Seinäkoriste kanaverkosta

Tämä seinässä mateleva sisilisko on jättikokoinen ja sen materiaalina on kanaverkko. Tee iso tai pieni, ohje muokkautuu moneen.

 

 

 

 

Tarvitset

 • kanaverkkoa
 • katkaisupihdit tai vastaavat
 • kullattua koristeverkkoa
 • kynän ja paperia
 • työhanskat
 1. Suunnittele liskon muoto paperille. Ohjeen mukaista sisiliskon vartaloa varten leikattiin kanaverkosta kaksi noin 1,5 x 2 metrin kokoista verkonpalaa.
  Päätä koristeen koko sen mukaan, mihin aiot koristeen sijoittaa.
 2. Ala puristella verkkoa oikeaan malliin. Tämä lisko muotoiltiin niin, että pää ja häntä kurkottavat eri suuntiin. Puristele pään, keskivartalon ja hännän muodot esiin.
 3. Kanaverkko on joustavaa. Voit puristella ja oikoa verkkoa niin paljon kuin haluat, ja aloittaa aina uudelleen, jos et ole tyytyväinen. Mittasuhteista: kuvan sisiliskon pää on noin kolmasosa vartalon pituudesta - hännän pituus voi vaihdella.
 4. Kun olet tyytyväinen liskon muotoon, laita toinen verkonpala liskon alle ja kääri vartalo toisen kerran verkkoon. Mahdolliset aukot peittyvät ja liskon muoto erottuu nyt selvemmin, kun verkkoa on useampia kerroksia.
 5. Leikkaa ylimääräiset rautalangat pois ja kääntele päitä alaspäin, piiloon. Vartalon tulee olla jykevä ja vahva. 
 6. Muovaa neljä jalkaa, joista jokaisessa on neljä kynttä. Aloita leikkaamalla ja muotoilemalla kanaverkosta neljä pitkulaista putkea, joista puristelet muodot esiin. Taita jalka keskeltä niveleksi. Mieti, kuinka saat liskoon liikkeen tuntua - mikä jalka on edessä, mikä taaempana jne. Kokeile eri vaihtoehtoja.
 7. Leikkaa jalkaa/verkkoa auki siitä päästä, jonka kiinnität vartaloon. Pyörittele verkko/rautalanganpäät vartaloon niin että jalka on tukevasti kiinni.
 8. Muotoile kullanvärisestä verkosta kaksi soikeata silmää. Kiinnitä ne päähän. Voit myös spreijata kanaverkkoa kullanväriseksi. 
 9. Kiinnitä seinään. Tämä koriste kestää tuulet ja tuiskut.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä