Kalaa nauttivilla vähemmän diabetesta

Äyriäisissä on runsaasti kolesterolia, mikä saattaa suurentaa diabetesriskiä. Myös ruuanvalmistustavat ja kypsennyksessä käytettävät rasvat voivat vaikuttaa.

Tutkimuksessa hyödynnettiin 22 000 ihmisen ruokavalio- ja terveystietoja, jotka kerättiin osana suurta kyselytutkimusta vuosina 1993-1997. Cambridgen yliopiston tutkijat kirjoittivat tutkimuksesta Diabetes Care -lehdessä.

Vähintään kerran viikossa kalaa nauttivista neljänneksen harvempi sairastui diabetekseen kuin niistä, jotka nauttivat kalaa harvemmin. Paistettu kala ei kuitenkaan pienentänyt riskiä.

Yhteydet mutkistuivat, kun tarkasteltiin valkoista ja rasvaista kalaa erikseen ja huomioitiin myös osallistujien ylipaino ja muu ruokavalio. Tutkijat päättelivät, että vaikutus voi liittyä osin siihen, että kalasta olisi apua laihduttamisessa.

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä