Trooppinen suklaakakku
Intohimoinen leipuri ja kakkuteosten tekijä
blogisti Rouva Täytekakku lainasi
YLE Olotilalle reseptinsä. Kokeile ja ihastu.
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhe (Van Houten)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kostutukseen
3 dl hedelmämehua
Väliin
2-3 dl trooppinen hillo (Den Gamle Fabrik)
Täyte
1 prk Flora vispiä
2 prk sitruunarahkaa tai vaniljarahkaa (Valio)
4 liivatelehteä
4 rkl kiehuvaa vettä
Päälle
2-3 prk Flora vispiä
5 tl vaniljakreemijauhetta (Maustfirma Sallinen)
Koristeet maun mukaan, tähän sopii vaikka pääsiäisaiheiset koristeet.
1. Laita uuni lämpiämaan 175 asteeseen keskilämmölle ja voitele ja jauhota kakkuvuoka ( 25 cm )
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
5. Laita vesitilkka kiehumaan ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa täytettä varten Flora vispi vaahdoksi ja sekoita rahkat joukkkoon. Sokeria ei tarvitse lisätä, koska maustetuissa rahkoissa on jo sokeria mukana. Maistele seosta ja lisää sokeria jos siltä tuntuu. Lisää veteen sulatetut liivatteet nopeasti vatkaten joukkoon.
7. Laita kakun molempiin väleihin ensin hilloa maun mukaan ja sitten puolet kerma-rahkaseoksesta. Laita koottu kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jotta täyte hyytyy. Voit koota kakun myös samaiseen vuokaan nurinpäin jossa teit pohjan, mutta laita vuokaa tuorekelmu, jotta kakku irtoaa siitä helposti.
8. Vatkaa Flora vispi kuorrutusta varten kovaksi vaahdoksi. Lisää alkuvaiheessa siivilän läpi vaniljakreemijauhe sekaan. Kreemijauhe tekee kermasta jäykempää ja pursotuksista tulee näin selkeitä ja teräväkanttisia.
Anun niksit
Pursotus
Vaniljakreemijauhe on ehdoton aines, muutoin pursotettavasta vaahdosta ei tule jämäkkää. Katso pursotuskuvat Anun blogista.
Raidat
Vatkaa ensin koko määrä kermaa ja ota sitten pieni määrä erilleen, jonka värjäät pastaväreillä (elintarvikeväri, mutta tahnamainen, eikä löysytä kermaa) eriväriseksi. Pursota pienemmällä pussilla värillinen kerma isomman pussin saumaa pitkin sormen paksuiseksi nauhaksi ja täytä varovasti lusikalla tai pursotinpussilla pussi valkoisella kermavaahdolla täyteen.
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.