Loppu tarkoittaa uusia alkuja

Paluumuuttajat, toimittaja Minna Dufton. Kuva: Harri Markkula

- Kun TV2:n Paluumuuttajat-sarja ensi maanantaina 29.10. päättyy, päättyy myös kaksi vuotta kestänyt luova prosessi ohjelman ideasta sen toteutukseen. Välille mahtuu lukemattomia tunteja koneen ääressä, ajokilometrejä kuvauksiin Pohjois-Karjalaan, 50 tuntia kuvattua materiaalia - ja monta hikistä viikkoa viime kesänä sitä purkaessa! Mutta ennen kaikkea tuolle välille mahtuu TUNTEITA, sanoo sarjan käsikirjoittaja ja toimittaja-ohjaaja Minna Dufton.

- Olin jotenkin ajatellut, että olo olisi enemmän helpottunut kuin haikea viimeistä jaksoa katsellessa. Mutta tiedän jo nyt, että istun maanantai-illan kotisohvallani melkoinen pala kurkussa. Ja se johtuu ennen kaikkea sarjan saamasta positiivisen palautteen vyörystä, herkistyy Dufton.

Syksyn mittaan Paluumuuttajat on aloittanut eräänlaisen lumipalloefektin. Katsojat ovat perustaneet ryhmiä Facebookiin houkutellakseen paluumuuttajia takaisin omille kotiseuduilleen.

- Ihmiset ovat kokeneet saaneensa ohjelmasta rohkaisua oman paluumuuttopäätöksensä tekoon ja muutenkin elämänsä ja arvojensa punnitsemiseen - kun ovat nähneet oikeiden, tavallisten ihmisten pohtivan samoja asioita! Palautteen perusteella Paluumuuttajat on myös koskettanut ulkomailla asuvia suomalaisia, jotka kaipaavat kotimaata ja kotiseutuaan, sanoo Dufton.

- Hauskinta on ollut kuulla Pohjois-Karjalaa verrattavan Suomen Emmerdaleksi! Mutta mene tiedä, Varmon kyläkaupalla Kesälahdella ja Majatalo Puukarin Pysäkillä Valtimolla saattaa käydä normaaliakin vilkkaampi huiske ensi kesänä.

Paluumuuttajat järjestää sarjan viimeisen jakson kunniaksi kotikatsomokilpailun. Lue lisää Paluumuuttajien Facebook-sivulta.

Paluumuuttajien kymmenes ja viimeinen jakso "Uusia alkuja" TV2:lla maanantaina 29.10. klo 19.30.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä