Tutkittua - rypyt

 

Aina ikäistään nuorempi

Lähes puolet naisista näyttää mielestään aivan itsensä ikäiseltä, puolet arvioi näyttävänsä ikäänsä nuoremmalta. Yleisesti ottaen naiset tahtoisivat näyttää ainakin muutamia vuosia ikäänsä nuoremmilta. Parhaimmalta he ovat omasta mielestään näyttäneet keskimäärin 30-vuotiaina.

Myös miehistä puolet ajattelee näyttävänsä ikäiseltään. Lähes yhtä moni näyttää mielestään ikäistään nuoremmalta.

 

Usko ryppyvoiteiden ja kasvohoitojen voimaan istuu suomalaisen mielessä tiukasti

Yleisradion teettämän tutkimuksen mukaan kolme neljästä suomalaisnaisesta uskoo, että ryppyjen ilmaantumista, syvyyttä ja määrää voi ehkäistä ryppyvoiteilla ja hoidoilla ainakin jonkin verran. Viidennes naisista on sitä mieltä, että ryppyjä ei voi ehkäistä eikä estää millään keinolla. Miehistä ryppyvoiteiden voimaan uskoo 55 prosenttia. Voiteiden ja hoitojen tehon kieltävällä linjalla on puolestaan hieman alle kolmannes miehistä.

Rahaa kasvojen ja kaulan alueen voiteisiin ja hoitoihin kuluu naisilta keskimäärin 15 euroa kuukaudessa. Miesten kasvovoiteisiin ja ihonhoitoon kuukausittain kuluttama summa on keskimäärin kuusi euroa. Noin joka kymmenes nainen ja kaksi viidestä miehestä ei käytä kuukausittain lainkaan rahaa omaan ihonhoitoonsa. Muita keskimääräisesti enemmän rahaa ihonhoitotuotteisiinsa käyttävät 55–60-vuotiaat naiset sekä yrittäjät ja/tai johtavassa asemassa olevat naiset ja miehet.

Viidennes naisista käy kosmetologilla kerran vuodessa, joka kymmenes nainen tekee saman reissun kahdesti vuodessa. Yhdeksän prosenttia naisista vierailee kosmetologin luona vuodessa kolme kertaa tai useammin. Muita useammin kosmetologin palveluja käyttävät yrittäjät ja/tai johtavassa asemassa olevat naiset.

 

Rypyt sileiksi veitsellä tai ruiskeella

Yli puolet miehistä on sitä mieltä, että naisten huulten juonteet, silmäkulmien ja otsan rypyt eivät häiritse heitä lainkaan. Mutta naiset eivät ole samaa mieltä. Vaikka suurimmalle osalle naisista ei ole tehty kasvojen alueelle mitään plastiikkakirurgista toimenpidettä, joka kolmas nainen olisi valmis harkitsemaan kasvojen korjailua kosmeettisista syistä. Suurin osa (67 %) heistä harkitsisi silmäluomien leikkausta tai kasvojen kohotusta (37 %). Miehistä vain joka kymmenes olisi valmis harkitsemaan esteettistä kirurgiaa. Suurin osa miehistä pitää esteettistä kirurgiaa mainonnalla aikaansaatuna villityksenä.

Botox-ruiskeet eivät sytytä suomalaisia. Naisista suurin osa (89 %) ei ole koskaan kokeillut eikä ole valmis jatkossakaan kokeilemaan botox-ruiskeita ryppyjensä silottamiseksi. Myös miehet suhtautuvat ruiskeisiin kielteisesti, vain hieman yli joka kymmenennelle asia on yhdentekevä.
 

 

Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä