Kalaa nauttivilla vähemmän diabetesta
Äyriäisissä on runsaasti kolesterolia, mikä saattaa suurentaa diabetesriskiä. Myös ruuanvalmistustavat ja kypsennyksessä käytettävät rasvat voivat vaikuttaa.
Tutkimuksessa hyödynnettiin 22 000 ihmisen ruokavalio- ja terveystietoja, jotka kerättiin osana suurta kyselytutkimusta vuosina 1993-1997. Cambridgen yliopiston tutkijat kirjoittivat tutkimuksesta Diabetes Care -lehdessä.
Vähintään kerran viikossa kalaa nauttivista neljänneksen harvempi sairastui diabetekseen kuin niistä, jotka nauttivat kalaa harvemmin. Paistettu kala ei kuitenkaan pienentänyt riskiä.
Yhteydet mutkistuivat, kun tarkasteltiin valkoista ja rasvaista kalaa erikseen ja huomioitiin myös osallistujien ylipaino ja muu ruokavalio. Tutkijat päättelivät, että vaikutus voi liittyä osin siihen, että kalasta olisi apua laihduttamisessa.
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.