iPad-kotelo jeesusteipistä

Käsistään kätevä ei tarvitse iPad-kotelon tekemiseen muuta kuin kirjekuoren ja roudarinteippiä. Usko tai älä - maailman sympaattisin tee-se-itse iPad-kotelo on tässä!

 

 

 

Tarvitset

  • kirjekuoren tai muun paperitaskun, johon iPad mahtuu
  • leveää ja kestävää teippiä kuten gaffaa eli roudarinteippiä tai jeesusteippiä eli ilmastointiteippiä - valitse tyyliisi sopiva teipin materiaali ja väri

     

Tee näin

  1. Tutustu valokuvasarjaan - klikkaa galleriaan alla.
  2. Aloita leikkaamalla kirjekuoresta sopiva tasku iPadille. Leikkaa taskusta mieluummin liian reilu kuin tiukka: jätä taskun reunaan ainakin lyijykynän levyinen tila, sillä teippaus pienentää taskua hieman.
  3. Teippaa kirjekuori kokonaan teipillä. Varo kiristämästä teippiä liian kireälle, jotta laitteesi mahtuu taskuun myös teippauksen jälkeen. Etene pikkuhiljaa ja mieti, millaista kuviota haluat kotelon pintaan. Pinnasta tulee erilainen siitä riippuen, miten teipit asettelet: pienen harjoittelun jälkeen voit jo liimailla palmikko- tai shakkiruutukuviota. Huomaa, että kulmia teipatessasi voit joutua leikkelemään teippiä.
  4. Kuvan iPad-koteloon tehtiin myös kynän- ja muistikortinpidike sekä pieni vetoapuläppä kotelon aukaisemiseen.

Tämän kotelon tekemiseen meni käsistään kätevältä noin 15 minuuttia.

Työohjekuvat ja ohje: Vesa Metsätähti

kommentit

Voiko saman tehdä iPhonelle?

>vlehtonen Ma, 2011-05-23 16:24

Kiva ohje, mutta minusta ainoa oikea "jeesusteippi" on se harmaa. Muut on vaan teippejä.

>AI Ma, 2011-05-23 17:07

Tuo ei missään tapauksessa ole "jeesusteippiä", eli ilmastointiteippiä. Tuo teippi on mailateippiä tai eristysnauhaa eli "erkkaa".

Wikipediasta voi katsoa mitä on ilmastointiteippi.

>l Ti, 2011-05-24 08:38

Tästä niksistä olisi saanut 19,90 palkkion niksipirkassa !

>NP Ti, 2011-05-24 14:14

Niin. Tuo teippi ei tosiaankaan ole jeesusteippiä, eli hopeanväristä ilmastointiteippiä, ei myöskään eristysnauhaa eikä muuta urheiluteippiä.

Kyseessä on teattereissa tai konserttiyhteyksissä käytetty tilapäiskiinnitykseen käytettävä kangaspohjainen - useimmiten musta tai valkoinen, myös rajattomasti muita värejä - teippi, jolle virallista suomekielistä nimeä ei ole keksitty.

Tunnetaan mm. nimellä roudarinteippi, "roudis", engl gaffertape tai "gaffa". Viimeksimainittu on myös erään teippivalmistajan laadukas tuotemerkki.

>jaha Ti, 2011-05-24 17:49

Ei sen väliä, mitä teippiä on! Tärkeintä on, että kirjoittaja pääsi käyttämään muodikasta sanaa "jeesusteippi". Ah, miten hyvältä se tuntuikaan.

>Tärkein asia Ti, 2011-05-24 19:19

Tässä voi varmasti käyttää myös harmaata jeesusteipiksi kutsuttua teippiä, jos tykkää siitä enemmän.

Ohje neuvoo käyttämään: "gaffaa eli roudarinteippiä tai jeesusteippiä eli ilmastointiteippiä".. http://www.finnaudio.fi/v3/cat/product_catalog.php?c=24

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmastointiteippi

>vlehtonen To, 2011-05-26 20:09

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä