Kotona on kiva leikkiä

Tatu. Kuva: Viivi Lehtonen

4-vuotiaalle Tatulle koti on monta eri maailmaa: paikka kotileikeille, armeija- ja muille roolileikeille sekä rakentelulle ja askartelulle.

- Kotona on kiva olla, kun saa leikkiä omassa rauhassa. Tykkään värittää ja piirtää, askarrella, muovailla, lueskella, rakennella legoja ja katsella leffoja.

Pikkusiskon kanssa Tatu leikkii kotileikkejä, iskää ja äitiä, eli hoitaa vauvaoja. Isä on töissä sähkölaitoksella tai tekee tietokonehommia ja äidillä on kahvila. Isä saa välillä viedä vauvan lenkille rattailla.

- Monan kanssa on kiva leikkiä kun se on mun pikkusisko.

Kodin paras paikka on oma kerrossänky. Kerrossängyssä on oma rauha ja hylly tärkeille tavaroille ja kuville.

- Sinne on kiva kutsua sisko kylään ja sieltä näkee koko huoneen. Haluaisin kutsua myös kaverit sinne kylään, mutta yksi kerrallaan.

- Tykkään myös tehdä papan kanssa remppaa ja lumitöitä. Ja värittää tai askarrella äidin kanssa. Mummi taas osaa vaikka mitä, sen kanssa rakennettiin piparitalo, jonka suunnittelin itse.

Tatulle joulukuu on ollut pitkä. Joulunodotus on intoa ja lahjatoiveita täynnä. Koti on koristeltu ja piparit leivottu.

- Meidän kodissa tykkään siitä kun ollaan koristeltu jo pikkujoulukuusi. Ja on ihanaa, kun kaikkialla on vähän jouluista ja päiväkodista on saatu paperitontut. Siinä kaikki.

- Joulussa on kivaa kun saa lahjoja.

Tatu ei vielä ihan varmasti tiedä, missä haluaisi isona asua.

- Ehkä Espoossa, lähellä mummia, jos siellä olis mun poliisiasema. Kiva koti olisi sellainen missä on yläkerta, jossa on mun poliisijuttuja ja alakerrassa ruokajutut. Ja olis kiva, että siellä asuisi myös joku mun poliisikaveri, ettei tarvitse olla yksin. Ja siellä pitäisi olla vilkku ja sen pitäisi olla puutalo.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Juttele lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä