Inkiväärin kasvatus

Onnistuuko inkiväärin kasvattaminen Suomen kesässä?

Inkivääri (Zingiber officinale) on monivuotinen maustekasvi, josta syödään juurakkoa. Lisätietoa inkiväärin sekä muiden mausteyrttien ja kasvisten käytöstä www.finfood.fi.

Helsingin Gardenian vastaava puutarhuri Katja Uski kasvattaa inkiväärin taimet vihannestiskiltä ostamistaan mukuloista tai omasta sadosta kevättalvella. Joskus mukulat lähtevät joutuisasti kasvuun; toisinaan versontaa saa odottaa pidempään.

Mullaksi käy tavallinen kukkamulta, mutta siihen on hyvä sekoittaa hieman turvetta. Kesällä taimet runsaasti lämpöä, vettä ja ravinteita. Kasvi on osoittautunut oikeaksi juopoksi! Huonekasvina sitä vaivaavat punkit.

Katjan taimet varttuvat satoon kasvihuoneessa, mutta lämpimänä kesänä hän aikoo kokeilla inkiväärin kasvatusta myös ulkona.

Käy katsomassa inkivääriä ja muita eksoottisia kasveja vihreässä viidakossa Gardeniassa Helsingin Viikissä, lisätiedot aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista www.gardenia-helsinki.fi.

Takaisin

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä