yle.fiWaldo's Peoplen euroviisu rikkoi miljoonan katsojan rajan netissä

Julkaistu To, 23/04/2009 - 12:58
  • Waldo's People (Kuva: YLE)
  • Suomea toukokuussa Moskovan Euroviisuissa edustavan Waldo's Peoplen Lose Control -kappaleen video on kerännyt YouTubessa jo yli miljoona katsojaa.

Edustuskappale on pärjännyt hyvin myös viisufanien listauksissa, mutta ryhmän keulakuva Marko Reijonen ei halua ottaa kasvavasta suosiosta mitään paineita.

Waldo's People on harjoitellut euroviisuesitystään helsinkiläisen kuntokeskuksen pienehkössä salissa. Kuuden hengen ryhmään kuuluu keulakuvien räppäävän Marko Reijosen ja laulaja Karoliina Kallion lisäksi kaksi taustalaulajaa sekä kaksi tulitaiteilijaa. Reijonen ei kuitenkaan halua vielä paljastaa kaikkea Moskovassa nähtävästä showsta.

-Vähän on jouduttu esitystä muuttamaan kotimaan karsinnasta, sillä lava on huomattavasti isompi.

Suomen karsinnan jälkeen Waldo's People ei ole paistatellut kotimaisessa mediassa.

- Oltiin tarkoituksella Suomen finaalin jälkeen poissa mediasta, että saataisiin rauha valmistella esitystä. Yllättävän paljon on kuitenkin ollut asioita, joita on pitänyt ottaa huomioon ja paljon sellaista, mitä ei olisi voinut ikinä kuvitella, Marko Reijonen kertoo.

Tavoitteena finaalipaikka

Suomen edustuskappale on saanut kannustavaa palautetta kotimaasta ja muualta Euroopasta. Viisufanien omissa listauksissa Waldo's People on noussut kärkipäähän ja esimerkiksi Britanniassa Lose Control rankattiin jopa parhaaksi kappaleeksi. Jotain kasvavasta suosiosta kertoo myös se, että Lose Control -kappaaleen videota on katsottu Youtubessa jo yli miljoona kertaa.

-Hyvää palautetta on saatu, mutta täytyy pitää omat tunteet kasassa, ettei lähde siihen hypeen mukaan. Hyvin monta kertaa aikaisemminkin nämä ennakkoäänestykset ovat vieneet metsään ja kisat ovat kuitenkin ihan erilaiset Moskovassa.

Waldo's Peoplen tavoite on Euroviisuissa on päästä omasta semifinaalista finaaliin.

-Ensimmäinen tavoite on, että päästään semifinaalista finaaliin. Sen jälkeen kisa kovenee huomattavasti. Jos finaalipaikka saavutetaan, niin sitten ollaan tyytyväisiä, sanoo Reijonen.

Merkittävä osa Euroviisuja on suuri median tuoma huomio. Marko Reijosen mukaan siitäkään ei oteta paineita.

-Mediahässäkkään on varauduttu jo 15 vuotta. Laitetaan pientä komediaa pystyyn ja kun tyylikkäästi herättään huomiota, niin eiköhän siellä pääse valokeilaan.

Suomi esiintyy Euroviisujen 1. semifinaalissa 12. toukokuuta. Laulukilpailun finaali on 16. toukokuuta.

YLE Uutiset / Ville Vedenpää

Tekijä:

Kommentit

Aamen kaikkiin edellisiin!

Aamen kaikkiin edellisiin! :)

jokelip, toivottavasti saadaan nyt niitä pyroja kuitenkin messiin. Eihä tästä tule muuten mitään! :D

On kyllä euroopankirjat

On kyllä euroopankirjat sekasin jos meitä ei finaalissa nähdä!!! :D

Kaikkien noiden

Kaikkien noiden ketkuttelevien, puolialastomien kirkujien jälkeen tämä on kuin raikas tuuli, joka laittaa uusiksi koko systeemin. Ja lavalle Moskovaan samaa tyyliä!!!!

Valdo menee finaliin. ei

Valdo menee finaliin. ei muovihumppaa.

Viisu-uutiset