Kasvihuoneen perustaminen

Miten perustetaan kasvihuone?

Helpoin tapa päästä kasvihuoneviljelyn alkuun on hankkia valmispaketti, joka sisältää kaikki tarvittavat kasvihuoneen osat, usein jopa perustuksen. Ideoita itse suunniteltuun kasvihuoneeseen saa esimerkiksi Marie Åberg Sacherin kirjasta Kasvihuone (Otava).

Varmasti routimattomilla mailla kasvihuoneen voi koota jopa nurmikon päälle, mutta se on harvinaista. Tavallisesti meillä on tarpeen kaivaa kunnolliset perustukset:
Maata kaivetaan pois riittävän niin syvältä, että päästää routimattomaan maahan saakka. Monesti tarvitaan vaikkapa 50-70 sentin perustus. Pohja salaojitetaan tarvittaessa. Pois kaivettu maa-aines korvataan kantavalla kalliomurskeella ja siihen istutetaan harkot, joiden päälle kasvihuone pystytetään.

Varsinkin lasihuone kannattaa perustaa hyvin jo turvallisuuden vuoksi. Liikahdellessaan kasvihuoneen lasit voivat muuten rikkoutua ja aiheuttaa vaaratilanteita. Joissain valmiissa kasvihuoneessa katteena on käytetty turvalasia.

Kysy kasvihuoneen rakentamiseen tarvittavista luvista oman kunnan viranomaisilta. Kunnan rakennusjärjestyksestä selviää, millaiset luvat tarvitaan.

 

Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä