Lempipaikka voi olla myös oma pöytä

Ronja, paita ja tipu. Kuva: Anna Tulusto

Ronja on 7-vuotias tyttö, joka tykkää kirpputoreista. Ronjan lempipaikat kotona ovat oma sänky ja pöytä.

- Sakari-ukki on tehnyt itse meille nukkekodin ja kerrossängyn. Se on tehnyt meille myös leikkimökin, jossa on terassi. Joskus kauan aikaa sitten, kun äiti oli vauva, ukki rakensi kokonaisen mökin. Siinä on kerros ja varasto. Ja se rakensi ulkovessan ja kaksi katosta, joissa voi paistaa ruokia. Olen miettinyt, miten se onkaan pystynyt tekemään ne!

- Nukun ukin tekemän kerrossängyn ylemmässä sängyssä, se on ihana paikka. Sängyn yläpuolella on hattuja, ne on mun itse tekemiä, äiti on niissä auttanut.

- Lempipaikka on myös mun pöytä. Piirrän siinä, teen läksyjä ja askartelen. Mä tykkään askarrella, joskus vaikka vain piirrän paperille kissan, leikkaan sen ja leikin. Pöydällä on kivoja tavaroita, vaikka hauska kynäteline ja hieno kynä, se on Ruotsista. Ja se pöytä on kaunis. Kun menen sen ääreen istumaan olo mukavalta ja tutulta. 

- Mun lempivärit ovat vaaleansininen, vaaleanpunainen ja musta. Mä tykkään myös tehdä käsitöitä. Lukutoukan olen tehnyt itse koulussa.

- Kirppareilta löytää vaikka mitä. Vaikka värikkään huilun, jonka eräs mies oli tehnyt sen itse käsin, veistänyt ja maalannut. Ostan kirppareilta simpukoita ja korulippaankin ostin. Siinä oli ensin vain vähän simpukoita, mutta mä liimasin loput ja liimasin myös helmiä. Tykkään meren jutuista. Kiviä, sellaisia meren hiomia, olen myös toivonut.

- Kivassa kodissa on oma paikka, jossa voi olla rauhassa. Koti on mukava olopaikka, jossa tuntuu, että on turvassa. Siellä on mukavia ihmisiä, mutta pitää olla myös leluja ja ilmapalloja, jos niitä tahtoo, ja muitakin asioita, joita ihminen elämässä tarvitsee.

- Aikuisen haluaisin asua talossa, jossa on yläkerta ja alakerta, iso piha, omenapuita ja kukkapenkki ja terassi, jolla voi istua, juoda juomia ja pelailla, tehdä vaikka tietokonetöitä. Haluaisin asua maalla. Talon ei tarvitse olla iso. Asuisin pikkusisko Venlan kanssa kahdestaan, meistä tulee melkein samaan aikaan aikuisia.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Juttele lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä