Kotona puuhaillaan

Taavi. Kuva: Anna Tulusto.

Kuusivuotias Taavi viihtyy kaupungissa:

- Jalkapallo on mun tärkein harrastus. Kotonakin on kivaa vähän syötellä sohvan kanssa. Mä olen pelannut 4-vuotiaasta saakka PPJ:ssä ja päiväkodissa pelaan muiden eskaripoikien ja Konstan ja Jalmarin kanssa. Tykkään myös koriksesta ja jääkiekosta. Korista mä pelaan jääkiekkoa helpommin. Ja osaisin mä jääkiekkoakin pelata, jos mulla olisi jääkiekkomaila ja kiekko.

- Ja tykkään mä muutenkin pelaamisesta. Mulla shakkipeli, tammipeli, hiiripeli, traktoripeli, korttipeli, palapeli, jääkiekkopeli, tietokonepeli ja paljon muitakin pelejä. Pelaan yleensä isin kanssa.

- Isin kanssa mä myös painin äidin ja isin sängyllä. Äidin ja isin sängystä mä halusin ottaa kuvan senkin takia, että se on niin pehmeä. Pienempänä mä nukuin siinä päiväunet ja joskus menen vieläkin äidin ja isin viereen.

- Kotona mä puuhailen yleensä kaikissa huoneissa, mutta en niin paljoa omassa huoneessa. Nyt eteisessä on mun pyörä. Se on mulle tärkeä. Sitä ei voi vielä viedä ulos, koska meillä ei vielä ole lukkoa siihen. Isi opetti mut ajamaan ilman apupyöriä niin, että ensin se piti kiinni ja sitten ei enää pitänytkään.

- Mä en tunne mun kaikkia naapureita. Yhden tunnen, se on Pyry, se asuu seiskassa ja kuusivuotias ja silti  mua nuorempi.

- Aikuisena mä haluaisin asua kaupungin keskustassa niin kuin nyt. Tykkään siitä, että on paljon jalkapallokenttiä ja ihmisiä. Asuisin aikuisena isossa asunnossa, että olisi tilaa hyppiä ja pomppia. Kenen kanssa – sitä mä en vielä tiedä. Hakaniemi voisi olla kiva paikka. Siellä asuvat mummit ja papat ja siellä on meri lähellä. Hakaniemesssä asuu myös mun eräs päiväkotikaveri.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Juttele lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille. Neljä kuvaa ja ajatuksia.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä