Rakkaudesta suomalaiseen naiseen

Rakkaus suomalaiseen naiseen. Helsinki 1960-luvulla. Kuva: Kalle Kultala

Suomalainen nainen saattaa hyvinkin vilkkaasti vaihtaa varustuksensa Eevan asuun ja lähteä hikoilemaan juuri tapaamansa miehen kanssa. Saunaan. Mitä muuta ainutlaatuista on suomalaisessa naisessa? Entä mikä täällä Pohjolassa naisten kanssa mättää?


Suomi-neidon piirteet

Kyselen asiaa eri-ikäisiltä, 24 – 40-vuotiailta miehiltä, joista jokainen on löytänyt Suomesta rakkauden ainakin kerran. Moni pitää suomalaisnaisten piirteiden yleistämistä mahdottomana, mutta pienen pohtimisen jälkeen yhteisiä tekijöitä alkaa löytyä. Suomalaiset naiset ovat omatoimisia, kauniita, itsepäisiä, fiksuja, aitoja ja rehtejä. Ja aivan ehdottomasti jostain syystä kaikilla on heikko itsetunto.

Mies, 39, kotimaa Espanja:
– Suomalaiset naiset eivät ole niin kovin olevinaan koko ajan. Kauniitkin tytöt ovat normaaleja, he hymyilevät ja vastaavat, kun heille puhutaan. Se tekee heidät paljon viehättävämmiksi kuin espanjalaiset.

Mies, 25, kotimaa Romania:
– Kaiken kaikkiaan suomalaiset naiset ovat vähemmän teennäisiä kuin romanialaiset. Epävarmuus on toinen piirre, joka on aivan selvästi suomalaisille ominainen.

Juuri rehellisyys ja aitous ovat miesten mielestä suomalaisten valtteja. Vaikka keskustelun aloittaminen ei ole aina yhtä helppoa kuin muualla, keskustelusta muotoutuu usein peruskliseiden vaihtamista syvempi ja kiinnostavampi.


Käykö Suomessa flaksi?

Toinen asia, mistä kaikki miehet ovat samaa mieltä, on se, että Suomessa ulkomaalainen mies löytää helposti seuraa. Jos mies on oikeasta maasta kotoisin! Eurooppalaisia suositaan, briteillä ja jenkeillä on Suomessa suorastaan kissanpäivät – he ovat tarpeeksi eksoottisia, mutta eivät liian outoja.

Myös Espanja on kotimaana maineeltaan niin vetävä, että yksi kertoo useiden marokkolaisten ja algerialaisten valehtelevan synnyinmaansa paremman vastaanoton toivossa.

Aloituksenteko on helppoa. Miesten mukaan riittää, kun vain puhuu naiselle.

Mies, 34, kotimaa Yhdysvallat:
– Suomalaiset ovat niin patologisen ujoja, että kaikista helpoin tapa päästä treffeille on vain mennä juttelemaan. Selvänä! Se herättää suomalaisissa naisissa hämmästystä. Ja vielä enemmän, jos aloitteen tekee jossain muualla kuin baarissa. Iskurepliikiksi kelpaa yleensä alkuun ihan perinteinen ”Hi! Do you speak English?”. Jos nainen vaikuttaa kovin jännittyneeltä, saatan kiusoitella vähän tai leikkiä suomen kielellä kehuen esimerkiksi naisen lannekorua sanomalla ”kiva turvavyö”.

Mies, 24, kotimaa Hollanti:
Suomalaiset miehet ovat aika konservatiivisia tanssimisen suhteen, joten hyvät liikkeet ja hauskanpito tanssilattialla huomataan aina. Etenkin jos et ole kaatokännissä. Yleisesti ottaen itsevarmuus, rehellisyys ja pieni huomaavaisuus ovat avainsanoja suomalaisia tyttöjä lähestyessä.

Mies, 39, kotimaa Espanja:
– Miehet ovat Suomessa kylmiä! Suomalaisnaiset ovat niin kauniita, että heitä kohdeltaisiin kuin prinsessoja Espanjassa, mutta ei täällä. Tekee välillä ihan pahaa katsoa, kuinka miehet kohtelevat tyttöystäviään. Sen takia varmasti ulkomaalaiset miehet löytävät helposti Suomessa seuraa, kun naiset saavat kerrankin tuntea itsensä kauniiksi ja arvostetuiksi miehensä silmissä.

Jokainen haastattelemistani miehistä myös kertoo tietävänsä, miksi osa ulkomaalaisista miehistä juo baarissa vain Coca-Colaa ja ryhmittyy hyvissä ajoin puolen yön jälkeen tiskin viereen odottamaan valomerkkiä. Jos korttinsa pelaa oikein, baarista ei tarvitse koskaan lähteä kotiin ilman kaunista - mutta kännistä - kakskymppistä. Osa miehistä piti toimintaa iljettävänä, mutta totesi toisaalta, ettei tilanteesta voi syyttää pelkästään miehiä.

Ulkomaalaisten mielestä epävarmuus ja itsetunnon puute selittävät naisten vinoutunutta alkoholin suurkulutusta viikonloppuisin.


Hei, kyllä mä pärjään itsekin!

Haastattelemilleni miehille selvästi isoin kiinnostuksentappaja on suomalaisnaisten itsepäinen tapa pitää kiinni omista asioistaan. Suomalaisnaiset kieltäytyvät kuuntelemasta järkipuhetta tai ottamasta apua vastaan.

Mies, 24, kotimaa Hollanti:
– Todella yleinen ärsyttävä piirre suomalaisnaisissa on heidän itsepäisyytensä! Kun he ovat vakuuttuneita jostain, voit tehdä mitä vain, mutta pää ei siitä käänny. Ei, vaikka he olisivat väärässä.

Mies, 34, kotimaa Yhdysvallat:
– Suomalaisnaisten Mä kyllä osaan tehdä kaiken itse -asenne ärsyttää välillä ihan tosissaan. Kaikesta pitää muka selviytyä ilman apua eikä mitään heikkoutta saa missään nimessä osoittaa. Naapurilta lainaaminen on täysin pois laskuista, vaikka kauppa olisi kilometrien päässä. Ja lähes jokainen tyttö, jota olen deittaillut, on myös kieltäytynyt ottamasta lääkettä ennen kuin on todella kuoleman kielissä. Minusta se on vain tyhmää...


Kolmen vai neljän kympin kriisi?

Kolmekymmentä on usealle naiselle maaginen luku. Silloin aletaan miettiä elämän saavutuksia toden teolla, pohtia tulevaisuutta, parisuhdetta ja lapsien tekemistä.

Espanjalainen Rico, 38, kertoo käyvänsä Suomessa kerran kuukaudessa oluella muiden maahan muuttaneiden miesten kanssa. Joukossa on espanjalaisia, latinoita, algerialaisia, marokkolaisia ja muutama nigerialainen. Ja mistäpä muusta miehet puhuisivat kuin naisistaan, niistä elämän suurista rakkauksista, joita he ovat seuranneet kylmään Pohjolaan.

Meillä kaikilla on sama tausta ja me kaikki tiedämme, mitä naisille kolmenkympin jälkeen Suomessa tapahtuu. Sitä ennen he nauravat, rakastavat ja innostuvat asioista. Yhtäkkiä he leikkaavat polkkatukan, laittavat silmälasit nenälle ja alkavat kiireellä hankkia sopivaa työtä, sopivaa miestä ja sopivasti lapsia. He haluavat muiden hyväksymän elämän. Nauru kuolee, ja seksi loppuu suhteesta. Eikä elämässä yhtäkkiä ole mitään muuta kuin arki.

Tätä ei pidä käsittää väärin: Rico rakastaa Suomea yhtä paljon kuin suomalaista tyttöystäväänsä, mutta hänen mielestään yhteiskunta ja "jokin ihmeellinen ryhmä nimeltä kaikki” asettavat epärealistisia vaatimuksia naisille.

Rico myös tuntee monta pariskuntaa, jotka ovat eläneet onnellisina ulkomailla, mutta Suomeen muuton jälkeen parisuhde on hajonnut parissa vuodessa. Usein kaava toistaa itseään: ensin nainen masentuu ja sitten hän pistää suhteen poikki.

Ulkomaalaisten naisten ja miesten liitot ovat kestäneet Ricon ystäväpiirissä paremmin.

– Suomalaiset ovat erilaisia silloin, kun he elävät ulkomailla. Suomessa ulkoisia paineita vastaan pitää todella taistella eikä ulkomaalaista miestä katsota täällä välttämättä ollenkaan hyvällä.

Suomalaisnaiset ovat Ricon mielestä helposti myös surumielisyyteen, melankoliaan ja masennukseen taipuvaisia.

– Se on hassua, sillä suomalaiset naiset ovat muuten niin järkeviä ja käytännöllisiä kaikkien asioiden kanssa. Ehkä he vain pohtivat liikaa muiden mielipiteitä. Tekisi välillä mieli sanoa, että relatkaa vähän! Se on teidän elämänne ja te päätätte mitä te sillä haluatte tehdä.

Rico jätti työnsä ja kotimaansa seuratakseen rakastaan Suomeen. Miehen suurin toive on perustaa perhe, ostaa asunto ja löytää hanttihommien sijaan koulutusta vastaava työ, jolla hän voi elättää perheensä tuplasti kotimaata kalliimmassa Suomessa.

Rakkaudesta suomalaiseen naiseen. Kuva: Kalle Kultala, 1960-luku

kommentit

Kylläpäs nyt Ylellä on nyt maahanmuttajamiesten hehkuttaminen ollut tapetilla pitkään.

>El Reino Pe, 2012-01-13 12:11

Suomesta on tullut "vahvojen naisten" feministinen helvetti. Suomalainen mies, joka on maailmalla arvostetuin ja sietokykyisin rauhanturvaaja, kelpaa näille "kaikkitietäville" feministeille vain lompakoksi ja tykinruoaksi.

Tulee kovasti ikävä niitä sodanjälkeisiä aikoja, kun isät ja äidit vanhempineen rakensivat Suomesta yhdessä toisiaan tukien maailman parhaan maan.

Nykyisin jokainen nainen tuntuu ottaneen elämäntehtäväkseen tuhota keinoja kaihtamatta tämä hyvä, mitä heille ja meille yhdessä on yli sadan vuoden yhteistyön tuloksena annettu.

Presidenttiehdokkaitten vaalitentissä puhuttiin juuri suomalaisesta rasismista. Erityisesti "epätasa-arvovaltuutettu" Eva Biaudet ja vasemmistovihreät väittivät rasismin voimistuneen vastoin virallisia tilastotietoja maassamme. He käsittivät rasismilla syrjivää suhtautumista ulkomaalaisiin "eri rotuisiin".

Kyllä! Rasismi on lisääntynyt, mutta sen uhrit ovat valkoisia suomalaisia miehiä.

Olenko siis vääränvärinen omassa kotimaassani, kun mustaihoinen menee lakien vastaisesti joka paikassa edelleni. Näin on käynyt asuntojonoissa, sosiaalitoimistossa, terveyskeskuksessa sekä verotuksessa, missä minut ajettiin vararikkoon tusinan lainvastaisen vasemmistofeministien tekemän veropäätöksen tuloksena, kun samalla naapurin pizzayrittäjä ei ole kenenkään puuttumatta maksanut koskaan mitään veroja.
Se on sitä suomalaista "epätasa-arvo"-Evojen tasa-arvoa.

Suomen suurimmat rasistit ovat suomalaiset naiset ja vasemmisto.
Olen alunperin eteläisen maahanmuuttajan perillinen. Jos esiinnyn ulkomaalaisena, saan aina naisseuraa, mutta jos esiinnyn suomalaisena, saan olla varuillani, etten saa suomalaisnaisen nyrkistä! Miehet eivät ole koskaan syrjineet minua.
Se siitä - rasismi on siis täyttä totta ja lisääntyy päivittäin, mutta päinvastaisena, mitä vasemmiston, vihreitten ja naisten yhteisöt väittävät!

Tämäkin tietysti sensuroidaan, koska totuus on totalitäärisessä feministidiktatuurissamme kielletty!

>Maanpakolainen Pe, 2012-01-13 15:22

Hyvä , mielenkiintoinen juttu ! On mukavaa lukea muista kulttuureista tulleista ihmisistä ja miten he kokevat asiat ja lukea ja katsoa ohjelmia , joissa on muista kulttuureista . Onneksi suomessa on jo paljon ulkomaalais taustaisia ihmisiä , jotka tuovat tänne enemmän iloa ja elämää. Älä ole katkera ja kateellinen Reino . Sitä rakastuu ihmiseen , ei ihonväriin , uskontoon ja kulttuuriin . On rikkautta , kun on erilaisia kultuureja . Ja kaikki suomalaisetkaan ei ole samanlaisia , eivät naisetkaan . Niinkuin ei ole ulkomaalais taustaiset miehetkään ja naisetkaan .

>suomineito Pe, 2012-01-13 18:02

Maanpakolaiselle:

Jos mies ei löydä itselleen naista, niin kannattaisi vilkuilla peiliin jo kotona eikä vasta kapakan vessassa valomerkin aikoin. Huomattavasti enemmän, kuin niitä "arvostettuja rauhanturvaajia", on Suomessa nykyisin lähiöräkälät päivästä toiseen kansoittavia kaljaveikkoja.

Mitä siihen sadan vuoden rakentavaan yhteistyöhön tulee, siihen mahtuu niinkin rakentava yhteistyömuoto kuin sisällissota, jossa kuoli noin 37 000 suomalaista.

Maan oikeistolaisista noin puolet on naisia. Pidät siis heitäkin vasemmistolaisina? Tuohan pistääkin poliittiset valtasuhteet uusiksi. Miten mielenkiintoista!

Ehkä sinun jatkossakin naisia saadaksesi kannattaa esiintyä ulkomaalaisena, kuten kerroit tehneesi, mutta mistä sitten tiedät, ettei se naapurin pizzamieskin ole ulkomaalaiseksi tekeytyvä suomalainen, jonka juuret ovat etelässä, kuten omasi?

>Itse en jäänyt ilman La, 2012-01-14 18:01

Maanpakolaiselle:

Jos mies ei löydä itselleen naista, niin kannattaisi vilkuilla peiliin jo kotona eikä vasta kapakan vessassa valomerkin aikoin. Huomattavasti enemmän, kuin niitä "arvostettuja rauhanturvaajia", on Suomessa nykyisin lähiöräkälät päivästä toiseen kansoittavia kaljaveikkoja.

Mitä siihen sadan vuoden rakentavaan yhteistyöhön tulee, siihen mahtuu niinkin rakentava yhteistyömuoto kuin sisällissota, jossa kuoli noin 37 000 suomalaista.

Maan oikeistolaisista noin puolet on naisia. Pidät siis heitäkin vasemmistolaisina? Tuohan pistääkin poliittiset valtasuhteet uusiksi. Miten mielenkiintoista!

Ehkä sinun jatkossakin naisia saadaksesi kannattaa esiintyä ulkomaalaisena, kuten kerroit tehneesi, mutta mistä sitten tiedät, ettei se naapurin pizzamieskin ole ulkomaalaiseksi tekeytyvä suomalainen, jonka juuret ovat etelässä, kuten omasi?

>Itse en jäänyt ilman La, 2012-01-14 18:07

Miksi tämä on tehty vain näin päin? Täysin käsittämätöntä. Suomalaisen miehen ja ulkomaisen naisen avioliittoja on kuitenkin määrällisesti enemmän kuin suomalaisen naisen ja ulkomaisen miehen avioliittoja! Suomalaisen miehen ja ulkomaisen naisen liitot myös kestävät paremmin.

Jutun tekijä voisi selittää miksi tässä jutussa ei ole haastateltu ulkomaisia naisia.

>Tasapuolisuutta kiitos Pe, 2012-01-13 14:57

Lienisikö syynä se, että jutun otsikko on Rakkaudesta suomalaiseen naiseen?

Mutta olisihan se tietenkin kiintoisaa kuulla se toinenkin puoli, josko kirjoittaja voisi kirjoittaa seuraavan artikkelin tästä aiheesta.

>ani Pe, 2012-01-13 16:51

Olet oikeassa siinä, että Tässä jutussa ei ole haastateltu ulkomaalaisia naisia suomalaismiehistä, mutta hieman kun selaat niin sekin löytyy

>Luin tämän vasta vastakkaisen jälkeen... Ti, 2012-02-28 19:01

Paljon kritiikkia kommenteissa, joissa osassa on ihan peraakin.. Taytyy silti sanoa, etta todella osuvia huomioita! Itse nuorena suomalaismiehena nyokyttelin koko tekstin lavitse :)

>fennoman Pe, 2012-01-13 16:18

Tulin jotenkin surulliseksi tuosta kommentista, ettei heikkoutta saa näyttää ja itse pitää pärjätä. Se on niin totta! Ainakin itse sotaorvon tyttärenä olen - etenkin isäni taholta kasvatettu - että naisen pitää pärjätä, vaikka tapahtuisi mitä. Koko ajan ollaan tavallaan siinä tilanteessa, että mitataan kuinka pärjäisit äärimmäisessä hädässä ja poikkeustilanteissa. Avun pyytäminen on heikkoutta, ja (muka) kertoo siitä, ettet selviä ja peli on osaltasi menetetty. Hankala yrittää selittää mitä tarkoitan...

Ymmärrän, että liiallinen itsenäisyys näyttäytyy jo itseriittoisuutena, mutta kyllä siinä on se surullinen puolensakin ärsyttävyytensä lisäksi.

>Anna Pe, 2012-01-13 16:43

Kyllä feministi diktatuuri jyllää se on tosi jos mikä. Se näkyy mm. suurina avioero tilastoina, koska yhteiskunnan sosiaalimammat ovat päättäneet, ettei isät ole kelvollisia lapsiaan hoitamaan, muuten kuin ääritapuksissa. Muuten se on aina äiti joka lapsen kanssa saa kaikki yhteiskunnan tuet kaikissa muodoissaan ja kaupan päälle isää vielä kyykytetään elatusvelvollisuudella, kun äiti päättää tiukkapipoisuuttaan heittää miehen pellolle kun ei kykene tekemään päätöksiä muuten kuin tunteen perusteella. Kylmiä ovat Suomalaiset naiset ja jos mikä on tosi niin seksi kuolee heti kun lapsi on talossa. Tylsä arki täyttää kodin ja pikkumaiset riidat ja jääräpäisyys.

>Suomalainen nainen Pe, 2012-01-13 17:15

En ole kova Feministi, enkä ole sitä mieltä,että nainen osaa ja pitää pomottaa,mutta silloin kun asuin suomessa, suomalainen mies oli selkärangaton juoppo, haiseva ja joka paikkaan virtsaava, ole siinä sitten lepsu ja lempeä!
Onhan toki totta, että meitä mahtuu niin moneen junaan ja jokaisella on ongelmansa. Suomalaiset miehet on niin mukavia, kun heistä saa sanan suusta,mutta sitten heihin on iskenyt jo paniikki ja haetaan sitä olutta. Suomalainen naisesta on kehittynyt juuri miestenkäyteksen takia erittäin vahvoja ja osaavia, fiksuja. Minun mielestäni ( ihan oma mielipiteeni ) tämä on suomalaimiehen oma vika.
Miksi sitten nainen hakee ulkomailta miehen, ehkä juuri siksi , että saa tasoistaan vastaavaa jääräpäisyyttä, tulisuutta ja kuitenkin sitten osataan olla helliä ja ihania. Olisiko tässä selityksessä mitään järkeä??

>Milla Maria La, 2012-01-14 11:29

Juttu on kyllä niin, että yleensä suhteessa on kaksi ihmistä. Kaikki eivät tietenkään tajua, että kyseessä on yhteinen yritys, josta molempien onni on kiinni, mutta mollaaminen ei vie mihinkään.

>Lisa La, 2012-01-14 14:33

Minua ei tosiaan kiinnosta mikään lesbohenkisissä, surkeilla henkisillä ja fyysisillä ominaisuuksilla varustetuissa suomalaisnaisissa, jotka eivät halua miellyttää miestä. Jo luomisjärjestyksessä säädettiin, että naisen ainoa tehtävä on olla nainen! Erityisesti kuvottaa nähdä suomalaisnainen johtajana, joka ei kykene ymmärtämään, mitä pitäisi tehdä miehelle kuuluvassa tehtävässä. Mikä tämäkin on maailma...

>mies on mies, naisen pitäisi olla nainen Pe, 2012-01-13 20:02

Eli naisen siis pitää miellyttää miestä aina, missä ja milloin tahansa, eikä hänellä saa olla oaa mielipidettä (koska siitä voisi tulla riita, ja sehän ei miellyttäisi miestä)? Ja mitä tarkoitat "surkeilla henkisillä ja fyysisillä ominaisuuksilla"? Entä "lesbohenkisillä" (onko lesbous jotenkin tuomittavaa?)? Jos naisen ainoa tehtävä on olla nainen, eikö miehen tehtävä sitten ole olla mies? Millä tavalla jokin tehtävä kuuluu vain miehelle ja jokin vain naiselle? Millainen sitten on nainen, joka ei ole nainen? Sellainenko, joka tekee "miesten tehtäviä"?

>oletpa sinä melkoinen rasisti... Ti, 2012-02-28 19:12

Olen suomalainen nainen 39v. ja tunnistan itseni aivan täydellisesti noista ulkomaalaisten miesten kommenteista.

En pysty syömään mitään lääkkeitä, ennen kuin olen maannut suurin piirtein lattialla kolme vuorokautta, kykenemättä nousemaan ylös. Ja tämä on tapahtunut pari kolme kertaa ihan kirjaimellisesti. Tai siis lähinnä lähtemään lääkäriin, jossa ollaankin oltu ihan kauhuissaan sairauden tilasta.

Olin tuonne päälle kolkyt ja risat aivan hemmetin energinen ja pirteä ja itseäni laittava ja ties mitä, mutta sitten se vain lopahti, kun tuntui, että siitä hyötyivät kaikki muut paitsi minä itse.

Ja että muka "minä en tarvitse apua". No juu en näköjään tarvitse. Juuri on viimeinen rivi menossa laminaattilattian laitossa, kun en saanut ketään sitä tekemään, joulun alla, edes rahalla, joten aloin laittamaan sitä itse, ja huomasin, että onnistuuhan se ihan hyvin. Myöskin olen tehnyt itse polttopuut monena vuotena moottorisahalla, yksin.

Ja mitäs tuossa vielä oli, tuo "helppo nakki" baarissa. No miten sen nyt ottaa. Nuorena jos oli sinkkuaikoja, niin kyllähän se nyt oli mielenkiintoista seikkailla. Ja hauskaa oli. Itse koen sen vain hyvänä asiana, ettei täällä Suomessa naisia "hirtetä" epäsiveellisestä käytöksestä. Niissä maissa joissa se on tosiasia, niin eipä kyllä kateeksi käy naisia, tyttöjä, eikä kyllä edes miehiä. Sairasta minun mielestä.

Näin se vain menee, että jos lykätään vastuuta, niin silloin on myös oltava oikeuksia. Itselläni ei ole koko elämäni aikana ollut sellaisia vanhempia, sisaruksia tai muita ihmisiä, jotka olisivat ehdoin tahdoin auttaneet oikein missään, ainakaan ilman jonkinlaista korvausta, joten jos kerran olen aina ollut täydellisesti itsestäni vastuusta, niin sen myötä on pakko olla myös niitä oikeuksia. Ja tämä ei ole ollut oma valintani.

Ehkä eniten harmittaa tässä iässä se, että en ymmärtänyt, kuinka paljon minulla olisi ollut jo hyvin nuorena oikeuksia, juuri siitä syystä, että olin täysin oman onneni seppä.

>näin on La, 2012-01-14 04:46

Hyvät El reino, Maanpakolainen, Suomalainen nainen sekä mies on mies, naisen pitäisi olla nainen, voisitteko viedä vihapuheenne jonnekin muualle.

Se, että Yleisradio toteuttaa lainmukaista tehtäväänsä, ei tarkoita sitä, että jokaisen tulisi levittää omaa, asiaan kuulumatonta ilosanomaansa kommentointimahdollisuuden myötä. Jokainen neropatti voi huomata sitten siellä kotona, että tämä on vain ja ainoastaan kommentti edellisiin viesteihin. Toiminta synnyttää vastareaktionsa.

Rasismilla tarkoitetaan etnisyyteen kohdistuvaa syrjintää, tasa-arvolla taas sukupuolten välistä yhdenvertaisuutta, suvaitsemattomuudella kykyä olla hyväksymättä erilaisuutta, yhdenvertaisuudella universaalia samanarvoisuutta.

Kirjoittakaa omilla nimillänne, ja olkaa siten edes osittain vastuussa kommenteistanne. Vai pelottaako? PÖÖ!

>Jarno Nuutinen La, 2012-01-14 09:03

ElReino oli aivan oikeassa.
Femakot hirteen :)
Mulla on ulkomainen tyttöystävä, nuori ja kaunis.

Pitäkää femakkonne :)

>ElFani La, 2012-01-14 14:18

"ElReino oli aivan oikeassa.
Femakot hirteen :)
Mulla on ulkomainen tyttöystävä, nuori ja kaunis.

Pitäkää femakkonne :)"

Kirjoittaja on yhtälailla sovinisti kuin feministit on feministejä :) Ihmisen vahvuudessa ei ole mitään huonoa ellei se loukkaa muita, oli se sitten nainen tai mies.

>sama asia La, 2012-01-14 14:59

Nimimerkki "sama asia", olet niin oikeassa. Enpä olisi itse noin hyvin osannut pukea sanoiksi :D

>:))) Ti, 2012-02-28 19:17

Toimitus voisi tasa-arvon hengessä vastavuoroisesti tehdä jutun siitä, mikä suomalaisissa miehissä on hyvää muunmaalaisten naisten mielestä. Kiinnostaisi itseäkin tietää, sillä jotenkin minulla on sellainen olo, etten ole niin epäkelpo kuin jutun ulkomaalaismiehet antavat ymmärtää. (Sitä paitsi en ymmärrä, miksi suomalaisia naisia kehuvassa jutussa pitää mollata suomalaisia miehiä.)

Ja tämä vastavuoroinen juttu voisi sekin voisi olla linkattuna YLE:n etusivulla ainakin pari arkipäivää.

>Katti Matikainen La, 2012-01-14 11:03

Oman kokemukseni (17 v keskieurooppalaista, 15 v suomalaista) mukaan suomalaiset miehet ovat ainakin keskieurooppalaisiin verrattuna rehellisiä, luotettavia, monitaitoisia, ahkeria, vaatimattomia, syvällisiä ja naisia kohtaan tasa-arvoisia.

Meillä käytetään tuota termiä tasa-arvo aika huolimattomasti tilanteessa kuin tilanteessa, koska olemme saaneet nauttia siitä jo kauan ja sen todellinen merkitys on kadonnut.

Monessa maassa naisten mielipiteille naureskellaan ja nainen ohitetaan päätöksenteossa heti kättelyssä. Miehet juttelevat tuttujen naisten kanssa vain shoppailusta ja lasten touhuista. Tyttölasten koulutusta ei haluttaisi maksaa. Miehet määräilevät perheen asioista kuin Suomessa joskus 150 vuotta sitten.

Arvostan suomalaisia miehiä kovasti, enkä enää haluaisi kumppaniksi ketään muuta. Nautin suomalaisesta miesystävästäni ja muista tutuista miehistä. Kukaan ei naureskele minulle eikä pidä tyhjäaivona. Minulle avataan ovet, kannetaan kassit ja autetaan takit päälle. - Muistan tietysti hymyillä ja kiittää.

Suomalaisten miesten ongelma on ehkä siinä, että he eivät enää saa kotoa mitään herrasmieskasvatusta kuten monessa muussa maassa, jolloin he eivät vielä nuorena käsitä hyvien tapojen, huomaavaisuuden ja selvän pään tärkeyttä. Sen opettaa vasta maailma. Hyvin monet nelikymppiset alkavat kuitenkin olla jo erinomaisessa kuosissa ja ohittavat kilpailussa kirkkaasti monet alunperin hyvin kasvatetut kilpakumppaninsa.

>Lisa La, 2012-01-14 14:27

suomalaiset naiset ovat ajaneet itsensä piippuun femistisyydellään. Miehet ovat jääneet alakynteen, eivätkä arvosta naisia enää ollenkaan. Kahvipöydän keskusteluissa sen kuuleen usein. On alkanut molemminpuolinen iänikuinen sota toista sukupuolta vastaan.

Muualla maailmalla naista myös arvostetaan, hän saa olla nainen ja mies mies.

>feminismisota La, 2012-01-14 11:47

Kyllä tuo tosi on pääasiassa suomalainen tyttö on kaunis,herkkä ja ehkä liian kokematon. Monasti tuollainen eteläeurooppalainen vähän kiharatukkainen pikisilmä saa hurmattua nää meitin tytöt,mutta hyvin monet ovat kokeneet että kun kihlat on saatu, myös kohtelu muuttuu etelämaalaiseksi, enää ei kohdella muuten kuin kämmensyrjällä lyöden,ja kohtelu piian asemassa, penikoita liuta 3-6 mitä siinä teet.kuskaat kouluun tarhaan yritä välillä käydä työssä kulttuuri on erilainen, Onko tyttö tähän valmistautunut kotioloissa. Viehätys muuttuu katkeruudeksi.
Olen läheltä seurannut monia tyttöjä ja huomannut että erittäin usein näin käy.

>"rane" La, 2012-01-14 13:31

Mielenkiintoinen ilmiö tuo, kun suomalainen mies alkaa puolustamaan suomalaisia naisia ULKOMAALAISTEN tekemää väkivaltaa vastaan. Missä on samanlainen naisten puolustaminen suomalaisten miesten tekemää väkivaltaa vastaan? Suomessa miesten tekemä väkivalta naisiaan kohtaan on länsimaalaisittain korkeaa. Vaarallisin paikka naiselle Suomessa on oma koti. Vankilassa jako ulkomaalaisten ja suomalaisten välillä menee kutakuinkin niin, että suomalaiset istuvat väkivaltarikoksista ja ulkomaalaiset materiaan kohdistuvista rikoksista. Juuri nytkin tapetilla olevat perhesurmat on esimerkki siitä, että väkivalta on liian hyväksyttyä, ainakin jos tekijänä on suomalainen (mies).

>minä vain... La, 2012-01-14 17:48

Mielenkiintoinen ilmiö tuo, kun suomalainen mies alkaa puolustamaan suomalaisia naisia ULKOMAALAISTEN tekemää väkivaltaa vastaan. Missä on samanlainen naisten puolustaminen suomalaisten miesten tekemää väkivaltaa vastaan? Suomessa miesten tekemä väkivalta naisiaan kohtaan on länsimaalaisittain korkeaa. Vaarallisin paikka naiselle Suomessa on oma koti. Vankilassa jako ulkomaalaisten ja suomalaisten välillä menee kutakuinkin niin, että suomalaiset istuvat väkivaltarikoksista ja ulkomaalaiset materiaan kohdistuvista rikoksista. Juuri nytkin tapetilla olevat perhesurmat on esimerkki siitä, että väkivalta on liian hyväksyttyä, ainakin jos tekijänä on suomalainen (mies).

>minä vain... La, 2012-01-14 17:51

Olen asunut useita vuosia Keski-Euroopassa ja todennut, että meissä arvostetaan luonnollisuutta, rehellisyyttä ja realismia. Jotkut arvostavat vaaleahkoa tukkaa.

Täällä Suomessa kun nyt katselen nuoria naisia, niin päällimmäisenä näkyy tukan värjääminen mustaksi tai muuten luonnottomaksi, mustat ja harmaat vaatteet, liiallinen meikkaaminen, julkisilla paikoilla kailottaminen ja tolkuton kiroilu. Jos kulkisin iltaisin ulkona, niin todennäköisesti lista jatkuisi vielä kännittelyllä, sellaiset ovat monien bussijutut.

Keski-iäiset naiset värjäävät hekin tukkansa luonnottoman tummaksi tai joillain kirkuvilla väreillä, ostavat pesukarhurillit, koska ne ovat muotia ja laittavat mustat leggingsit jalkaansa ihan riippumatta kilojen määrästä.

Ihmettelen kovasti, sillä mielestäni ainakin suurimmalle osalle naisia on ominaista halu olla kaunis.

>Lisa La, 2012-01-14 13:59

Tiedostan että miehet huomioivat minut, sekä suomalaiset miehet että eurooppalaiset, muun maalaiset. Tiedän että olen juuri mainittuja asioita, aito, rehti, myös sopivasti itsenäinen ja itsepäinenkin. Arvelen että se mikä minussa viehättää on että kohtaan miehen arvostaen häntä henkilönä ja miehenä. Hyvän itsetunnon omaavasta miehestä mehisyys on näkyvissä monin sanattomin tavoin. Nainen tekee miehestä miehen.
Omaa ääntään, omia mielipiteitään yksinomaan arvostava henkilö, nainen, mies, suomalainen, ulkomailta muuttanut ei vedä toista ihmistä puoleensa. Juopunut ihminen ei vedä puoleensa. Ehkä kliseitä, mutta tosiasioita. Alleviivaisin naisessa, miehessä hyvän terveen itsetunnon naisena, miehenä. Arvostan terveen itsetunnon omaavaa suomalaista miestä.

>PSS La, 2012-01-14 14:51

Yle-vero varmisti sen, että tällaisestakin feministipropaganda-artikkelista (kuten muustakin yle-roinasta) joutuu jokainen maksamaan. Miehille suunnatut ohjelmat ovat sen sijaan siirtyneet kaikki maksukanaville, koska Jugnerin tapaisia lapasia (yhdessä muiden feministien kanssa) on päättämässä varojen käytöstä.

>Masa La, 2012-01-14 15:20

Sinulla on oikeus mielipiteeseesi. Se on TASA-ARVON yksi idea. Feminismi on filosofia, joka syntyi edistämään sitä sukupuolten osalta.

Minulle ei ole niin väliksi saanko tuoda julki mielipiteeni tai toimia yhteiskunnassa. Olen valmis hylkäämään feminismin mukanaan tuoman muutoksen. Olen valmis tulemaan (testiajaksi) kaltaisesi kotirouvaksi. Oletko sinä valmis
-kantamaan totaalisen taloudellisen vastuun itsestäsi, vaimosta, lapsista sisältäen elinikäisen elatuksen avioeron jälkeen
-tekemään kaikki perhettä koskevat päätökset ja kantamaan vastuun huonoistakin päätöksistä
-rakentamaan talon/kustantamaan sen, pitämään sen asuttavassa kunnossa (lampun vaihtaminenkaan ei ole naisten töitä!)
jne jne.
Minä en ota kantaa sitten mihinkään, eli turha odottaa vastuun jakamista ja kumppanuutta ;).

>sanakirja Ke, 2012-01-25 15:19

lisää kommentti

linkit

Näin meillä Suomessa...

Stand-up koomikko Phil Schwarzmannilla on Suomeen viha-rakkaus -suhde. Siitä ja kymmenvuotisesta yhteiselämästä suomalaisen Anjan kanssa syntyi kirja nimeltä How to Marry a Finnish Girl (Gummerus). Kieli poskella kirjoitetussa kirjassa jenkki tarjoaa iskuohjeiden ohella hulvattoman vinkkelin suomalaiseen sielunmaisemaan.

P.S. Ja kyllä, Phil vei Anjansa vihille viime syksynä.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä