yle.fiRanskalaislaulaja Patricia Kaas pitää suomalaisyleisöä ujona

Julkaistu La, 25/04/2009 - 07:58
  • Patricia Kaas (Kuva: YLE)
  • Ranskalainen laulajatar Patricia Kaas lumosi alkuviikosta suomalaisyleisön kahdessa näyttävässä konsertissa Helsingissä ja Tampereella. Patricia Kaas edustaa Ranskaa tulevissa Euroviisuissa Moskovassa.

Kaas kiertää parhaillaan maailmanturneellaan, joka kattaa lähes 200 konserttia. Yli 20 vuotta konsertoineella ranskalaistähdellä on selkeä käsitys suomalaisyleisöstä.

- Suomalainen yleisö on yleensä melko tyyni ja ujokin. Mutta yleisö oli tosissaan mukana ja se antoi energiaa, Kaas sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Kaas sanoo, että Suomen esityksissä näkyi tähden viikon kestänyt keikkatauko.

- Paussin jälkeen on vaikea taas heittäytyä esitykseen täysillä. Tunsin todella fyysistä väsymystä jaloissa loppuvaiheessa.

Euroviisuihin perinteisellä ranskalaislaulelmalla

Kaas puolustaa tänä vuonna Ranskan värejä Eurovision laulukilpailuissa. Laulu on nimeltään Et s'il fallait le faire, joka on Kaasin mukaan melko perinteinen ranskalaislaulelma.

Esitys tulee olemaan hyvin pelkistetty, vain Patricia Kaas ja mikrofoni. Kaas uskoo, että edustuskappale kiteyttää odotukset, joita yleisöllä on ranskalaiselta laululta.

- Kun minulle ehdotettiin Euroviisuihin osallistumista, oli paljon puhetta nopearytmisistä lauluista ja siitä, vierastaisinko niitä. Olen kuitenkin kiertänyt 22 vuotta erittäin monessa maassa, ja saanut vankan käsityksen siitä, millaiseksi ranskalainen laulu maailmalla mielletään. Siinä tulee olla romantiikkaa, rakkautta ja tunteita.

Pitkä kamppailu itseä vastaan

Kaas tunnistetaan omanlaisesta tyylistään. Hän sanoo, että osaa ilmaista vahvuuttaan nykyään aiempaa helpommin.

- Kamppailin itseni kanssa vuosikausia. Oli vaikea myöntää, että jokin tietty asia oli vaikea tulkita. Nyt olen yli nelikymppinen, ehkä siksi on helpompi myöntää asiat. Todeta, että jokin juttu on todella vaikea tehdä, tai että ehkä en edes onnistu siinä.

Kaas sanoo, ettei pelkää ilmaista tunteitaan, koska on elänyt vaikeat hetkensä. Hän menetti äitinsä 20-vuotiaana ja isänsä kuusi vuotta myöhemmin.

- Muitakin vaikeuksia tuli elämääni. Nyt voin laulaa rakkaudesta tai tuskasta sisäistäen nämä tunteet.

Nainen ei saa miettiä, onko seksikäs

Kaasin tapa tulkita naisten tuntoja ja ajatuksia on herättänyt ihastusta.

- Luulen, että oikea naisellisuus on omassa päässä. Se nousee esiin parhaiten luonnostaan, kontrolloimattomana. Ei saisi miettiä liikaa, olenko nyt varmasti seksikäs juuri tällaisena. Naisellisimmillaan nainen on omana itsenään, hän sanoo.

Kaas ylistää uutta showtaan kunnianosoitukseksi 1930-luvun naisille, jotka sekoittivat naisellisuuteen maskuliinisuutta.

- Sitä kautta tuon ajan naiset hankkivat itselleen kunnioitusta, hän kertoo.

Ensimmäistä kertaa omia sanoituksia

Kaas ei ole tehnyt aiemmin sanoituksia, vaikka osa sanoituksista on syntynyt yhdessä kirjoittajan kanssa. Uusimmalla albumilla Kaas oli ensimmäistä kertaa varsinaisesti mukana sanoittamassa laulua. Kappale on omistettu hänen äitinsä kuoleman vuosipäivälle.

- Olin jo pohjustanut tekstiä paljon kirjoittajan kanssa. Hän laati ensimmäisen sanoitusversion. Teksti oli hyvin minunlaiseni.

Suomesta Kaas jatkaa kiertuettaan muualle Eurooppaan ja todennäköisesti myös Kanadaan. Kiertue jatkuu helmikuuhun 2010.

YLE Uutiset

Tekijä:

Kommentit

Minusta hän on hyvä

Minusta hän on hyvä laulaja - laulaa romantiikasta, tunteista ja rakkaudesta . -En osaa kieltä, mutta ranska on pehmeä ja soinnillinen kieli . Hyvä ulkoinen olemus !

Murrh. Siellä taas joku

Murrh. Siellä taas joku yleistää aika pahasti: "Ja ranskalaiset ovat itseään muita parempina pitäviä besserwissereitä!!!!!". Tuskin edes löytyy henk. koht. kokemusta.

jatkoa; onpa peräti ladattu

jatkoa;
onpa peräti ladattu jotain 5000kertaa YouTubessa moisen kappaletta ;-)

Ja ranskalaiset ovat

Ja ranskalaiset ovat itseään muita parempina pitäviä besserwissereitä!!!!!

Ranskalla on pitkästä

Ranskalla on pitkästä aikaa hyvä kappale.
Minulle ranskan viime vuotiset kappaleet ovat olleet pettymyksiä:(
toivotaan että tää kappale pääsisi kuitenki jatkoon!!

Ei kuulu minun lemppareihini

Ei kuulu minun lemppareihini ja minusta liian ballaadi euroviisu biisiksi ja voisi olla ripaus jotain muutkakin kuin ballaadia

Yksi mun suosikeista

Yksi mun suosikeista ehdottomasti!

Toivon pitkästäaikaa

Toivon pitkästäaikaa Ranskalle menestystä. Nyt on kunnon kappale ja esittäjä. Vanhaan hyvään malliin.

Viisu-uutiset