Käsitöistä ja blogista omaa aikaa ja iloa

Terhi Viinikanoja. Kuva: Viivi Lehtonen

Käsitöistä Terhi hakee vastapainoa työlleen, etenkin neulominen on rentouttavaa. Se on myös tapa tavata ihmisiä; Terhi, siskot ja kaverit kokoontuvat välillä ompelupiiriin.

Terhin lapsuudenperheessä Honkajoella kaikki neuloivat. Äiti myös ompeli ja kävi kursseilla, joissa tytöt pyörivät mukana.

- Yleensä kun alan ompelemaan, teen työn valmiiksi. Teen jotakin lähes joka päivä.

Terhi Viinikanoja. Kuva: Viivi Lehtonen

Neulegraffitit ovat toinen harrastus; niitä Terhi on tehnyt ympäri pääkaupunkiseutua. Terhin tyyliin kuuluvat värikkäät ja iloiset graffitit, joita hän ripustaa mieluiten paikkoihin, joissa itse kulkee, esimerkiksi piristämään juna-asemia.

- En välitä maalatuista graffiteista, mutta 2008 tein Vantaalle ensimmäisen neulegraffani. Niihin on kiva käyttää kaikki epämääräsetkin langat. Niitä on näppärä tehdä, kun ne ovat nopeita juttuja.

- Nyt on tullut tehtyä jo yli sata graffaa, eikä kukaan ole ikinä valittanut, että ne häiritsisivät.

Kolmas harrastus on bloggaaminen. Terhi on on kirjoitellut ja jakanut kuvia jo vuodesta 2003 lähtien erilaisissa julkaisuissa ja pitänyt kuvapäiväkirjaa. Hupsistarallaa-blogi syntyi sitten vuonna 2008 kaverien innoittamana. Terhi kertoo bloggaavansa kuitenkin lähinnä omaksi iloksi.

Tietokoneet ovat elintarviketeollisuuden parissa työskentelevälle naiselle tuttuja, ja jopa hääkuvassaan Terhi ja it-alalla työskentelevä mies poseeraavat Macit kainalossa.

- Työhuoneen seinän värikin on Macin kannesta, Macin harmaa.

Muuten pariskunnan koti on täynnä Terhin tekemiä luomuksia.

- Tykkään pitää esilä itse tehtyjä juttuja ja pitäisin enemmänkin, jos saisin itse täysin päättää sisustuksesta.

Terhi Viinikanoja Lankamaailmassa. Kuva: Viivi Lehtonen

Vielä Blogistanian kuvausten aikaan Terhi oli raskaana, mutta nyt hän on tuore äiti. Hupsistarallaa ei ole kuitenkaan muuttumassa vauvablogiksi.

- Tykkään hirveesti blogistani sellaisena kun se nyt on. Blogista tekee hauskan ehkä se, että yritän tavallaan vältellä sellaisia yleisiä blogikliseitä ja tavallaan vähän naureskella niille. Enkä ota itteeni niin vakavasti.

Vauva saa kuitenkin nauttia äitinsä käsityötaidoista, ja hänelle on neulottu ihania värikkäitä peittoja. Lisäksi retrosta tykkäävä Terhi on löytänyt vauvalle 80-luvun aidot vaunut ja vanhoja vaatteita.

Terhille parhaita inspiraation lähteitä ovat kirjat ja lehdet. Suosikeikseen hän mainitsee Neulo virkkaa kirjo jämälangasta, Surrur-kirjan ja Suuren Käsityölehden. Monet kirjat on tullut myös hankittua neulojien yhteisön Ravelryn kautta.

hupsistarallaa.blogspot.com

Blogistania toivottaa:

Terhille hauskaa äitiysaikaa ja loppumatonta tekemisen iloa!


Katso Blogistania TV2 ke 18.4. klo 19.30

Kurkkaa lisää kuvia Blogistanian kuvauksista. Kuvat: Viivi Lehtonen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä