Omassa huoneessa saa olla rauhassa

Mosse ja kaveri Anton. Kuva: Anna Tulusto.

Ensimmäisessä kuvakertomuksessa tapaamme 7-vuotiaan Mossen, jolle oma huone on kodin suosikkipaikka:

- Siellä nukkuvat äiti, isä, Valle ja mä. Siellä saa olla rauhassa: nukkua, tehdä läksyjä ja tietokonetöitä. Mä sanon sitä huonetta olohuoneeksi. Omassa olohuoneessa mä en rakenna, koska lattiaan voisi tulla reikiä. Erikseen on olkkari. Siellä mä rakennan. Teen kaikenlaisia puutöitä, mattoja ja rannekoruja kastanjoista.

- Kivassa kodissa on leluja. Sieltä lapsi saa mennä ulos, silloin kun lapsi itse tahtoo. Kiva koti on iso, siellä on tilaa leikkiä ja hyllyjä tai ämpäreitä leluja varten. Siellä on myös kirjoja – jos lapsi tahtoo.

- Aikuisena mä haluan asua samanlaisessa kodissa kuin nyt, mutta kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Katselisin maisemia ja rakentelisin siellä. Mun kodin värit olisivat punainen, musta ja valkoinen. Mun kännykkäkin on musta-punainen.

- Mä kuvasin mun parhaat tekemiset kotona: sähkörummut, tietokoneen, sängyn ja tietenkin rakennusjutut ja kastanjakorut.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Kerro lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä