Paahteinen parveke

Mitä kasveja suosittelisitte paahteiselle lasitetulle parvekkeelle?

Paahteiselle parvekkeelle sopivat vaikkapa kuivan paikan perennat, kuten mehitähdet ja maksaruohot. Myös kuvissa oloissa viihtyviä koristeheiniä voi kasvattaa parvekkeella. Monivuotiset kasvit pidetään parvekkeella kesän ajan ja istutetaan syksyllä puutarhaan. Varmasti niille löytyy ottajia, vaikkei omaa pihaa olisikaan! Toinen vaihtoehto on koettaa säilyttää ruukku talven yli viileässä. Isoissa ruukuissa kasvit saattavat talvehtia jopa suojaamattomina parvekkeella.

Kesäkukista erityisesti pelargonit kestävät mainiosti paahdetta ja kuivuutta. Jo pelkillä erilaisilla pelargoneilla saa upean kukkaloiston parvekkeelle. Myös muita lajeja, kuten petunioita, krasseja ja samettikukkia kannattaa koettaa. Monet lajit viihtyvät hyvin, kunhan vain jaksaa kastella riittävästi. Tarvittaessa parveketta on syytä tuulettaa ja varjostaa. Isot ruukut, joissa on paljon multaa, helpottavat hoitotöitä; pienissä ruukuissa kasvit kuivuvat hetkessä piloille.

Kasvien lisäksi parveketta voi somistaa kivillä ja värillisillä katteilla, jotka ruukkujen pinnalle ripoteltuina vähentävät myös kastelutarvetta. Jo yksi harkiten valittu ruukku voi kaunistaa parvekkeen.


Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä