yle.fisemifinaali 1

Viisujännitys nousee, tänään vuorossa ensimmäiset pukuharjoitukset

Waldo's People ja muut ensimmäisen semifinaalin esiintyjät astuvat tänään ensimmäistä kertaa lavalle suuren yleisön eteen. Semifinaalin pukuharjoitukset vedetään läpi aivan samoin kuin huominen semifinaali, lukuunottamatta äänestystä.

Kuka pääsee jatkoon, tässä YLEn viisutiimin veikkaukset

YLEn viisutiimi on kuunnellut ja katsellut esityksiä Moskovassa jo päivien ajan, ja tässä on heidän omat veikkauksensa finaalipaikan saajista. Kaikkien listoilta löytyy viisi samaa maata: Turkki, Islanti, Suomi, Malta ja Bosnia-Herzegovina (kuvassa).

Waldo’s People lataa viime hetken energiaa viisuesitykseen

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali käydään illalla Moskovassa. Suomen edustaja Waldo’s People lähtee kisaan odottavan jännittyneenä hyvin vedetyn viimeisen kenraaliharjoituksen jälkeen.

Suuri ja mahtava euroviisulava

Tunnelmat Moskovasta ensimmäisen treenikierroksen jälkeen.

Ensimmäisestä semifinaalista jatkoon selvinneet

Suomen edustaja Waldo's People sai lipun lauantaiseen finaaliin tiistaina Moskovassa pidetystä ensimmäisestä viisusemifinaalista. Finaalipaikat jaettiin puhelinäänestyksen ja asiantuntijaraatien antamien äänien perusteella.

Äänestä suosikkisi jatkoon ensimmäisestä semifinaalista

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali tiistaina 12.5. klo 22.00 TV2ssa ja Radio Suomessa.

YLEn viisutiimin jäsenet ennustivat keskimäärin kahdeksan finalistia oikein

YLEn viisutiimi onnistui hyvin semifinaaliveikkauksissaan: Heikoin tulos oli seitsemän ja paras yhdeksän oikein. Kukaan ei siis onnistunut veikkaamaan kaikkia maita oikein. Kaikkien listoilta löytyneet viisi maata - Turkki, Islanti (kuvassa), Suomi, Malta ja Bosnia-Herzegovina - selvisivät finaaliin.

Ensimmäisessa semifinaalissa tiukka kisa finaalipaikoista

Ensimmäinen pukuharjoitus on takana. Istuin itse paikan päällä ja kirjasin ylös ensikommentit esityksistä ja lauluista. Tässä ovat siis omat mielipiteeni ensimmäisen semifinaalin kisaajista.

Waldo's People lähti hotellilta kohti viisuareenaa

Waldo's People starttasi hetki sitten matkan hotellilta kohti viisuareenaa. Tunnelmat olivat rennot ja luottavaiset. Klikkaa tuoreet kuvat Moskovasta auki alapuolelta.

Suomi voitti SVT:n esikatselut

Suomen lisäksi Bosnia-Hertsegovina ja Turkki mahtuivat kärkikolmikkoon.

Islanti lehdistökeskuksen ykkössuosikki

Euroviisujen lehdistökeskuksessa pidetään perinteisesti oma äänestys semifinaalien maiden kesken. Tämän vuoden ensimmäisen semin äänestys on päättynyt, ja siinä Suomi sijoittui lopulta ensimmäisen semin sijalle 9. Voittajaksi toimittajat ovat äänestäneet Islannin.

Maanantai: Dei number tu, eli harjoitukset ja lehdistötilaisuus

Ravitsevan ja monipuolisen aamiaisen jälkeen joukkomme siirtyi kohtalaisen sujuvasti kilpa-areenalle. Ensimmäiset harjoitukset edessä. Veri importat dei. Pukuhuone osoittautui inasen pieneksi, vaan mikä tärkeintä: siellä oli vettä ja tuoremehua.

Waldon ensikommentit vedon jälkeen

Saimme Waldon kommentit suoraan lavan takaa. "Mahtavat fiilikset! Vedettiin täysillä. Tunnelma ja yhteishenki lavalla oli sanoinkuvaamaton. Meistä tämä ei ole enää kiinni."