Olisi hankalaa, jos kodissa ei olisi vessaa

Vilja. Kuva: Anna Tulusto

7-vuotias Villja rakastaa makeaa:

- Rakastan hunajaa, voisin syödä sitä kaksi purkkia kerralla.

- Olisi hankalaa, jos kodissa ei olisi vessaa. Mun lempipaikka on kuitenkin mun oma huone, koska siellä on oma sänky, jossa on kivaa nukkua. Omassa huoneessa mä leikin yksin tai isosiskon Venlan kanssa. Pikkusiskon kanssa tulee aika helposti kinaa, joskus me saatetaan haluta leikissä joku sama aika nätti tyyppi.

- Toinen lempipaikka on äidin ja isin huone, pehmeässä on kivaa nukkua. On tärkeää, että kotona on turvallista. On myös hyvä, että olisi siistiä, aina ei kyllä ole. Leikkimisen lisäksi mä leivon kotona äidin kanssa. Venlakin tykkää leipomisesta. Koulussa tykkään käsitöistä ja kuviksesta.

- Aikuisena mä haluaisin asua tosi, tosi, tosi isossa talossa, valkoisessa kartanossa maalla. Mulla olisi siellä kaksi koiraa, yksi hevonen, pupu ja hamsteri sekä kilpikonna, kolme kissaa ja viisi tipua. Haluaisin kaksi lasta, tyttölasta. Ja tietenkin mulla olisi siellä mies.

- Mulla on paljon mekkoja, mutta lempiasu on kyllä pillifarkut ja lenkkarit.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Juttele lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille. Neljä kuvaa ja ajatuksia.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä