Elämänlanka

Miten pääsisin eroon elämänlangasta?

Kaunis elämänlanka eli karhunköynnös (Calystegia sepium) on melkoinen riesa puutarhassa, jos se pääsee vapaasti leviämään. Se kietoutuu nopeasti pensaisiin ja peittää muun kasvillisuuden alleen, kukkien samalla hurmaavasti. Köynnöstä voi toki istuttaa puutarhaan, jos vain saa estettyä sen villiintymisen. Seinän vierellä on hyvä paikka, jos nurmikko leikataan tarkoin ympäriltä, ja erinomaisesti se pysyy myös ruukussa.

Leviämään päässyttä karhunköynnöstä kannattaa repiä pois keväästä alkaen mahdollisimman tarkoin. Jos urakka tuntuu toivottomalta, torjunta-aineista glyfosaatti-valmistetta voi sivellä sen lehdille. Aine kulkeutuu juuristoon ja tappaa kasvin. Tutustu tarkoin torjunta-aineen käyttöohjeeseen ja sivele huolella, sillä ainetta ei saa päästä muiden kasvien lehdille. (SN)

 


Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

 

 

kommentit

Kiitos tästä artikkelista, meidän pihalla tuo elämänlanka on todellakin riesa, johtuen edellisen omistajan laiskuudesta hoitaa pihaa. Vaikkakin kauniisti kukkii niin tuhoaa alleen kyllä kaiken mihin pääsee käsiksi.

>aloitteleva puutarhuri Ma, 2011-07-18 06:25

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä