Kirpparien ystävän ABC

1. Ole ajoissa paikalla! Kirpputoreilla käy kova kilpailu kaikkein parhaimmista tavaroista ja onkin vain oman edun mukaista saapua paikalle heti kuin mahdollista. Kuten vanha sanonta kertoo: aikainen lintu madon nappaa.

2. Ota mukaan käteistä! Kirppikselle lähtiessä voit hyvillä mielin jättää pankkikortin kotiin, ja täyttää sen sijaan kukkarosi kolikoilla. Myyjillä ei ole aina vaihtorahaa, joten onkin kohteliasta pyrkiä maksamaan omat löytönsä tasarahalla.

3. Muista ottaa mukaan tarpeeksi kasseja! Mikäli satut tekemään paljon löytöjä, ei ole miellyttävää kanniskella niitä koko kirppisreissun ajan käsissään. Kannattaakin siis varautua muutamalla ylimääräisellä kangaskassilla.

4. Tingi! Suurin osa myyjistä on valmiita tekemään kompromisseja myymiensä tavaroiden hinnoista, ja tinkimällä saatat saada laskettua unelmiesi kesämekon hintaa jopa euroilla. Tinkimisen kanssa tulee kuitenkin muistaa hyvät tavat, ja mikäli myyjä sanoo ei se todennäköisesti myös tarkoittaa sitä.

5. Ole kohtelias! Koska perinteisiä kirpputoreja ei järjestetä päivittäin, ovat ne yleensä todella täynnä. Onkin hyvä muistaa vanhat kunnon käytöstavat ihmisjoukon läpi suunnistaessaan. Ei ole kovinkaan miellyttävää saada jatkuvasti jonkun kyynärpää kovalla huitaisulla päin kylkeään tai menettää juuri pöydästä nappaamansa löytö jonkun repiessä se sormistasi.

kommentit

On todella jännittävää ja osin järkyttävääkin, millaisia määriä tavaraa ja roipetta maailmassa valmistetaan, myydään ja ostetaan. On hienoa, ettei ihminen heti kyllästyttyään heitä niitä kaatopaikalle, koska melkein aina esineiden ja vaatteiden käyttöikää on runsaasti jäljellä. Suurimmaksi osaksi esim. vaateteollisuudessa työtä tekevät pienipalkkaiset naiset. Haluan osoittaa arvostukseni teidän työtään kohtaan, sillä olen koko ikäni ostanut osan vaatetuksestani ja suurimman osan kotini huonekaluista ja astioista kirppiksilta sekä erilaisista huutokaupoista. Näin olen mielestäni onnistunut hankkimann mieleiseni (melkein) kodin murto-osalla siitä, mitä muutoin olisin joutunut pulittamaan. Huonekalut ovat yleensä puuta, joita voi hioa tai maalata, vaatteet pestä ja tuunata. Eipä ole koti stereotyyppisesti sisustutettu ja oletan etten vaatetuksenikaan puolesta herätä isompaa huomiota. Ainoastaan kodin elektroniikka vaikuttaa olevan ajastettu niin lyhytikäiseksi, ettei niitä kannata ostaa, varsinkin kun ilman niitä pärjää vallan mainiosti.

>Köyhämuttakunniallinen Ke, 2013-11-20 08:33

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä