Kirvojen hävittäminen

Miten saisin kirvat hävitettyä, kun mäntysuopaliuos ei tehonnut?

Mäntysuopaliuos on hyvä keino kotipuutarhurille, kun vain hoidat ruiskutuksen oikein. Kirvakesänä kannattaa tehdä kasvinsuojeluruiskuun liuos, jossa on 10 l vettä ja 2-4 dl mäntysaippuaa ja käyttää sitä tarpeen mukaan.

Mäntysuopaliuos tehoaa pehmeäihoisiin hyönteisiin, toukkiin ja punkkeihinkin. Tärkeää on käsitellä kasvi huolella aivan valuvan märäksi niin, että kaikki tuholaiset varmasti kastuvat. Vaikutus on melko lyhytaikainen, joten ruiskutus on paras uusia muutaman päivän välein. Mäntysuopaliuosta voi vielä tehostaa lisäämällä tähän satsiin ruokalusikallisen suolaa ja puoli litraa talousspriitä.

Toinen hyvä luonnonmukainen ja ilmainen kirvojen torjunta-aine on nokkosvesi. Kerää saavi löyhästi täyteen nokkosia ja lisää vettä niin, että kasvit peittyvät. Liota vain 1-2 vuorokauden ajan, niin saat nestettä, jossa on runsaasti kirvoihin tehoavaa muurahaishappoa.

Kemiallisista torjunta-aineista pyretriini-valmisteet sopivat parhaiten kirvojen torjuntaan. Tutustu käyttöohjeisiin ja säilytä valmiste oikein.

Puutarha-asiantuntija muistuttaa, että hyvässä kasvukunnossa olevat, oikealla kasvupaikalla kasvavat ja sopivasti kastellut ja lannoitetut kasvit ovat myös aina vastustuskykyisempiä tuhoojien hyökkäyksille.

Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä