Unelmana vaaleanpunkku talo

Iris. Kuva: Anna Tulusto

Kuusivuotias Iris haluaa asua isonakin omakotitalossa:

- Mun lempiväri on vaaleanpunkku. Mulla on paljon prinsessavaatteita, ne on Mämmin, mun äidinäidin tekemiä. Mulla Lumikin asu ja Prinsessan ruusupuku. Ja Arielin puvut, siihen kun se on vedessä ja siihen kun se on maan päällä. Äidin isoäitiä me sanotaan Mömmöksi.

- Barbeilla on leikeissä synttärit tai ne menevät karaoke-juhliin, ovat vain prinsessoja tai ovat pötköttämässä. Mä myös piirtelen Top Model –vihkoon, on jo kolmas vihko menossa!

- Prinsessa-cd -soitin on kiva, meillä on paljon erilaisia levyjä, Alissa, mun pikkusisko tykkää myös soitella niitä. Autossa laulan musiikin tahtiin ja tanssitunnilla tanssin. Nyt se äiti taas tuolla alakerrassa laulaa! Olen laulanut laivalla monta kertaa karaokea. Siellä on lauluja, joita mä osaan, kuten Piiri pieni pyörii, mutta paras laulu on Ihhahhaa, sillä mä tykkään hevosista. Alakerrassa meillä on jukeboxi. Mun suosikkilaulu on numero 124, se on Rokataan taas.

- Olen asunut tässä talossa koko elämäni ajan. Täällä on kivoja naapureita, pari mummoa ja Emilia ja Hugo. Ne on Ruotsista, eivätkä puhu suomea, mutta on helppo leikkiä, kun me vaan leikitään. Ja kun puhun Emilialle suomea, se kysyy sen äidiltä, mitä se tarkoitti ja niin se oppii.

- Meillä on yhteinen huone Sampon, mun pikkuveljen ja Alissan kanssa. Mä nukun verhon takana, siellä saa olla rauhassa. Mulla on unikaverikasa. Niin on kivempi nukkua, on enemmän pehmeää. Alakerta on myös kiva, koska kaikki ovat siellä ja siellä on ruokapöytä. Rappusten alla voi leikkiä kotia niin, että otetaan oikeita ruokatarvikkeita.

- Isona haluan asua omakotitalossa, jossa on kivat naapurit. Se olisi vaaleanpunkku talo ja siinä olisi kaksi kerrosta ja kellari. Talvella on mun synttärit, saan odottaa vielä pitkään, ennen kuin pääsen ekalle luokalle.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Anna lapsellesi kamera ja anna hänen kuvata omaa asuinympäristöään.

Millainen on kiva koti? Mitä kaikkea kotona voi tehdä? Millaisessa kodissa haluat aikuisena asua? Anna lapsen tarttua kameraan ja kuvata kodin parhaat paikat. Juttele lapsen kanssa kodista ja kuvista ja lähetä kuvat ja tarinat meille. Neljä kuvaa ja ajatuksia.

Lähetä kuvat ja tarina olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä