja katselleet ylemmyydentuntoisesti niitä, joilla menee meitä huonommin.

Olemme nousukkaita ja etsimme tässä ohjelmassa omaa luokkakokemustamme.

Pyydämme teiltä vain yhtä, rehellisyyttä: miettikää tämän ohjelman aikana oman sukunne luokkahistoriaa. Kysykää itseltänne, mitä teille periytyy edellisiltä sukupolvilta? Oletteko ehkä saaneet huono-osaisuuden taakan? Kompensoitteko sillä plasma-tv:llä edellisen sukupolven nöyryytyksiä?

Vai oletteko saaneet hyvän perinnön? Oletteko saaneet sosiaaliset verkostot ja asunnon opiskeluajaksi? Jos näin, niin ette kai vain ole unohtaneet, että näin ollen mahdollinen menestyksenne ei ole teidän omaa ansiotanne?

Jos haluatte ymmärtää itseänne, Teidän on tajuttava luokkanne lait. Herätkää porvarit , herätkää työläiset, herätkää keskimmäisen keskiluokan keskimmäiset!

Nyt on aika puhua luokista.

Suoraa puhetta kansallisista identiteettitalkoista

Grafiikka Heidi Grönroos/YLE

Ruben Stiller ja Riku Siivonen esittelevät neliohjelmaisen teoriansa maastamme.

Vanhempi virkamies, Stiller tekee nuoremmalle virkamiehelle, Siivoselle selvää, missä kansakuntamme tila on.

Mukana ykkösvieraat, ykkösmeininki ja ykköskanava.

Elokuussa kuulet mikä on suomettumisen tila: 1.8, 8.8, 15.8 ja 22.8.2009. Lauantaisin klo 12.15-13.57.

Voit kuunnella ja kommentoida Rubenin manifesteja näillä sivuilla elokuussa!

Soita mukaan mielipiteesi suoraan lähetykseen numeroon 09 144 800.

Syndicate content