Makupaloja tulevista Linnan juhlien puvuista

Janne Renvall. Kuva: www.jannerenvall.fi / YLE

Muotitaiteilija Janne Renvallin juhlapukuhistoria on pitkä. Renvall on tehnyt pukuja aina opintojensa loppuvaiheesta vuodesta 1988 lähtien.

- En pyrkinyt juhlapukujen maailmaan tietoisesti - asiat vain veivät siihen suuntaan. Huomasin tekeväni puvun toisensa jälkeen, koska niitä on tilattu koko ajan enemmän, kertoo Renvall.

Renvallin motto iltapukujen suunnittelussa on, että puku ja sitä kantava ihminen olisivat pari.

- En hae juhlapuvuillani kuohuntaa tai lööppejä, se ei olisi asiakkaalle reilua. Tärkeintä on, että kantaja on pukuunsa tyytyväinen - että puvusta näkyy, että se on tehty sydämellä.

Janne Renvall ei vanno kierrätyskankaiden nimeen eikä myöskään uudista mielellään vanhaa.

- Usein olemme olleet aikessa uudistaa suunnittelemaani, muutaman vuoden takaista pukua. Joka kerran olemme asiakkaan kanssa tulleet siihen tulokseen, että puku on hyvä juuri sellaisena kuin se on. Kehotan asiakasta mieluummin pitämään pukua muutaman vuoden kaapissa - sitten se käy taas vaikka Linnan juhliin.

Itse Janne Renvall on juhlinut Linnassa kerran, kun hän suunnitteli presidentti Tarja Halosen puvun vuonna 2002.

Ulla Vuorela

Klikkaa kuvaa - löysitkö puvut vihjeen perusteella Linnan juhlista 2008?

kommentit

Hei,
miksi vain jo nimekkäiden suunnnittelijoiden puvut pääsevät esille. Tiedän useita pukuja, jotka on suunnitellut joku nuori suunnittelija. Mihin heistä voisi ilmoittaa. Usein nämä puvut on kauniimpia ja persoonallisempia, mutta vain nimekkään tekijän tai julkkiksen puku katsotaan kauniimmaksi.

Ti, 2008-12-02 11:20

Hyvä kommentti. Samalla voisi toivoa, että myös vieraista nostettaisiin esille uusia naamoja ja asuja.

Ti, 2008-12-02 13:14

Linnan juhlien kynnyksellä kannattaa olla yhteydessä tiedotusvälineisiin ja tarjota juttuja - nuoret suunnittelijat kiinnostavat varmasti yleisöä. Itsestänikin olisi kiinnostavaa lukea enemmän juttuja pukujen synnystä ja suunnitteluprosessista. PS. Huomasitteko tuon ylläolevan linkin radiojuttuun? Siellä on ainakin taustalla uusia, nuoria tekijöitä. - Ulla

>ullav Ke, 2008-12-03 13:54

Tuo kolmantena esitelty kangas näytti olevan Seija Alatalon puvusta.

La, 2008-12-06 20:19

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä