Omassa kodissa olisi ihana asua vielä isonakin

Anja. Kuva: Anna Tulusto

Kymmenenvuotias Anja viihtyy omassa kodissa ja haluaisi asua vielä isonakin omakotitalossa.

- Äidin huoneessa mä tykkään sohvasta. Se on vanha ja mä mä nukun siinä, silloin kun me kaikki ei mahduta äidin sänkyyn. On niin kivaa ja ihanaa nukkua äidin vieressä.
Omassa huoneessa mun sängyllä on pehmoleluja. Pitkä käärme on erään Liisan tekemä, sain sen 3-vuotiaana. Tungen sen sängyn ja seinän väliseen koloon, se on kuin pehmeä reuna. Mulla on ollut kauan sama sänky, se kasvaa mun mukana. On hyvä, että on oma huone, ettei aina tarvitse olla kaikkien kanssa. Olen omassa huoneessa kaverien kanssa ja kokeeseen lukiessa.

- Kun huone laitettiin, sen seinien väriä mietittiin. Ellin, mun siskon huoneeseen tuli kultaiset listat ja me ajateltiin laittaa kultaa myös tänne. Se sopii vihreän ja valkoisen keskelle. Kun huone maalattiin, vihreä oli mun lempiväri, nyt lempivärejä ovat vihreän lisäksi lila ja turkoosi. Pöytä on mummin näytelmästä, se sopii tänne värien keskelle. Vanhat esineet ovat tosi hienoja, monet ovat mummin näytelmistä, ne myydään teatterilta pois ja mummi ostaa niitä. Yksi meidän kynttelikkö taas on Virtsun, meidän vanhan päiväkodin kirpparilta. Oman pöydän ääressä teen joskus läksyjä, piirrän ja joskus vain pidän siinä läjässä tavaroita.

- Kuvasin myös vanhan flyygelin ja uunin olkkarista. On kiva kuunnella, kun toiset soittavat. 5-vuotiaana kävin itsekin pianotunnilla. Pikkuveli ei haluaisi soittaa ja harjoitella pianoläksyjä, mutta Elli soittaa eniten, oikeastaan joka päivä. Uuni on ollut huoneen nurkassa kauan, aina. Tykkään sytytellä takkoja ja kynttilöitä, mökillä pikkuserkun kanssa me laitamme usein saunan.

- Aikuisena haluan asua omakotitalossa. Ehkä vähän sellaisessa talossa kuin tämä talo. Siinä olisi iso piha, parvekkeita ja paljon ikkunoita. Pitää olla kaunista, mutta asunnon ei tarvitse olla iso.

- Mun äiti, sen sisko ja veljet ovat asuneet tässä talossa lapsina ja nuorina. Sen takia mun kaverien ja luokkalaisten äidit ja isät ovat käyneet täällä bileissä ennen kuin mä synnyin. On myös kivaa, kun mummola on tuolla alakerrassa.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Juttele lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä