Joulukortti-ideoita

Virkattu joulukortti. Kuva: Jenny Huttunen

Tässä muutama joulukortti-idea inspiroimaan omien joulukorttien askartelua.

Jouluinen metsäkorttiJouluinen metsä

Kortista saa kolmiulotteisen tekemällä siitä keskeltä avautuvan. Lisää kolmiulotteisuutta korttiin tuo, jos kortin maailmaa korostaa - tässä tapauksessa lisäämällä kuusia.

Lisäkuuset on helppo ja nopea kiinnittää nitojalla - tällöin ne varmasti pysyvät paikallaan. Toinen vaihtoehto on ommella sopivalla langalla kuuset kiinni korttiin.

Korttia voi koristaa ulkopuolelta helmin, nauhoin tai vaikka vain puuvärein.

Virkattu ruusu

Korttia varten virkataan ruusu, joka syntyy pyörittämällä kukkasen muotoon virkattua ns. reunapitsiä.

Virkatun ruusun taakse ommellaan pieni huopapalanen, johon on kiinnitetty omplelemalla hakaneula. Näin kortin mukana tuleva ruusu toimii myös rintakoruna.

Yhdenlaisen virkatun ruusun ohjeen löytää Ninuskan blogista.

Taitava ommelOmmeltu kortti

Korttipohjaan pistellään ompelulangalla ja neulalla etukäteen suunniteltu kuvio, tässä tapauksessa lumihiutale. Kuvion ei tarvitse olla säännöllinen - anna luovuuden kukkia!

Päättele lanka nurjalle puolelle siististi pienellä solmulla. Jos teet toistuvia kuvioita, maltti on valttia: tee kuvioiden pistot aina samassa järjestyksessä, niin lopputulosesta tulee maltillinen.

Magneettikortti

Korttia varten on tehty muovailutaikina, jonka päällä on kaulittu pitsiliinaa. Liinan kuviot ovat painuneet taikinaan kun taas kohdat joissa liinaa ei ole, ovat nousseet koholle. Kuvioidusta taikinasta on leikattu halutun muotoisia, tässä tapauksessa sydämiä.

Sydämien taakse on kiinnitetty pieni magneettisiivu. Korttiin on teipattu palanen ohuen ohutta metallia - tällöin magneetti pysyy kuljetuksen ajan siististi kiinni kortissa.

Rusettien ja kauniin kirjekuoren kera kortti on kaunis ja samalla jo itsessään lahja.

Magneettikortti

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Postita joulukortit ajoissa!

0,55 € postimerkillä varustetut joulukortit lähetetään 15.12. mennessä.

2. luokan postimerkillä varustetut kortit tulee laittaa matkaan maanantaina 19.12. ja 1. luokan postimerkillä tiistaina 20.12. Tällöin kortit ehtivät perille jouluksi!

Lähde: Posti.fi/joulu

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä