Kärhö parvekkeelle

Voiko kärhöjä kasvattaa myös ruukuissa parvekkeella?

Monet kärhöt (Clematis spp.) viihtyvät myös ruukuissa. Kokeile esimerkiksi alppikärhöä (Clematis alpina) tai kiinankärhöä (Clematis tangutica), jotka ovat hyvin talvenkestäviä ja muutenkin helppoja kasvattaa. Puutarhamyymälöissä on tarjolla myös muita vaihtoehtoja.

Istuta taimet melko suuriin korkeahkoihin ruukkuihin (yhden taimen ruukun tilavuus vähintään 10 litraa), ja pidä ruukku varjossa parvekkeen lattialla. Versot ilahtuvat aikanaan myös auringosta, mutta juuret eivät pidä liian kuumasta paikasta. Kastele ja lannoita kasvun voimakkuuden mukaan. Vältä kuitenkin lannoittamasta liikaa tai liian myöhään kesällä, sillä rehevä kasvu heikentää kasvin talvenkestävyyttä.

Alppi- ja kiinankärhö talvehtivat varmimmin ruukkuineen maahan kaivettuina tai kellarissa tai muussa vastaavassa viileässä paikassa. Lasitetulla parvekkeella voi kokeilla myös koko ruukun kietomista pakkaspeitteeseen.

Kärhöjen erikoismyymälä osoitteessa www.sofianlehto.com

Kärhö talvehtimaan parvekkeelle
Kärhön versot

Takaisin

kommentit

mikä se sellainen kukkanen on, mikä on koostunut ohuista vihreistä säikeistä ? joku väitti, että se on clemensis. jos on, niin löytyykö suomesta sellaisia. monta näin uuden seelannin eteläsaarella. olisiko sile vihreälle olemassa mitään latinalaista nimeä ?

t. oolavi

>oolavi Su, 2011-03-13 19:33

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä