Jaloruusut

Kertokaa, miten jaloruusut pitäisi istuttaa oikeaoppisesti? Jos istutuksen yhteydessä leikkaan taimeni annettujen neuvojen mukaan, maan pinnalle ei jää mitään.

Jaloruusuiksi tai ryhmäruusuiksi kutsutut ruusut istutetaan niin syvälle, että jalonnuskohta (paksu kohta juurten ja varren liittymäkohdassa) tulee noin 15 sentin syvyyteen. Tämä on tärkeää lajikkeen talvenkestävyyden varmistamiseksi. Talvenkestävyyttä parantaa myös koholle muotoiltu penkki.

Istutettaessa taimia oksistoa harvennetaan siten, että jäljelle jätetään 3-5 vahvinta oksaa. Samalla oksat typistetään noin 10-20-senttisiksi. Jos siinä touhussa oksat jäävät kohopenkissä vähäksi aikaa maan alle, siitä ei ole haittaa. Kastelun myötä maa painuu tainten ympäriltä ja kasvun alettua versot nousevat näkyviin.

Ruusut viihtyvät aurinkoisella paikalla, ja ne pitävät ravinteikkaasta syvämultaisesta maasta. Kesällä ruusuja tulee kastella ja lannoittaa säännöllisesti. Harmillisin vaiva ovat kirvat, jotka lähtevät näppärästi mäntysuopaliuoksella
(2 dl mäntysuopanestettä/10 l vettä) ruiskuttamalla.


Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä