Tee kranssi ovea koristamaan

Kranssi. Kuva: Jenny Huttunen

Havukranssi on koristeltu jouluisalla nauhalla, ehkä helmin tai kävyin. Tämän koristeen salaisuus on siinä, että sen tekee itse aika pienellä vaivalla.

Kranssia varten tarvitset pienen läjän kuusenoksia, nipullisen rautalankaa ja pihdit. Hauskaan osuteen eli koristeluun voit valita materiaalit itse. Koristeluun sopivat vaikkapa jouluinen nauha, kuusen- tai männynkävyt, helmet, napit ja vanhat joulukoristeet.

Erikoisempiin koristuksiin saatat tarvita kuumaliimapyssyn apua.

 

Tarvitset:Kranssi

  • kuusenoksia
  • rautalankaa
  • pihdit
  • koristenauhaa
  • haluamiasi muita koristeita kuten käpyjä tai helmiä

 

  1. Asettele kuusenoksia pötköksi pöydälle niin, että keskellä on enemmän oksia kuin päissä. Lyhennä oksia tarvittaessa, osan voi jättää melko pitkäksikin.
  2. Ota rautalankaa ja ala kiertämään sitä pötkön ympäri. Pötkön ei vielä tässä vaiheessa tarvitse olla kaaren muodossa. Kun rakennelma pysyy kasassa, muotoile kranssia kaareksi lisäämällä rautalankaa.
  3. Lisää haluamiisi kohtiin vielä pieniä oksia, jotta kranssista tulee tuuheampi. Pyri myös peittämään pikkuoksilla rautalankaa piiloon. 
  4. Ota nauhaa riittävän pitkä pätkä, jotta kranssi roikkuu nätisti valitsemallasi paikalla. Tee nauhan päihin solmut ja kiinnitä nauha rautalangalla kranssiin niin, että solmu jää rautalangan taakse - näin kiinnitys ei valu.
  5. Koristele haluamallasi tavalla - lisää rusetti, käpyjä, helmiä, nappeja, joulupalloja - mitä ikinä mieleesi tulee!

Ohje: Tiina Klemettilä; kuvat: Jenny Huttunen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Vinkki!

Jos havuja ei löydy sisältä, kuivasta omasta takaa, kuivata juuri hakemiasi havuja sisällä sopiva tovi - askartelu on tällöin helpompaa.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä