Sitruunainen Brita-kakku
Monipuolinen ja luova kakkuleipuri
blogisti Tikkunekku lainasi
YLE Olotilalle reseptinsä. Kokeile miten helppoa.
Pohja
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
Marenki
3 valkuaista
2 dl sokeria
Pinnalle: vajaa desi mantelilastuja
Täyte
1-1,5 dl lemon curdia (sitruunatahnaa)
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristeeksi
tomusokeria ja ananaskirsikoita
Valmista ensin marenki, niin säästyt vatkainten pesulta. Vaahdota valkuaiset (sähkövatkaimella) kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää eikä valu kulhosta ,vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Jätä marenki hetkeksi odottamaan.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi (vatkaimia ei siis tarvitse pestä välillä). Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu. Älä vatkaa.
Levitä pohjataikina pellille, voidellun leivinpaperin päälle (tai jos haluat pyöreän kakun, käytä kahta samankokoista pyöreää vuokaa, joiden pohjalla on voideltu leivinpaperi). Levitä pohjataikinan päälle marenkivaahto ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja. Paista pohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 min. Anna jäähtyä kunnolla.
Leikkaa pohjalevy keskeltä kahtia (tätä ei tietenkään tarvita pyöreään kakkuun). Jos pohjat ovat tarttuneet leivinpaperiin kiinni, irrota ne varovasti liu'uttamalla pitkää lastaa tai veistä pohjan ja paperin välissä. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä se pohjalevylle. Laita sitruunatahna pieneen muovipussiin ja leikkaa pussin kulmasta pala pois. Pursota sitruunatahna muovipussista vaniljavaahdon päälle siten, että sitä on kutakuinkin tasaisesti joka puolella kakkua. Liian huolellinen ei tarvitse olla, sillä sitruunatahna saa hiukan valuakin kakun välistä, se vain näyttää hyvältä. Nosta toinen pohjalevy kakun päälle ja tupsauta kevyt tomusokerihuntu kakun pinnalle. Koristele muutamalla ananaskirsikalla ja tarjoa heti.
Takaisin äitienpäiväkakun arviointisivulle
Miltä kakku maistuu?
Tuttuun tapaan tamperelainen pitopalvelu Makujen Laguuni leipoi kakun ja maistatti sitä asiakkaillaan, jotka lähettivät lämpimät terveisensä.
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.