Tyhjät kahvipussit uusiokäyttöön

Kahvipusseista valmistettu ovikranssi on uusiokäyttöä parhaimmillaan!

Kotiin tai kylään on mukava saapua, jos ovensuukin vastaanottaa tulijan. Poutataivaan sinisistä kahvipusseista voi askarrella hauskan ovikoristeen jollaista ei ihan heti tule vastaan.

Tarvikkeet

  • kahvipusseja (yhdestä kahvipussista saa noin 14 suikaletta)
  • viivain
  • sakset, mattoveitsi ja leikkuualusta
  • rei'ittäjä
  • haaranastoja
  • halkaisijaltaan 25 cm kokoinen metallikehä
  • kärkipihdit

Leikkaa kahvipussien pystysauma auki saksilla. Leikkaa myös pussien ylä- ja alaosien vahvikkeet pois.

Yhteen ruusukkeeseen tarvitaan viisi kahvipussisuikaletta. Leikkaa kutakin ruusuketta varten 3 kpl 2 cm x 14 cm:n kokoisia suikaleita ja kaksi kappaletta 2 cm x 16,5 cm:n kokoisia suikaleita. Siisteimmät ja tasalevyiset suikaleet saat käyttämällä mattoveistä ja viivainta.

Tee jokaiseen suikaleeseen reikä keskelle ja päihin. Ruusukkeen kokoaminen vaatii hieman sorminäppäryyttä, koska ruusuke pitää koota kerralla. Jokainen suikale kiepautetaan kahdeksikoksi ja kahdeksikot pinotaan päällekkäin ruusukkeeksi ja kiinnitetään haaranastalla metallikehään.

Aloita ruusukkeen tekeminen lyhyestä suikaleesta: kiepauta se kahdeksikoksi ja työnnä haaranasta rei'istä. Älä kuitenkaan vielä taita nastan siivekkeitä sivuille jottei materiaali “väsyisi” ennen aikojaan. Tee kahdeksikko toisestakin lyhyestä suikaleesta ja työnnä haaranasta senkin rei'istä läpi. Toimi näin vielä kolmannen lyhyen suikaleen kanssa. Ruusukkeen keskusta on näin koossa.

Kiepauta vielä kaksi pitkää suikaletta kahdeksikoiksi ja yhdistä yksi kerrallaan keskustan “kasien” kanssa. Kiinnitä ruusuke kehään kärkipihtien avulla, jotta saat haaranastan siivekkeet tiukasti metallikehän ympärille eikä ruusuke pääse kääntymään väärin päin.

Täytä kehä ruusukkeilla. Ohjeen mukaiseen metallikehään tarvitaan 20 ruusuketta, jotta lopputulos olisi riittävän runsas.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä