Askartele lapsesi kanssa - se on terapeuttista

Askartele lapsesi kanssa - se on terapeuttista. Kuva: stock.xchng

Olen askartelijatyyppiä. Askartelin nuorempana sukulaisille ja ystävilleni aina joulu- ja pääsiäiskortit. Kun tulin äidiksi, ajattelin, että nyt sitä vasta askarrellaankin. No eipä ole tullut askarreltua. Miksi? No siksi, että lapsen kanssa askartelu on astetta sottaisempaa puuhaa kuin itsekseen yksiössä leikkailu ja liimailu. Sen verran olen sotkua sietänyt, että olemme poikani kanssa askarrelleet joka vuosi äitienpäiväkortit mummoille siitä lähtien kun hän täytti puoli vuotta.

Aluksi askartelumme oli sitä, että painelimme sormivärein ja marjasosein maalatut käden- ja jalankuvat paperille. Tänä vuonna, pääsiäisenä, taiteilimme jo yhdessä virpomisvitsoja.

Askarteluohjaaja Mira Ekonen Askartelu Amaliasta kehottaa vanhempia tarttumaan rohkeasti lastensa kanssa saksiin ja liimaan, sukeltamaan askartelun terapeuttiseen maailmaan.
Jäljen ei tarvitse olla priimaa, vaan itse tehtäessä jälki saa olla myös sen näköistä.

Ekonen ei pidä siitä, että lasten tuotoksia ryhdytään korjaamaan. Jos esimerkiksi lapsen askartelemalla pääsiäistipulla on silmät vinossa, ne saavat olla vinossa. Lopputuloksen täytyy näyttää lapsen tekemältä.

Askartelun sottaisuuteen Ekonen vinkkaa hankkimaan ison suojamuovin, jonka voi levittää pöydälle ennen askartelua. Ja jos kyseessä on hyvin sottainen juttu, niin aina voi mennä kylpyhuoneeseen askartelemaan, jossa jälkien siistiminen käy kätevästi.

Jotta askarteluhetki olisi antoisa niin lapselle kuin aikuisellekin, kannattaa sille varata aikaa. Kun askarrellaan, niin keskitytään siihen ja mennään lapsen ehdoin.

Perheen ajassa Mira Ekonen tarjoili vinkkejä lasten kanssa askarteluun. Kati Keinonen kävi tapaamassa askarteluohjaajaa Helsingin lapsimessuilla.

 

Askartelussa kehittyy keskittyminen

Askartelusta on hyötyä lapsen kädentaitojen kehittymiselle ja opitut taidot auttavat myöhemmin esimerkiksi koulussa.

Kuuntele juttu - Helsingin terveyskeskuksen terveydenhoitaja Anni Mäkinen toimittaja Salla Vuolteenahon haastattelussa.

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä