2002  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


SOTAKUVAAJA

Keskiviikkona 6.11.2002 TV2 klo 22.05

(War Photographer)

James Nachtwey on yksi maailman tunnetuimmista sotakuvaajista. Dokumentissa hänen kameransa päälle sijoitettu pieni videokamera tallentaa ainutlaatuisesti sotakuvaajan työtä. Katsoja on Nachtweyn asemassa: miten vangita kuvaksi sota ja väkivalta säilyttäen inhimillisyys. Oscar-ehdokkaana ollut, ympäri maailmaan palkittu elokuva käsittelee eettistä kysymystä tiedotusvälineiden vastuusta maailmassa kriisien aikana.

Ohjaaja Christian Frei
Tuotanto Christian Frei Filmproductions, Sveitsi, 2001

www.war-photographer.com


SOTARIKOLLINEN KISSINGER?

Keskiviikkona 13.11.2002 TV2 klo 22.05

(The Trials of Henry Kissinger)

USA:n ulkopolitiikan entinen voimamies Henry Kissinger oli merkittävä julkisuuden henkilö ja Nobel-voittaja, mutta oliko hän myös sotarikollinen? Dokumentissa käydään lävitse Kissingerin ura sekä häneen kohdistetut sotarikossyytteet uuden kuvamateriaalin, CIA:n virallisten dokumenttien ja paljastavien haastatteluiden avulla.

Ohjaaja Peter Brook
Tuotanto PBS, USA, 2001


VÄLITTÄJÄ

Keskiviikkona 20.11.2002 TV2 klo 22.05

Timo Lahtinen on maamme huippuihin kuuluva kiinteistövälittäjä. Mutta mitä hän joutuu uhraamaan menestyäkseen ? Toiveuusintana esitettävä dokumenttielokuva espoolaisesta kiinteistövälittäjästä ja hänen elämästään.

Ohjaaja Timo Korhonen.
Tuotanto Tarinatalo Oy, 2001


MURHA SUNNUNTAIAAMUNA

Keskiviikkona 27.11.2002 TV2 klo 22.05

(Murder on Sunday Morning)

Sekä Prix Italialla että Oscarilla palkittu dokumenttielokuva murhasta, joka tapahtui eräänä sunnuntaiaamuna USA:ssa. Syyllisenä vangittiin musta poika, Brenton Butler. Askel askeleelta hänen puolustus-asianajajansa yrittivät löytää todisteita Brentonin syyttömyydestä.

Ohjaaja Jean-Xavier de Lestrade
Tuotanto Pathé Doc, Ranska, 2000


MIES JA KAKSI VAIMOA

Perjantaina 29.11.2002 TV2 klo 14.10

(A Miner's Tale)

Dokumentti kaivostyöläinen Joakimista, jolla on kaksi vaimoa. Toinen asuu Johannesburgissa, toinen maaseudulla Mosambikissa. Eräänä päivänä Joakimista löytyy HIV…

Ohjaajat Nic Hofmeyr ja Gabriel Mondlane
Tuotanto Steps For The Future, Etelä-Afrikka, 2001.