Heijastinvaatteet

Lee innostaa kaikkia käyttämään enemmän heijastimia – mitä useampia, sen parempi! Tässä muutama vinkki lämpimien heijastinvaatteiden tekemiseen kierrätysmateriaalista. Vaatteet koristellaan niin, että käyttäjä suorastaan loistaa pimeydessä.

Lee ompeli farkkujen päällä pidettävän hameen, joka pitää takapuolen lämpimänä, ja lisäksi hameeseen sopivat säärystimet. Myös lapaset on koristeltu heijastimilla, ja myssyssä on heijastinkukka.

 

Näitä tarvitset:

  • Heijastinkangasta (metritavara on halvempaa kuin nauha)
  • Vanha villapaita
  • Silmäneula ja lankaa

 


Tee näin:

Huovutettu villapaita. Kuva: Strömsö1. Huovuta vanha villapaita pesukoneessa niin, että se kutistuu ja huopuu tiiviiksi materiaaliksi, joka ei purkaudu. Pese paita koneessa 60 asteessa pesuainetta käyttäen. Strömsön sivuilla lisää tietoa huovutuksesta.


Paidan hihoista saa oivat säärystimet. Kuva: Strömsö

2.Leikkaa materiaali uusiksi vaatteiksi. Paidan vyötäröosasta tulee täydellinen hame. Hihoista saat säärystimet ja lopusta materiaalista voit leikata lapasia. Käytä omaa kättäsi mallina ja lisää saumanvarat.

Leikkaa heijastinkankaasta eripituisia nauhoja ja ompele ne kiinni hameeseen. Kuva: Strömsö3.Leikkaa heijastinkankaasta eripituisia nauhoja ja ompele kiinni hameeseen. Kiinntä nauhat niin, että ne tulevat hameen toiselle puolelle - koko matkalle etuosan keskeltä takaosan keskelle - jotta heijastimet näkyvät varmasti. Anna nauhojen jatkua hameen reunan yli, niin että ne liikkuvat kun kävelet. Taita loppuosa (hameen reunan yli menevä osa) kaksinkerroin. Aseta nauhat noin 10 cm:n välein toisistaan

Leikkaa heijastinkankaasta lehdet. Kuva: Stömsö4.Leikkaa heijastinkankaasta lehdet.

Asettele lehdet paikoilleen ja ompele ne kiinni. Kuva: Strömsö

 

5. Asettele lehdet paikoilleen ja ompele ne kiinni. Tee hameen reunan ulkopuolella roikkuvista lehdistä kaksipuolisia. Suora ommel lehden keskellä riittää.Lee ompeli säärystimiin heijastinlehdet käsin. Kuva: Strömsö

6. Säärystimiin tulee samanlaiset koristelut. Ne kannattaa ommella käsin, jottei säärystimiä tarvitse leikata auki.

 

Alkuperäinen juttu: Lee Esselström Strömsö 9.11.2008,
Kääntäjä Jenna Yli-Knuuttila

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä