Tutkittua - karvat ja sheivaus

 

Karvoille kyytiä vai ei?

Jokaisella ihmisellä kasvaa luonnollisesti karvaa useassa kohdassa kehoa. Lähes kaikki (96 %) Yleisradion teettämään tutkimukseen vastanneista naisista ajelevat ihokarvoitustaan ainakin jostain kohtaa kehoaan.

Yleisimmin naiset poistavat kainalo- ja säärikarvojaan. Noin puolet naisista siistii bikinialueen karvoitusta, ja hieman alle neljännes ajelee myös häpykarvoitustaan. Suun alueen karvoja poistavat muita ikäryhmiä useammin 55–60-vuotiaat naiset. He myös ajelevat muita ikäluokkia harvemmin muuta karvoitustaan. Neljä prosenttia naisista ei ajele karvojaan lainkaan.

Suurin osa naisista poistaa ihokarvojaan pääasiassa ulkonäkösyistä (87%) sekä hygienian vuoksi. Viidennes naisista ajaa karvoitustaan eroottisista syistä. Muita useammin syyksi kertovat hygienian ja erotiikan 30–34-vuotiaat naiset. Naisista, jotka eivät lainkaan ajele itseään, 77 % pitää sitä tarpeettomana. Muiksi syiksi he mainitsevat mm. luontaisen karvattomuuden ja ajanpuutteen.

Naisten kumppaneista lähes kaikki ovat huomanneet oman kumppaninsa ajelevan karvoitustaan. Suurin osa (70 %) miehistä pitää miellyttävänä sitä, että kumppani ajaa karvojaan. Hieman alle kolmannekselle asia on yhdentekevä. Myös kumppanin sheivaamattomuus on suurimmalle osalle (75 %) yhdentekevä. 15 % puolestaan toivoisi kumppaninsa muuttavan tapojaan ja alkavan ajella karvojaan.

 

Karvainen nainen - epäeroottinen vai luonnollinen?

Miesten suhtautuminen naisten säärikarvoitukseen vaihtelee. Hieman yli kolmannes (37 %) miehistä pitää naista, jolla on säärikarvat, epäeroottisena. Lähes sama määrä miehiä pitää sitä päinvastoin luonnollisena. Hieman yli neljänneksen (28 %) mielestä se on epäsiistiä, joka viides mieltää säärikarvat maskuliinisiksi. Ajamatta jätettyihin säärikarvoihin liitetään myös ajatuksia laiskuudesta ja feminismistä.

 

Värjätyt häpykarvat

Häpykarvojen muotoilu ja värjääminen ovat vielä uusia juttuja Suomessa. Kolmannes miehistä pitää häpykarvojen värjäämistä heille aivan yhdentekevänä asiana. Neljännes pitää värjäämistä hauskana juttuna, muita useammin sitä luonnehtivat hauskaksi peruskoulun ja/tai ammattikoulun suorittaneet. Hieman alle viidenneksen mielestä se on ok, mutta suurin piirtein yhtä moni pitää häpykarvojen värjäämistä vastenmielisenä. Muita useammin vastenmielisesti värjäykseen suhtautuvat tutkimukseen osallistuneiden miesten vanhin ikäluokka eli 55-60-vuotiaat miehet.

 

Apinamies vai posliiniuros?

Noin kolme neljästä miehestä pitää omaa karvoitustaan sopivana. Sen sijaan noin joka kymmenes (13 %) toivoisi karvoja olevan vähemmän ja lähes yhtä moni (11 %) puolestaan unelmoi tuuheammasta karvoituksesta. Muita useammin itselleen vähemmän karvoitusta toivovat alle nelikymppiset miehet.

 

 

Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy.

kommentit

Toimittaja Outi Reinola

Kun netin pehmopornosivuilla surfailleena tiedän, että 95 % erotiikkamalleista on täysi- tai osaposliineja, ja kun eilisessä ohjelmassannekin todettiin, että posliini on myös meillä tavallisten nuorten naisten keskuudessa jatkuvasti yleistymässä, petyin siihen, kuinka vähälle tämän osuuden käsittely karvaohjelmassanne jäi. Se vähäkin sitten käsitteli häpykarvojen värjäystä!!

Kun mukana oli sekä lääkäri että kosmetologi, olisi jo kuluttajavalistuksen kannalta ollut suotavaa kertoa parhaista menetelmistä genitaalialueen karvojen poistamisessa. Kaikki säärikarvojen poistamiseen soveltuvat menetelmät/laitteet/aineet eivät sovellu herkemmän ihoalueen käsittelyyn. Uskoakseni genitaalialueen karvojen poisto, ainakin nuoremman ikäluokan kohdalla, olisi ollut monin verroin kiinnostavampi aihe karvaohjelmaan kuin laajasti ohjelmassa esitelty viiksikarvojen poisto. Vai eikö uskallus riittänyt?

Terveisin
Erkki Tammisola, Helsinki

Pe, 2009-01-16 13:26

Ehkä ohjelman kohdeyleisön murheena on nimen omaan viiksikarvat - ehkä tuossa iässä alapään karvat saavat rehottaa jo ihan rauhassa ;)

Pe, 2009-01-16 14:03

Olen kiinnostunut menetelmästä, jolla viiksikarvat poistettiin. Miksi ohjelmassa ei mainittu hintaa? Kauanko viiksikarvat pysyvät poissa vai onko tiedossa jatkuvaa sänkeä? Jääkö ihoon jälkiä?

Pe, 2009-01-16 14:50

Mielestäni naisen häpykarvat on jees!

t. mies 26v

Ma, 2009-01-19 11:50

Taas naisten pitäisi ajella karvojaan erotiikan hyväksi. (Eikö se ole miehen asia hoitaa homma kunnolla??) Mutta sen miehen haluaisin nähdä, joka ajelee genitaalialueensa karvat naisen vuoksi.

To, 2009-01-22 16:15

Tässä huomataan että naiset tekee karvojen ajelua ihan oman turhamaisuutensa vuoksi. Miehille se on ihan sama. Itsekin törmännyt miehiin joiden mielestä ajelemattomat sääret on naisen oma asia.
Itse en ajele säärikarvojani, en ole koskaan ajellut ja ei minua häiritse eikä kihlattuani. Se nyt on jokaisen oma asia, mutta voi sitä hiukan miettiä omalla päällään, miksi opettaa omille 13-15 vuotiaille tytöille sama? "Tämä on normaalia, näin kuuluu tehdä, on kauniimpaa"..jne. Siinä taas yksi kauneusnormi jota nuorten likkojen tulee noudattaa. Kuinkas moni tyttö joka ei ole ajellut karvojaan sanoo ja näyttää sen julkisesti likkojen pukuhuoneessa saamatta yhtäkään nasevaa kommenttia? Kuinka moni on edes yrittänyt? Kyllä se luonnollisuus on sitten hävettävä kumma juttu..

Pe, 2009-01-30 13:59

Sinulle joka kysyit, miksi ohjelmassa ei esitelty genitaalialueen karvojen poistomenetelmiä - sain ohjelmasta sen käsityksen, että siinä lähinnä rivien välistä kritisoitiin koko posliinihullutusta ja siitä syystä ei olisi ollut mitään järkeä lähteä sellaisia 'vinkkejä' ohjelmassa antamaan. Koko ohjelmasarja oli mielestäni tietyllä tavalla kriittiseen sävyyn tehty - ei sen tarkoitus ollut olla mikään kikka kolmos tv-ohjelma vaan kannanotto naisten kauneisihanteiden tiettyyn pisteeseen typeryyksiin asti menevää höpsötystä kohtaan. Naisnäkökulmasta katsottuna koin ohjelman näin :)

Pe, 2009-10-30 04:34

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä