Tehtävä lähiössä

Miljoonan suomalaisen koti on lähiössä. 10-osaisessa sarjassa etsitään Suomen parhaita lähiökoteja, -taloja ja pihoja.

Tehtävä lähiössä käy yhteensä 15 kodissa, joista yleisö saa äänestää parhaan. Katsojien suosikki paljastetaan viimeisessä ohjelmassa sunnuntaina 13. helmikuuta 2011. Lähiökotikohteista on yleisöäänestys Lähiökoti-nettisivuilla.

 

kommentit

Lähiöohjelma on ihan kivasti tehty ja se on onnistunut. Mutta käsittelemättä on jäänyt pari isoa asiaa.

1) Lähiöiden synty ja asumisen tarve, eli tuskainen asuntopula 1960-1970 luvulla ja miten omistusasunnon pystyi saamaan ja säästämään. Tässä suhteessa yhteiskunta onnistui. Samanlaista pyrkimystä asumisen tukemisessa ei ole myöhemmin esiintynyt.

2) Lähiöpalvelut. Lähiöpalvelut, pt-kauppa varsinkin, on päästetty täydellisesti rappiolle. Lähiöissä ei enää ole palveluja lähellä. Toisin oli silloin kun lähiöt suunniteltiin. Kaikki kaupan palvelut olivat lähellä. Lähiöiden epäviihtyisyys on nykyisin juuri heikkojen kauppapalvelujen syytä suurelta osin.

3) Lähiötaloissa on hissit rakennettu valmiiksi. Asunnot sopivat tässä suhteessa ikäihmisille.

4) Lähiöissä perhekoko on muuttunut. Lähiöissä on paljon vapautumassa 3-4 huoneen asuntoja, lapsiperheille sopivia. Yksi isoissa asunnoissa asuvia pitäisi auttaa etsimään itselle sopivampi pienempi asunto. Ikäihmiset eivät siihen yksin pysty.

>stadissa syntynyt Su, 2011-01-23 19:49

Lähiöitä on villejä, vaarallisia ja rauhattomia tai turvallisia ja rauhallisia.

>Tyytyväinen Ma, 2013-11-04 09:36

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä