Puksipuun talvettaminen

Puksipuu tuoksuu voimakkaasti (tuoksu muistuttaa lähinnä kissanpissaa). Miten kasvin talvettaisi, sisällä ei tekisi mieli?

Valoisa, viileä paikka olisi puksipuulle paras talvehtimistila. Olisiko kenties ilmava lasiterassi tai kuisti?

Puksipuu kuuluu ”ilmastonmuutoskasveihin”, jotka ovat alkaneet menestyä meillä II-vyöhykettä myöten (Etelä-Suomi) ulkonakin. Kannattaa kysyä myös kotimaisia kantoja, niitäkin on olemassa. Hyvä vaihtoehto puksipuulle on muuten kotimainen puolukka, joka kelpaa vastaavaan käyttöön Pietarhoviin, niin miksei meillekin!

Takaisin

kommentit

Kotimaisten puksipuukantojen sijaan kannattaa panostaa ulkomailla kylmänkestäviksi jalostettuihin lajikkeisiin, ne ovat selkeästi tavallista (iso)puksipuuta (Buxus sempervirens) kestävämpiä. Tällaisiksi on havaittu kanadalaiset hybridilajikkeet 'Green Gem' ja 'Green Velvet' (kestäviä ainakin II-vyöhykkeelle), myös yleinen 'Faulkner' on tavallista puksia kestävämpi. Ruotsissa yleistynyt B. sempervirens 'Polar' pitäisi menestyä eteläsuomessa. 'Green'-lajikkeet ovat siitä hyviä että niiden kukinta ei haise kissanpissalta. Vaikka ne ovatkin kylmänkestäviä, ne eivät kestä kauhean hyvin kevätaurinkoa, kuten ei mikään puksi maan ollessa jäässä.

>Acu La, 2011-03-19 14:39

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä