Auttavatko netti ja mittarit kuntoliikkumaan?
Netti yhdistyy kuntoliikuntaan yksinkertaisesti esimerkiksi seuraamalla omia, eri laitteilla mitattuja treenituloksia tietokoneelta tai jakamalla treenituloksia ja tietoa harjoituksen kulusta Facebookissa tai muissa nettiyhteisössä.
Digitaalisen markkinoinnin päällikkö Janne Kallio Suunnosta ja toiminnanjohtaja Jorma Savola Kuntoliikuntaliitosta pohtivat Aamu-tv:ssä, kuinka myös passiivisimmat suomalaiset liikkujat saataisiin mukaan kuntoliikkumaan. Auttavatko tässä netti ja mittarit - vai koukuttavatko ne vain jo ennestäänkin paljon liikkuvat?
Varsinkin keski-ikäiset, kolmen-neljänkympin kieppeillä olevat miehet ja naiset ovat ottaneet tarkan, kehossa tapahtuviin muutoksiin perustuvan kuntoilun seuraamisen sekä tietojen nettijakamisen omakseen.
Oletko sinä koukussa kuntoa mittaaviin laitteisiin tai treenitulosten nettijakamiseen - vai riittikö kenties kertakokeilu? Jaa kokemuksesi kommenttiosassa.
kommentit
Minä en ainakaan saa itseäni enää lenkille ilman puhelimessani olevaa ohjelmaa, joka seuraa juoksuani: piirtää siitä kartan, mittaa matkan, nopeuden ja korkeuserot, ja jakaa tiedot halutessani Facebookiin kavereilleni. Samalla laitteella kuuntelen musiikkia, joten ihan itsekin ihmettelen, miksen käy useammin lenkillä!
Bittimuodossa tai ei, liikuntapäiväkirja motivoi liikkumaan. Alkumotivaatio tosin tuli lääkärin puhuttelusta; koko tarina blogissa http://viestitin.blogspot.com/2011/02/sohvaperunasta-selkavaivojen.html
Lenkkeilleissä käytän puhelimessa olevaa ohjelmaa mittaamaan kuljettua matkaa ja aikaa, tiedot kirjaan sitten ylös netin Heiaheia-sivustolle, jonne loggaan myös muut liikunnat (esim. salilla käynnistä kesto ja mitä on tehty.) Heiaheiaa olen käyttänyt aktiivisesti liittymisestäni lähtien (kevät 2010). Olen kokeillut myös liikunnasta bloggaamista, mutta se ei oikein iskenyt.
Sykemittarista en syty, mutta on kiva että omasta liikunta-aktiivisuudesta jää joku jälki näkyviin. Tunnen tyytyväisyyttä kun Heiaheiasta näen, että viikon liikuntatavoite on tullut täyteen. Toisaalta käytän myös perinteisiä menetelmiä eli kynää ja vihkoa salilla kirjaamaan ylös tehdyt treenit, mutta toisin kuin Heiaheian käyttämisessä, on treenien ylöskirjaamisen tavoitteena enemmänkin kehityksen seuraaminen kuin aktiivisuuden seuraaminen.
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.