Ellen Svinhufvudin marenkikakun ohje

Ellen Svinhufvudin kakku, resepti. Kuva: YLE

Kuvan kakku on kaupan valmistama. Linnan juhlissa on tarjottu manteli-marenkikakkua sekä pyöreässä ja neliskulmaisessa muodossa. Tämä ohje on neliskulmaisella kakulle.

 

  

Kakkupohja
150 g hienoksi jauhettuja, kuorittuja manteleita
200 g pölysokeria
5 munanvalkuaista

Täyte
300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen kermaa ja saman verran kahvia
100 g hyvin hienoksi hakattua mantelia

Koriste
pölysokeria, uunipannussa paahdettuja mantelilastuja
marsipaaninauha

Vatkaa pölysokeri ja munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa vielä noin 20 minuuttia. Lisää vaahtoon kuoritut ja hienoksi jauhetut mantelit. Levitä seos neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi voidellulle ja perunajauhotetuille uunipelleille.

Kuivaa neliöt miedossa uuninlämmössä vaaleanruskeiksi. Irrota neliöt hyvin varovasti ja lado kerroksittain. Sivele niiden väliin ja päälle ohut kerros täytettä. 

Valmista täyte siten, että kiehauta kerma ja sokeri ja sekoita se vahvaan keitettyyn kahviin. Lisää voi vähin erin koko ajan samaan suuntaan sekoittaen. Lisää lopuksi mantelit. Koristele neliskulmaisen kakun pinta sihdatulla pölysokerilla ja painele reunoille paahdettuja manteleita.

Lähde: Linnan juhlat kautta aikojen (Helinä Hirvikoski, Kustannusosakeyhtiö Teos 2006) 

Lue lisää
Lähiruoka Linnan juhlien teemana
 

kommentit

Toodella epätarkka ohje. Ei ihme että on jouduttu käymään kaupassa kuvan ottoa varten.

>mnau To, 2014-02-06 16:50

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä