Rakenna lapselle oma pesä

Oma maja tai leikkimökki on varmasti joka pojan ja tytön toiveissa. Omassa rauhassa ja maailmassa on hyvä leikkiä vaikka koti-, kauppa- tai roolileikkejä.

Leikkimökkien hinnat hiovat pilviä, joten ehkä pikkumökkiä ei kannata ostaa valmiina. Kai mökin osaa itsekin tehdä, sen voi rakentaa vaikka jämälaudasta yhdessä lapsen kanssa tai tuunata majan, ajopelin tai nukkekodin vaikka pahvista tai kankaasta.

Pahvi on loistava rakennusmateriaali, josta on vaikka mihin. Pahvia on helppo ja turvallinen käsitellä lapsen kanssa. Kankaasta taas syntyy perinteisen kangasmajan lisäksi vaikka inkkariteltan mallinen soppi. Nämä kevyemmistä materiaaleista tehdyt majat saa mahtumaan myös sisälle kotiin tai parvekkeelle.


Näitä tarvitset:

  • Kerää puumajan tai leikkimäkin rakennukseen kierrätyslautaa ja muuta rakennusmateriaalia. Lisäksi tarvitset nauloja ja maalia.
  • Vanhat pahvilaatikot toimivat pahvimajan, nukkekodin tai pahvisen ajopelin rakennukseen. Lisäksi tarvitset teippiä ja koristelumateriaalit.
  • Kankaat, verhot tai pöytäliinat muuntautuvat teltaksi. Tukipuiksi tarvitset neljä keppiä tai keksi joku muu luova ratkaisu.

Tee näin:

  • Aloita leikkimökin rakennus ohjeiden mukaan, mutta anna rakennustaitojen ja oman pikku arkkitehdin vaikuttaa rauhassa lopputulokeen.
  • Leikkaa pahvilaatikkoon sopivia ikkunoita ja muotoja. Teippaa osia yhteen ja koristele.
  • Pingota kangas tukipuiden varaan vaikka niittaamalla tai ompele teltta muotoonsa ja tee tukipuille kolot.
  • Selkeä ohje leikkimökin rakentamiseen löytyy ainakin Puuinfo ja Rakentaja nettisivuilta. Ja tietenkin ohjeita pitää vain soveltaa, jos talosta tuleekin puumaja, laiva tai paloauto. 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä