yle.fiYLE Uutiset

Azerbaidzhanilaisia kuulusteltu euroviisuäänistä

43 azerbaidzhanilaista on joutunut viranomaisten kuulusteluihin äänestettyään naapurimaa Armeniaa kolmen kuukauden takaisissa Euroviisuissa.

Georgia sittenkin Euroviisuihin

Georgia pyörsi päätöksensä boikotoida Moskovan Euroviisuja.

Saksalaiset ovat juhlineet Lenansa viisuvoittoa

40 000 Lena-fania on juhlinut viisuvoittajaa tämän kotikaupungissa Hannoverissa. 19-vuotiasta Euroviisujen yllätysvoittajaa Lena Meyer-Landrutia on kuljetettu tänään kaupungilla voittokulkueessa ja hän on kirjoittanut kaupungintalolla nimensä kaupungin kultaiseen kirjaan.

Ranskalaislaulaja Patricia Kaas pitää suomalaisyleisöä ujona

Ranskalainen laulajatar Patricia Kaas lumosi alkuviikosta suomalaisyleisön kahdessa näyttävässä konsertissa Helsingissä ja Tampereella. Patricia Kaas edustaa Ranskaa tulevissa Euroviisuissa Moskovassa.

Viisikymppiset Euroviisut elävät vetreitä vuosia

Moskovan Euroviisuissa on nähdään niin slaavilaista kaihoa kuin pop-oopperaa. Uuden pistelaskujärjestelmän toivotaan vähentävän naapureiden suosimista.

Tuhannet tulivat vastaan Norjan viisuvoittajaa

Viitisen tuhatta norjalaista oli vastassa Eurovision laulukilpailujen voittajaa Alexander Rybakia, kun hän palasi kotiin sunnuntai-iltana. Hämmentynyt nuorukainen sanoi odottaneensa Gardemoenin lentokentälle pariakymmentä vastaanottajaa, mutta terminaali oli täpötäynnä viisuvoitosta riehaantunutta väkeä ruusukimppuineen.

Euroviisuvoittaja Alexander Rybak jälleen Suomeen

Euroviisuvoittaja Alexander Rybak palaa Suomeen jälleen joulukuussa.

Waldo's Peoplen euroviisu rikkoi miljoonan katsojan rajan netissä

Suomea toukokuussa Moskovan Euroviisuissa edustavan Waldo's Peoplen Lose Control -kappaleen video on kerännyt YouTubessa jo yli miljoona katsojaa.

Waldo's People korkkasi viisulavan Moskovassa

Suomea Euroviisuissa edustava Waldo's People on päässyt kokeilemaan esiintymislavaa Moskovassa. Kokoonpanon ensimmäinen harjoitus Olympiyski Indoor Arenalla oli maanantaina päivällä.

Norjalle murskavoitto Euroviisuissa

Euroviisut järjestetään ensi vuonna Norjassa: maan euroviisuedustaja Alexander Rybak Fairytale-kappaleellaan otti murskavoiton Moskovan kisoissa. Maa sai kaikkiaan 387 pistettä ja peittosi mennen tullen Lordin kolmen vuoden takaisen piste-ennätyksen.