Kivipolun tekeminen

Kivipolun tekeminen liuskekivistä. Kuva: Stock.xchng

Saisinkos vinkkejä kivipolun tekoon?

Kaunis kivipolku syntyy vaikkapa liuskekivilaatoista. Helpoimmin niistä saa polun nurmikolle, kun asettelee ensin kivet sopiville askelväleille nurmikolle ja sommittelee polun kaarteet mieleisekseen. Sen jälkeen nurmikko leikataan kiven reunoja myöten irti, laatat siirretään syrjään ja nurmikkopalat poistetaan. Tilalle tuodaan muutaman sentin paksuinen kerros asennussoraa. Laatat asetetaan keikkumattomasti paikalleen. Tällainen polku routii keväällä, mutta sitä voi alkukesällä vähän oikoa.

Jos haluaa routimattoman, tukevan kivipolun, silloin perustukset täytyy kaivaa paremmin ja ottaa pohjamaan laatu huomioon. Savimaalla voi olla tarpeen kaivaa jopa puoli metriä maata pois ja korvata se karkealla soralla. Jos pohja on vettä läpäisemätön, on salaojitus tarpeen. Lievästi routivilla mailla riittää usein 20 sentin sorakerros. Laatat voi asetella levein saumoin, joihin kylvetään nurmikkoa, istutetaan pieniä saumakasveja tai levitetään mursketta.

Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

Oletko rakentanut kivipolkuja tai onko sinulla kuvia omista projekteistasi? Kirjoita kommentteihin tai lähetä kuva olotila(at)yle.fi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä