Tee käpykoriste joulukuuseen

Kuusenkävyt palaavat takaisin kuusen oksille kauniin nauhan koristamana.

Kävyt on hyvä poimia ajoissa. Ne ikään kuin puhkeavat täyteen mittaansa, kun ne ovat saaneet kuivua huoneenlämmössä noin viikon verran. Halutessaan kävyt voi spreijata kevyesti esimerkiksi kultaisella tai hopeisella spraymaalilla.

Saman koristeen voi tehdä myös pidempänä - kuin joulunauhana - männynkävyistä. Myös männynkäpyjä kannattaa kuivatella sisätiloissa viikon verran.

Käpy- tai mäntykoriste voi koristaa niin kuusen oksia kuin kaikenlaisia koukkuja, porraskaiteiden nuppeja tai vaikka ovenkahvoja. Pitkän männynkävyistä tehdyn nauhan voi ripustaa vaikka oven karmeja koristamaan.

 

Tarvitset:Käpykoriste

  • kuusenkäpyjä
  • nauhaa
  • nitojan
  • kuumalimaa

 

  1. Muotoile nauhasta kaksi rusettia. Parhaan tuloksen saat nauhasta, jossa on sisällä ohut rautalanka, tällöin nauha asettuu muotoonsa helpommin.
  2. Kierrä ripustusnauha rusetin sidoskohdan ympäri ja nido nauha kiinni. Rusetti jää nauhan sisään, sen päähän. Tee samoin toiselle rusetille. Nauha, jota käytät ripustusosaan voi myös olla toista nauhaa, kuin rusetit.
  3. Lisää kuumaliimaa kävyn "juureen". Paina rusetti ripustusnauhoineen kävyn päähän, toista sama toiselle päälle ja anna kuivua hyvin ennen ripustamista paikoilleen.

Ohje: Tiina Klemettilä; kuvat: Jenny Huttunen

Ohjevideo nähtävillä 21.12.2012 saakka.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Muista...

Kuivata kävyt kunnolla - noin viikon verran huoneenlämmössä!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä